Ο ίδιος, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook περιγράφει ότι ενώ το 2017, η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης της ΑΑΔΕ προέβη σε εγγραφή υποθήκης στην κατοικία, επιφανείας 1.485 τ.μ (!), του Νίκου Χατζηνικολάου για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 3.629.805€, της εταιρείας «REAL FM AE», στην οποία ο ίδιος ήταν πρόεδρος από το 2015, το 2020 κάνοντας χρήση διατάξεων νόμου που ψήφισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατάφερε να βγάλει το εν λόγω σπίτι από την υποθήκη, χωρίς να καταβάλει κάποιο τίμημα.
Συγκεκριμένα, ο Π. Πολάκης αναφέρει ότι «το 2020 (δηλ. επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) ο Νίκος Χατζηνικολάου, κάνοντας χρήση διατάξεων νόμου του 2019 που ψήφισε η ΝΔ μαζί με το ΚΙΝΑΛ, κατόρθωσε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να πετύχει την εξάλειψη και ολοσχερή διαγραφή της υποθήκης που είχε επιβληθεί στο σπίτι του το 2017 για τα παραπάνω χρέη της "REAL FM AE" (ύψους 3.629.805€), χωρίς να έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ για τη συγκεκριμένη οφειλή».
Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «το "Δικαιοσύνη παντού" δεν είναι σύνθημα. Είναι κοινωνική απαίτηση και προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Γι' αυτό και θα γίνει πράξη από τις 22.5.2023 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».
Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη διαμάχη μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Χατζηνικολάου ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλούσε τον γνωστό δημοσιογράφο να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα χρέη που φ΄ρεται να έχουν οι εταιρειες του δεύτερου, συνολικού ύψους 32.540.044,50 ευρώ.
Ο Ν. Χατζηνικολάου απάντησε ότι τα χρέη είναι ρυθμισμένα και εξυπηρετούνται κανονικά, με τον Π. Πολάκη να επανέρχεται θέτοντας πέντε καίρια ερωτήματα σχετικά με τις παραπάνω οφειλές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου