ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Σ. Φάμελλος: Δεν θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στους πολίτες...

 Σ. Φάμελλος: Δεν θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στους πολίτες επειδή ο κ. Μητσοτάκης έχει πρόβλημα στο κόμμα του



 ...επειδή ο κ. Μητσοτάκης έχει πρόβλημα στο κόμμα του! Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης «FM 100»​

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην πολιτική και στην κοινωνία γιατί εδώ και έξι μήνες έχει προαναγγείλει ένα σχέδιο νόμου, αυτό για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο ακόμη δεν έχουμε δει. Έτσι οποιαδήποτε δική μας τοποθέτηση κινδυνεύει να δημιουργήσει και ένα έλλειμμα στην πολιτική συζήτηση όταν γίνονται υποθέσεις. 

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει συμφωνήσει ακόμη με τους βουλευτές και τους υπουργούς του για το σχέδιο νόμου. Θεωρώ ότι αυτή είναι η κατάληξη όταν γίνονται συμμαχίες με ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους με μόνο σκοπό τη διαχείριση και τη διατήρηση της εξουσίας. 

Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία συμμαχία με ακροδεξιά στελέχη εντός του κόμματος του και ταυτόχρονα επιδιώκει να ικανοποιεί και ένα κεντρώο ακροατήριο. 

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε αδιέξοδο και είναι εγκλωβισμένος. Δεν μπορεί όμως να πατάει σε δύο βάρκες και να δημιουργεί ευκαιριακές συμμαχίες με μόνο στόχο τη διαχείριση της εξουσίας. 

Οι πολίτες θέλουν να λύνουμε προβλήματα και όχι τα εσωκομματικά προβλήματα του κ. Μητσοτάκη να γίνονται προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης «FM100» και στο δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.

Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όταν κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή ο Πρόεδρος της Κ.Ο. υπογράμμισε «Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., θέλουμε να υπάρχει ισότητα στα δικαιώματα. Αυτό προβλέπει και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η λεγόμενη ευρωπαϊκή κοινωνία και οικογένεια. 

Θα πρέπει να υπάρχει δικαίωμα στο γάμο, το οποίο συμπαρασύρει και τα δικαιώματα της τεκνοθεσίας. Όπως έχει διευκρινιστεί και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά συζητήθηκε και στην Κεντρική Επιτροπή, το θέμα της ισότητας στο δικαίωμα του γάμου δεν αμφισβητείται από κανέναν. Είναι ένα ταυτοτικό ζήτημα για εμάς. 

Δεν υπάρχει, λοιπόν, ζήτημα αμφισβήτησης ή εκ των υστέρων αλλαγής θέσης για ένα ζήτημα που εμείς έχουμε καταθέσει δύο φορές πρόταση νόμου και επί προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα και επί προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη. 

Η γενική μας αρχή είναι η εξής: 

Ασκούμε κριτική στην Κυβέρνηση για τα ελλείμματά της, επιδιώκουμε, σε οποιαδήποτε συζήτηση εντός και εκτός Βουλής, να την πιέσουμε, με δημοκρατικούς τρόπους, ώστε να έχει ολοκληρωμένη νομοθέτηση προς όφελος της κοινωνίας, ψηφίζουμε αυτά που εξυπηρετούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολιτών και ασκούμε κριτική σε όσα δεν εξυπηρετούν τους πολίτες. Εμείς δεν πρόκειται να «κάνουμε τερτίπια» για να εκθέσουμε τον κ. Μητσοτάκη, να αξιοποιήσουμε δηλαδή τα εσωκομματικά του προβλήματα, δημιουργώντας όμως έλλειμμα στα δικαιώματα των πολιτών. Δεν πρόκειται να το πράξουμε. 

Δεν έχουμε μια καιροσκοπική λογική, όπως έκανε παλαιότερα ο κ.Μητσοτάκης, να χρησιμοποιεί δηλαδή ακόμη και ζητήματα εθνικής πολιτικής με μόνο στόχο το κομματικό του συμφέρον. Εμείς ψηφίζουμε ό,τι συμφέρει την κοινωνία και ό,τι δεν συμφέρει την κοινωνία είτε το καταψηφίζουμε είτε ασκούμε κριτική για να αλλάξει.

Ερωτηθείς για την πρόταση θέσπισης της αλβανικής γλώσσας στα σχολεία ως δεύτερης ξένης γλώσσας, μία πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε: «Το ζήτημα της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στην Αλβανία μας προβληματίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 

Άλλωστε και πρόσφατα με το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, έχουμε ανησυχήσει για τον τρόπο που στηρίζουμε, ως χώρα και ειδικότερα η κυβέρνηση, το κράτος δικαίου συνολικά στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Θεωρώ ότι πρέπει να αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να αναδεικνύουμε αυτά τα ζητήματα και ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε το θέμα της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στην Αλβανία. 

Μου προκαλεί εντύπωση ωστόσο ότι δεν αναδείχθηκαν, από τη χθεσινή συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας, άλλα ζητήματα όπως η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, ιδιαίτερα για τα παιδιά δεύτερης γενιάς. 

Έχω γίνει μάλιστα προσωπικά αποδέκτης προβλημάτων συμπολιτών μας από τη Θεσσαλονίκη, που είναι μετανάστες δεύτερης γενιάς και δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά στην Ελλάδα, λόγω συντηρητικών και αναχρονιστικών ρυθμίσεων της Κυβέρνησης. Θεωρώ ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας δεν είναι a la carte.

Οφείλουμε να «ανοίγουμε» ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου και την ισοτιμία των πολιτών. Όσον αφορά στο αίτημα των εκπροσώπων της αλβανικής κοινότητας να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάμε στην Ελλάδα για τα αλβανικά ως γλώσσα μειονότητας, αλλά για την κοινότητα των οικονομικών μεταναστών. 

Και η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα, δεν εμπεριέχει καμία αναγνώριση μειονότητας και δικαιωμάτων εθνικής μειονότητας αλλά αφορά δικαιώματα πολιτιστικά, μορφωτικά και ισοτιμίας των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: