ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

θηλιά στο λαιμό μας μέσω του ταμείου ανάκαμψης


Ακόμη και η ΔΑΚΕ (ιδιωτικού τομέα) εκφράζει την αντίθεσή της στην κατάργηση του οκτάωρου και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

 Σε ρυθμούς ταμείου ανάκαμψης κινείται η κυβέρνηση, κρατώντας το σχέδιό της κρυφό από την κοινωνία, γράφει το avgi.gr, καθώς μέχρι τις 27 Ιουνίου θα πρέπει να έχει λάβει την έγκριση της Κομισιόν για να προχωρήσει. 

Ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά και, παρά τις «διαρροές σύγχυσης» στις οποίες επιδίδονται συστηματικά τις τελευταίες ημέρες οι επιτελείς του Κ. Χατζηδάκη, η κατάσταση αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Οι «κόκκινες γραμμές» έχουν πλέον τεθεί και είναι μάλιστα ιδιαιτέρως ευκρινείς.

Ακόμη και η ΔΑΚΕ (ιδιωτικού τομέα) εκφράζει την αντίθεσή της στην κατάργηση του οκτάωρου και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η ΓΣΕΕ, ξυπνώντας (;) από τον λήθαργό της, προβάλλει μετ’ επιτάσεως τα ευρήματα πρόσφατης έρευνάς της:

Το βασικό ζήτημα βέβαια είναι το ποιες άλλες (εκτός από τις αντικοινωνικές αλλαγές Χατζηδάκη στα εργασιακά) έχει συμπεριλάβει σε σύνολο 67, οι οποίες εμπεριέχονται στο σχέδιό της και συνδέονται άρρηκτα με τα κονδύλια που θα εκταμιευτούν.

Μετά την προκαταβολή ύψους 13%, ή περίπου 4 δισ. ευρώ, που αναμένεται να δοθεί με την έγκριση του σχεδίου στα μέσα του καλοκαιριού, οι εκταμιεύσεις των πόρων θα μπορούν να γίνονται έως δύο φορές (έπειτα από ευρωπαϊκό έλεγχο) κάθε χρόνο έως το 2026, οπότε θα ολοκληρωθεί η λειτουργία του ταμείου ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: