ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Αρκεί να μην ξεχνούμε τι σόι μουτσούνες είναι!

 


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Τι  κακό είναι και αυτό που μας βρήκε από την επόμενη ώρα ανακοίνωσης της καταδίκης των ναζί της ΧΑ. Όλοι, μα όλοι του συστήματος, δηλώνουν αντιφασίστες, παρόλο που επί πέντε χρόνια δεν έχαναν ευκαιρία κάποιοι από αυτούς να «ξεπλύνουν» τη ΧΑ και τους θιασώτες της, ενώ άλλοι με τη θεωρία των δύο άκρων έβαζαν στο ίδιο τσουβάλι  τη δημοκρατική λειτουργία της Αριστεράς με την ναζιστική δολοφονική πρακτική της ΧΑ!

Τιμητική εξαίρεση αποτελεί η αδελφή του Κούλη, που δηλώνει πως από την ΧΑ εντός του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας δεν είχε αποκομίσει δυσάρεστες εντυπώσεις. Πάντα με σέβονταν και είχαν αγαστές σχέσεις με μένα.

Εξ ου και η σχετική φωτογραφία με την υπόκλιση του φυρερίσκου προς της πανύψηλης  Ντόρας, που σε ύψος ξεπερνά τα δύο μέτρα.  Υποθέτω πως δεν χρειάζονταν και  πολύ κόπο για το σκύψιμο, ο φυρερίσκος.

Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του Μαξίμου, που στο παρελθόν είχαν μετατρέψει σε πλυντήριο τις εκπομπές τους,  βάλθηκαν να μας πείσουν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση και όχι πολιτικό κόμμα και ότι στο μέλλον θα κάνει χρήση του πολιτικού της δικαιώματος για να κατέβει και πάλι στον εκλογικό στίβο!

Κι όμως είναι αυτοί που, υπηρετούντες τις εκάστοτε επιδιώξεις  του δικομματισμού ΔΝ-ΠΑΣΟΚ και των συγκυβερνητών του, καλούσαν τους χυσαβγίτες ναζί στην εκπομπή τους και τους αναγνώριζαν δικαίωμα στη χρήση των  αγαθών της Δημοκρατίας μας, την οποία όμως υπονόμευαν με τις πρακτικές  των δολοφονικών ταγμάτων που εξαπέλυαν σε κάθε ευκαιρία, πότε κατά συνδικαλιστών (ΠΑΜΕ στο Πέραμα), πότε κατά θεατρικών παραστάσεων (Συνεργείο) και πότε κατά αλιεργατών (Αιγύπτιοι), ενώ δεν έμειναν εκτός πεδίου τους πολιτικές και δημοκρατικές οργανώσεις (επιθέσεις κατά πολιτικών γραφείων ΣΥΡΙΖΑ κλπ) όπως και κομματικών μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ακόμη, σε αγαστή συνύπαρξη με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πολέμησαν σφοδρά την Συμφωνία των Πρεσπών και μαζί κατέβηκαν στα συλλαλητήρια με την ΧΑ, ενώ στο Σύνταγμα συνυπήρξαν με τον  συνθέτη Μίκη, που από κεκτημένη ταχύτητα, όταν απέτυχε με την «Σπίθα» να εμφυσήσει πατριωτισμό κατά της Συμφωνίας, θεώρησε σωστό, αν και λάθος του, να συρθεί στο Σύνταγμα περιστοιχισμένος από τους ψευδεπίγραφούς πατριώτες της ΧΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Πώς να ξεχάσει κανείς την διανομή τροφίμων μόνον για Έλληνες, που διαλαλούσαν οι ρατσιστές της ΧΑ και την αιμοδοσία μόνον για Έλληνες, που διαφήμιζαν τα τηλεοπτικά κανάλια και επικροτούσε  μέρος του ιερού κλήρου;

Είναι τα ίδια κανάλια που από προχθές ξεχείλισαν από αντιναζισμό. Είναι τα κανάλια που στο παρελθόν φιλοξενούσαν δηλώσεις ανοχής ή προτροπής στον ναζισμό. Που ήθελαν μία σοβαρότερη ΧΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες φιλοξένησαν αντιναζιστική δήλωση του εκπροσώπου της «Λύσης» του Βελλόπουλου που και αυτός ανησυχεί για την μη αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων της ΧΑ.

Τέλος κυβερνητικοί κύκλοι με διαρροή στα φιλικά ΜΜΕ διατείνονται  πως δεν θυμούνται την προσπάθεια Σαμαρά, που ήθελε καλές σχέσεις με την ΧΑ, με την οποία ήταν σε γραμμή συνεννόησης ο παρακοιμόμενός του Μπαλτάκος, αλλά αίφνης θυμήθηκαν  πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αφαίρεσε τα πολιτικά δικαιώματα στον Ποινικό Κώδικα όταν τον εκσυγχρόνισε, καθώς ήταν από το 1950. Λες και αυτό είναι ευθύνη του ΠΚ και όχι ενός εκλογικού νόμου.  Πέραν του ότι η ψήφιση του ΠΚ ήταν ομόφωνη, από όλο το δημοκρατικό φάσμα!  Από όλα τα κόμματα.

Ανακάλυψαν έτσι πιθανή συνεργασία με την ΧΑ. Ποιοι; Αυτοί που επί ημερών τους θέριεψε η  ΧΑ με την εξαθλίωση που επέβαλλαν στον ελληνικό λαό! Και ξεχνούν ότι επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η δίκη της ΧΑ, που κατέληξε μετά από πεντέμισι χρόνια να αναδειχθεί στην σοβαρότερη δίκη μετά από αυτήν της Νυρεμβέργης, όταν το 1946 καταδίκασε τους πρωταίτιους του χιτλερισμού!

Γι αυτό και η Όλγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε: «Ψάχνουν όψιμα μερίδιο λέοντος στην καταδίκη της ΧΑ»

Δυστυχώς «είναι επιλαχόντες στη δημοκρατική συνείδηση του λαού».

Δεν παρέλειψε όμως  να επισημάνει και να… χαρεί που ακόμη και ο Μάκης Βορίδης, γνωστός για τις φιλοφασιστικές θέσεις του, «έχει πια πρόβλημα με τη ΧΑ, διότι παλαιότερα δεν είχε»!

Όμως όπως διαμήνυσε χθες ο Αλ. Τσίπρας: «Τελειώσαμε με τη ΧΑ, αλλά δεν τελειώσαμε με τον χρυσαβγιτισμό, με τον φασισμό…».

Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη, αλλά υπομονή. Τώρα πια έχουμε κοντά μας και τους όψιμους, επιλαχόντες του αντιφασιστικού αγώνα!

Κάτι είναι και αυτό, αρκεί να μην ξεχνούμε τι σόι μουτσούνες είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: