ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η Ιστορία χτυπάει την πόρτα μας και δεν ακούμε ούτε τον χτύπο της;

Μανώλης Γλέζος, ο πανταχού παρών ηγέτης της Αριστεράς.


Ο Μ. Γλέζος μίλησε στην Δ΄ Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή στο ΣΕΦ

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ Η ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ να μετεξελιχθεί σε πολιτική ριζοσπαστική πρόταση και ενέργειες, τόνισε στην ομιλία του στην Δ΄ Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Γλέζος, ενώ μετέφερε την εμπειρία του από το κίνημα των πλατειών. Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει το έργο και τις παρεμβάσεις του, αλλά ταυτόχρονα να κάνει αποφασιστικά βήματα δημοκρατικής εμβάθυνσης.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ήταν “παρών” καθ' όλη τη διάρκεια των διαδικασιών τις δύο ημέρες, ενώ, όπως είπε ο ίδιος, ζήτησε πρώτη φορά να μιλήσει τελευταίος γιατί ήθελε να ακούσει όλους τους ομιλητές, αλλά και όπως συμπλήρωσε “όχι για να κλείσει τη συζήτηση, αλλά για να την ανοίξει”.
ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο Μ. ΓΛΕΖΟΣ άσκησε κριτική για το γεγονός ότι άργησε να γίνει η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, ενώ αναρωτήθηκε: “Γιατί είμαστε τόσο μίζεροι; Η ιστορία χτυπάει την πόρτα μας και δεν ακούμε ούτε τον χτύπο της”.
Ο ΙΔΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ εξελίξεις που συντελούνται σε όλο τον κόσμο, ενώ, αναφερόμενος στο ζήτημα του ευρώ, τόνισε ότι “το πρόβλημα δεν είναι μέσα ή έξω από το ευρώ” και “όσοι στέκονται σε αυτό, είναι εκτός πραγματικότητας”. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους τόνισε ότι “δεν υπάρχει χρέος, το πληρώσαμε 4 φορές”, και συμπλήρωσε: “Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε πανωτόκια”.
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ “ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ”, σημείωσε πως αποτέλεσε “την πιο συνειδητή και αυτόβουλη προσπάθεια των πολιτών” και πρόσθεσε πως για να ριζώσουν “πρέπει να πάνε στους τόπους δουλειάς”.
ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΠΩΣ “ούτε με 3%, ούτε με 5%, 7%, 9% δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι”, για να συμπληρώσει πως “θέλουμε την εξουσία υπέρ του λαού και την κατάργηση του χρέους, της τρόικας και της κυβέρνησης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: