ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνο – αγλαΐσματα (5): Στα άδυτα της Επιτροπής

Σήμερα τα κορωνο-αγλαΐσματα θα παρακολουθήσουν την τελευταία τηλεδιάσκεψη της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής ΕΟΔΥ -Υπουργείου Υγείας.

Η επιτροπή συνεδριάζει υπό την προεδρία του ταλαντούχου κ. Τ. και από την αρχή της συζήτησης επικρατεί ένταση.

Είναι φανερό ότι οι ΜΕΘ δεν επαρκούν, οι αεροδιακομιδές και η επιλογή ασθενών δεν μπορούν να αποτελούν λύση. Οι προβλέψεις για την πανδημία, παρά το lockdown, είναι δυσοίωνες.

Όταν τα μέλη της επιτροπής αντιλαμβάνονται ότι συνδέθηκε και ο κύριος Μ. σταματούν την συζήτηση και πέφτει μια αμήχανη σιωπή.

Τη σιωπή διακόπτει ο ίδιος ο κύριος Μ.

-Συνεχίστε, κύριοι, τη συζήτησή σας . Απλά να ξέρετε ότι συμμετέχω κι εγώ όπως έχετε ήδη ενημερωθεί. Έτσι δεν είναι Σωτήρη;

-Ναι, κύριε πρόεδρε, σας περιμέναμε.

Μετά από κάποιους δισταγμούς το λόγο πήρε ο καθηγητής κ. Π. ένας εκ των μελών της Επιτροπής

-Καλούμαστε να διαχειριστούμε την πανδημία πολιτικά και αυτό ξεφεύγει από τις επιστημονικές υποχρεώσεις μας, κύριε…

-Τι ακριβώς εννοείτε; διέκοψε ο κύριος Μ. εκνευρισμένος.

-Κύριε πρόεδρε, δεν μπορούμε να δεχτούμε την επιλογή ασθενών. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτήν την κοροϊδία.

-Μας αγνοήσατε όταν θέσαμε μέγιστο αριθμό μαθητών στα σχολεία, μέγιστο αριθμό στα λεωφορεία, στα πλοία και στα αεροπλάνα, αυστηρά πρωτόκολλα για το άνοιγμα του τουρισμού. Μέχρι και την εκκλησία καθυστερήσατε να την ελέγξετε, μέχρι και στην θεία κοινωνία από το ίδιο κουταλάκι κάνατε τα στραβά μάτια, πετάχτηκε χωρίς να πάρει το λόγο ο κ. Β.

-Η θεία κοινωνία σας έφταιξε; Εγώ κοινώνησα πολλές φορές, πετάχτηκε η κα. Γ. εξαγριωμένη. Σταματήστε να τα βάζετε με τη θρησκεία μας.

-Ας αφήσουμε έξω την εκκλησία. Χωρίς τουλάχιστον 1500 πλήρως λειτουργικές και στελεχωμένες ΜΕΘ, δεν μπορούμε να εργαστούμε, συμπλήρωσε ο κ. Λ.

Χωρίς να ζητήσει το λόγο το πρόσωπο του κυρίου Μ. γέμισε τις οθόνες. Τα μάτια του γυάλιζαν από θυμό.

-Κύριοι, αν είχαμε 1500 και 2000 λειτουργικές κλίνες και αντιμετωπίζαμε την ίδια υπερφόρτωση του συστήματος τι θα μου λέγατε; Πρέπει να έχουμε 5000; Και αν τις είχαμε, θα μου ζητούσατε 10.000; Την κολοκυθιά θα παίζαμε, κύριοι;

-Πρόεδρε, αύριο η κοινωνία θα μας ζητήσει ευθύνες, ήδη ζητούν δημοσίευση πρακτικών. Δεν μπορούμε να ταυτιζόμαστε με τις πολιτικές αποφάσεις σας χωρίς όρους. Ζητούμε ΜΕΘ και υποδομές που να αντιστοιχούν στο μέσο ευρωπαϊκό όρο. Για να πετύχουμε μια υγειονομική διαχείριση που να ανταποκρίνεται σε ευρωπαϊκές συνθήκες και όχι σε συνθήκες Τρίτου κόσμου.

Τότε παρενέβη ο κ. Τ. Απευθύνθηκε στον κύριο Μ.

-Πρόεδρε, καταλαβαίνω ότι σας στενοχωρούμε. Μπορούμε να μιλήσουμε για λίγο χωρίς την παρουσία σας και μετά σας ενημερώνουμε;

-Όχι, Σωτήρη, θα λυθεί τώρα το πρόβλημα. Θα ήθελα πάλι το λόγο.

-Βεβαίως κ. πρόεδρε, τον έχετε.

Στην τηλεδιάσκεψη έπεσε νεκρική σιγή. Οι τεχνικοί γέμισαν πάλι τις οθόνες με το πρόσωπό του.

-Κύριοι, από την αρχή της συνεργασίας μας ήμουν σαφής. Σας ζήτησα να βοηθήσετε στην διαχείριση της πανδημίας, σε δεδομένες συνθήκες. Δεν σας διόρισα, ούτε να μου κάνετε αντιπολίτευση, ούτε να μιλάτε τη γλώσσα της Αριστεράς που πλειοδοτεί ανέξοδα σε όλα. Αυτήν την ακούω αυθεντικά από τους ίδιους. Το ερώτημα είναι, δέχεστε να βοηθήσετε την κυβέρνηση υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες και δυνατότητες του ΕΣΥ ή όχι; Και θέλω από τον καθένα σας μια απάντηση. Τώρα.

-Πρόεδρε, ας δώσουμε στα μέλη λίγο χρόνο να σκεφτούν την πρότασή σας, πρότεινε ο κ. Τ.

-Όχι Σωτήρη, αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να λήξει. Κύριοι, περιμένω τις παραιτήσεις των διαφωνούντων. Τώρα. Να μου τις φέρεις, Σωτήρη, στο γραφείο το βράδυ. Και μια νέα λίστα να συμπληρώσουμε την επιτροπή. Και αμέσως έκανε νόημα στον τεχνικό να τον αποσυνδέσει.

Το βράδυ στη συνάντηση των δυο, ο κ. Τ. ενημέρωσε χαρούμενος τον κύριο Μ.

-Κανείς δεν παραιτήθηκε, κύριε πρόεδρε.

Ο κ. Μ,. ξαφνιάστηκε.

-Και μου το λες για καλό νέο, βρε Σωτήρη; Δεν καταλαβαίνεις πως κάποιοι επηρεάζονται από την Αριστερά; Στο μέλλον θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Άκου, Σωτήρη, αυτοί πρέπει να παραιτηθούν. Φρόντισέ το, σε παρακαλώ άμεσα.

 (Από την προσωπική σελίδα στο fb του Βασίλη Χριστόπουλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: