ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«Γκιλοτίνα» για 107 διευθυντές ΔΟΥ από τις 114 της χώρας με σύμφωνη γνώμη των τριών

Η υπόσχεση προς την τρόικα για αύξηση των φορολογικών εσόδων οδήγησε στην σύμπνοια Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη για αποκεφαλισμό των κομματικών φίλων και στην πλήρη ενσωμάτωση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην πολιτική της ΝΔ.


Έπεσε μαχαίρι την επόμενη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών όπου συμφώνησαν οι Σαμαράς- Βενιζέλος - Κουβέλης
Απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης θέτει στην «γκιλοτίνα» 107 διευθυντές και υποδιευθυντές ΔΟΥ, καθώς και σε 58 προϊσταμένους τμημάτων. Ουσιαστικά πρόκειται για εσωτερικές ανακατατάξεις, καθώς από τις 165 συνολικά θέσεις που αλλάζουν μόλις οι 20 θα καλυφθούν από νέα πρόσωπα.
Πρόκειται για αλλαγές κορυφής στις 107 από τις 114 ΔΟΥ της χώρας, στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.
Οι ανακοίνωση των νέων προϊσταμένων έγινε την επόμενη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών όπου ο Ευ. Βενιζέλος έθεσε το θέμα της στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού, ζητώντας να πάψουν οι κομματικές τοποθετήσεις και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και να επιλεγούν πρόσωπα με αντικειμενικά κριτήρια  και οι Αντ. Σαμαράς και Φ. Κουβέλης εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες την συμφωνία τους.
Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ κρυπτόμενο από φύλο συκής, εξέδωσε ανακοίνωση δήθεν διαμαρτυρίας και ζητεί να γίνουν αξιοκρατικές επιλογές στις εφορίες, στους διοικητές των νοσοκομείων και στα περιφερειακά στελέχη της εκπαίδευσης.   
Μάλιστα σε ότι αφορά τις ΔΟΥ, ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος Φ. Σαχινίδης, εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση κατά του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας για οπισθοδρόμηση και για πρακτικές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Κάτι που σηματοδοτεί την διαφωνία, ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος αφήνοντας έκθετο τον Ευ. Βενιζέλο που μαζί με το Φ. Κουβέλη συμφώνησαν στην καρατόμηση, διευθυντών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και κάποιων στην ΝΔ.
Ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από την πλευρά των Εφοριακών οι οποίοι κάνουν λόγο για καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φέρονται να είχαν ενημερωθεί για τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση.
Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως τα στελέχη που μετακινήθηκαν αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεων των υπηρεσιών τους του τελευταίους μήνες.
Παρέπεμπαν δε στην έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα στην οποία γίνεται λόγος για ανάγκη θεσμικής μεταρρύθμισης στη φορολογική διοίκηση, αναδιάταξης του προσωπικού με στόχο την είσπραξη οφειλών και την πραγματοποίηση ελέγχων και αναδιοργάνωση όλων των κεντρικών λειτουργιών της φορολογικής διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: