Στην ομιλία του στην Ολομέλεια, επί του σ/ν «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, Πρόγραμμα «Κυψέλη» για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, διατάξεις για την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας, «Προσωπικός Βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία» και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου τόνισε:
Μετά και τη σχετικά πρόσφατη δημοσιοποίηση των τραγικών περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, εύλογα αναμέναμε από την Κυβέρνηση ένα νομοθέτημα παιδοκεντρικού χαρακτήρα, με προστατευτικό πρόσημο, που να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το συμφέρον του παιδιού. Εισπράξαμε απογοήτευση καθώς εισάγονται διατάξεις αστυνομοκρατικής φιλοσοφίας και νομοθεσία, που ευνοεί τη δημιουργία σχέσεων διαφθοράς και συναλλαγής. Ρυθμίσεις, που δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν στην τελική συγκάλυψη των περιστατικών κακοποίησης. Η θεσμοθέτηση του Υπεύθυνου Προστασίας Ανηλίκων, κατά τον τρόπο που επιχειρείται, συνηγορεί για τα παραπάνω.
Ως προς το Πρόγραμμα ΚΥΨΕΛΗ, η ΝΔ τροποποιεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο σύνολο των δημοτικών, ιδιωτικών και δημόσιων, βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών κάνοντας νόμο ένα προσχέδιο της ΜΚΟ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ, που βασίζεται στο Πρόγραμμα Reach Up, το οποίο εφαρμόζεται σε φτωχές, αναπτυσσόμενες χώρες με ελλιπείς υποδομές, όπως είναι η Τζαμάικα, το Μπαγκλαντες, η Κολομβία κλπ.. και επί της ουσίας, αποκαλύπτει τα σχέδια της Κυβέρνησης της ΝΔ για τη χώρα. Επίσης, στρεβλώνει όλη τη λογική της προσχολικής αγωγής σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»: ένα νομοσχέδιο σε μορφή τροπολογίας, ακραία ταξική επιλογή, που εγκυμονεί κινδύνους για τα νήπια.
Για το βοηθό για τα άτομα με αναπηρία, που έχουμε ήδη εντάξει στο Πρόγραμμά μας από το Φεβρουάριο του 2021, ελπίζαμε ότι η Κυβέρνηση θα ρύθμιζε τη διευκόλυνση της καθημερινότητας για το 1 εκ. αναπήρων πολιτών της χώρας μας. Αντ ΄ αυτού, θεσμοθέτησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που θα αφορά μόλις 2.000 αναπήρους, και μετά το 2025, που θα τελειώσει η πιλοτική εφαρμογή, θα ενισχύσει μόλις 35.500 συμπολίτες μας. Τέλος, υπενθυμίσαμε στην Κυβέρνηση, ότι το πρόγραμμα της αποϊδρυματοποίησης, που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησε με τον εμβληματικό νόμο της αναδοχής και υιοθεσίας, χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση και όχι παρεμβάσεις, όπως είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας ενός ατόμου, που μπορεί να γίνει ανάδοχος στα 75 (!) έτη κλπ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου