ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει ενωτικά για κυβέρνηση της Αριστεράς

Μιλά για εξουσία της Αριστεράς, κάτι που μέχρι χθες ήταν αδιανόητο!


Ο κόσμος έχει να επιλέξει Μνημόνιο ή νέος συνασπισμός εξουσίας με την Αριστερά στο επίκεντρο


ΣΤΙΣ 6 ΜΑΪΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ η δημοκρατία και η Αριστερά: Στην τελική ευθεία για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας στέλνει από την ΑΥΓΗ της Κυριακής -σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφο Δάφνη Σφέτσα-  αισιόδοξο μήνυμα νίκης, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος να μην πιάσουν οι δυνάμεις του Μνημονίου, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ούτε 51%, ούτε και 151 βουλευτές είναι απολύτως εφικτός. Υπογραμμίζει ότι παρά τα «φθηνά, επικοινωνιακά κόλπα» του συστήματος, το δίλημμα της κάλπης γίνεται ολοένα και πιο καθαρό: «Ο κόσμος έχει να επιλέξει: Μνημόνιο ή Αριστερά».
Αποδομεί τους συνεταίρους του Μνημονίου Βενιζέλο - Σαμαρά, επισημαίνει ότι η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής «είναι στο απυρόβλητο από την εξουσία» και καλεί τον κόσμο να επιβάλει την ενότητα της Αριστεράς για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας. Εξάλλου, με αφορμή τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, όπου αναμένεται να επιβεβαιωθεί η μεγάλη ενίσχυση της Αριστεράς, ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει πως «είμαστε πιο κοντά από ποτέ, οι λαοί της Ευρώπης να κατατάξουν στην κατηγορία ’’σκουπίδια’’ και τον νεοφιλελευθερισμό».
Παραθέτω σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης που αφορά την πρόταση του Αλ. Τσίπρα προς ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ για ενωτική κάθοδο της Αριστεράς στις οκτώ μονοεδρικές.

* Έχετε σταθερά υποστηρίξει την εκλογική συνεργασία της Αριστεράς. ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ. δεν ανταποκρίνονται. Θα επιμείνετε;

- Η πρότασή μας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι στρατηγική επιλογή για εμάς. Είναι μεγάλη ανάγκη για την κοινωνία. Την έχουμε διατυπώσει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Με επιμονή και υπομονή δρέπουμε τους πρώτους καρπούς των προσπαθειών μας με τη συνάντησή μας με συντρόφους του σοσιαλιστικού χώρου, με τους οποίους συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Πιστεύω ότι η ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά τις εκλογές και η καθολική απαίτηση του κόσμου της Αριστεράς θα δώσουν την ώθηση στο ζήτημα της ενότητας. Δυστυχώς, με διάφορα προσχήματα, οι ηγεσίες του ΚΚΕ και της ΔΗΜ.ΑΡ. απορρίπτουν όλες τις ενωτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζαμε ότι τουλάχιστον την πρότασή μας για τις μονοεδρικές θα την αποδεχόντουσαν. Απάντησαν με αμηχανία και θέτοντας όρους τεχνικούς και όχι πολιτικούς. Ο εκλογικός νόμος είναι νομικό όπλο στα χέρια του συστήματος, όχι πρόσχημα για τη μη συνεργασία. Μπορούσαν, εάν το πρόβλημά τους είναι νομικό, να το συζητήσουμε και να υπερβούμε από κοινού τα εμπόδια. Ο κόσμος όμως λέει ένα μεγάλο "ναι" στην ενότητα, ο κόσμος ζητάει με τεράστια ποσοστά κυβέρνηση της Αριστεράς. Γιατί ξέρει ότι με τέτοια κυβέρνηση δεν πρόκειται το ταμείο του κράτους να πάει στο εξωτερικό, ξέρει ότι με κυβέρνηση Αριστεράς δεν θα γίνουμε η πρώτη χώρα-αποικία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξέρει ότι πρώτα θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις και μετά οι τοκογλύφοι. Κι αν ο κόσμος της Αριστεράς πει το μεγάλο "ναι", κανείς δεν θα επιμείνει στο μικρό του "όχι".

* Και από τη ΔΗΜ.ΑΡ. περιμένατε τέτοια αντίδραση;

- Όχι, αλλά δυστυχώς αυτό που έλεγαν εγχείρημα της «ανανεωτικής αριστερής φυσιογνωμίας» πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε «ανασύνθεση του σοσιαλιστικού χώρου», με ταυτόχρονες μεταγραφές στελεχών του σκληρού σημιτικού μπλοκ. Έτσι σήμερα, η ΔΗΜ.ΑΡ. με τις επιλογές που έκανε μοιάζει να αγιοποιεί την περίοδο. Η εποχή Σημίτη όμως ήταν η αρχή της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ, η οποία ολοκληρώθηκε υπό την ηγεσία Παπανδρέου - Βενιζέλου. Τότε πρωτακούσαμε για απασχολήσιμους και ευελφάλεια. Τότε έγινε η ληστεία του Χρηματιστηρίου, η σπατάλη των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και η εκρηκτική άνοδος του χρέους από τα 100 στα 180 δισ. Η Αριστερά πρέπει να βγάλει σοβαρά συμπεράσματα από αυτή την περίοδο. Εμείς σε κάθε περίπτωση επιμένουμε πως η θέση τους είναι σε συμμαχία μαζί μας. Δεν πρέπει να γίνουν αριστερό συμπλήρωμα μιας μνημονιακής λύσης. Αριστερά του Μνημονίου δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: