ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Διευθυντής στο Υπ.Πο. από την Μενδώνη με πέντε πλημμελήματα

Λυμαινόταν με πλαστά δάνεια το ταμείο Αλληλοβοήθειας των εργαζομένων ερήμην των! 

Ασυμβίβαστος με τις εξαγγελίες για πάταξη της διαφθοράς ο διορισμός του Διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου από το ΥΠΠΟ.
 
«Την Παρασκευή 29/5/2020, με μια Υπουργική Απόφαση που παρατύπως δεν δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η Υπουργός Πολιτισμού προχώρησε στην πλήρωση της θέσης Διευθυντή της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που συστάθηκε με το ΦΕΚ 2024/Β/2020.

Για τη θέση αυτή επιλέχτηκε συνάδελφος ο οποίος ήταν διορισμένο μέλος του ΔΣ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας το χρονικό διάστημα 2012-2014», καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ που όπως σημειώνει παρατύπως δεν δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Κι επισημαίνει: 

«Για το εν λόγω χρονικό διάστημα και τις ατασθαλίες που διαπιστώθηκαν μετά από έλεγχο, θυμίζουμε, ότι έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη ασκώντας διώξεις για πέντε πλημμελήματα και κακουργήματα. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση των «πλαστών δανείων» στο όνομα ανυποψίαστων υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ, για την οποία μέλη του Ενιαίου Συλλόγου, με απόφαση του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου ήδη από το 2018, κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές, με τη στήριξη του Συλλόγου μας.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου αυτονόητα υπερασπίζεται το τεκμήριο της αθωότητας, παρά ταύτα οφείλουμε να επισημάνουμε ότι εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά, καθώς η συγκεκριμένη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου έχει στις αρμοδιότητές της (Ν.4622/2019), μεταξύ άλλων, «τον εντοπισμό και την άμεση και αποτελεσματική διερεύνηση και εξιχνίαση υποθέσεων παράτυπης συμπεριφοράς, παραβίασης της ακεραιότητας και διαφθοράς, η οποία συντελείται με την εμπλοκή υπαλλήλων του Υπουργείου ή των εποπτευ​όμενων φορέων, σε ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα».

Με βάση τα προηγούμενα, αυτή η Υπουργική Απόφαση έρχεται σε εμφανή δυσαρμονία με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για «πάταξη της διαφθοράς» στο δημόσιο και για "επιτελικό κράτος". 

Δημιουργεί αυτονόητα λογικά ασυμβίβαστα, και εύλογη ανησυχία για την ορθή λειτουργία των μηχανισμών ελέγχου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: