Υιοθετεί πλήρως τις ηχογραφήσεις Μιωνή που εμφανίσθηκαν τώρα για να καλύψουν την ευθύνη Παπασταύρου-Σαμαρά για τα 2,6 εκ. ευρώ
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ως νομοθετικό σώμα στους χαρακτηρισμούς και τις δηλώσεις μας. Η ευκολία με την οποία η πλειοψηφία υιοθετεί τις ηχογραφήσεις του κ. Μιωνή τις οποίες ενώ είχε στην κατοχή του πολύ καιρό, τις εμφάνισε σε ένα κρίσιμο χρονικό για να καλύψει την ευθύνη για τα 2.6 εκ. ευρώ του κ. Παπασταύρου, που «φωτίζουν» τον κ. Σαμαρά και για τις οποίες διατάχθηκε ήδη προκαταρκτική εξέταση την καθιστά υπόλογη.Η κυβέρνηση ευθύνεται γιατί αποδέχεται χωρίς καμία επιφύλαξη όσα υποστηρίζει στις καταθέσεις του ο κ. Μιωνή», τόνισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις μικροπιστώσεις.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί μια ουσιαστική, θεσμική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, «Στηρίξαμε τη χώρα στη κρίση του Εβρου και της πανδημίας ενώ εσείς με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, ταυτισθήκατε με το ακραίο, συντηρητικό, αντιδραστικό και ακροδεξιό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας¨, επεσήμανε ο βουλευτής.
Οσον αφορά το νομοσχέδιο για τις μικροποστώσεις σημείωσε πως είναι μια επεξεργασία που μας ανήκει. Η πρόταση αυτή διαμορφώθηκε στον Συνασπισμό από το 2009 και προκάλεσε σοκ στους συντηρητικούς κύκλους, οι οποίοι την κατακεραύνωναν ως αριστερή ιδεοληψία, νόθευση του ανταγωνισμού και παράλληλο τραπεζικό σύστημα.
«Σήμερα μετά την δεκαετή κρίση και με καταλύτη την πανδημία, ανακαλύπτετε τον τροχό. Δημιουργείτε μια παράλληλη δομή χρηματοδότησης η οποία όμως πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να μην μετατραπεί σε βρόγχο της επιχειρηματικότητας», είπε ο κ. Ξανθόπουλος.
Και συμπλήρωσε:
-Εκκρεμεί η δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας η οποία θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο στην παροχή των δανείων και την ρύθμιση του επιτοκίου.
-Εχουμε ζητήσει με τροπολογία να συμμετέχουν οι ΟΤΑ και τα Επιμελητήρια και να ελέγχονται όλα τα μέλη των εταιρειών που θα ασχολούνται με τις μικροχρηματοδοτήσεις.
Ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε επίσης ότι πρέπει να ρυθμισθεί και το θέμα της εξόφλησης της οφειλόμενης οικονομικής ενίσχυσης 12% επί του εργοδοτικού μισθολογικού κόστους, προς όλες τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από το 2010 και μετά, ως έμπρακτο μέτρο στήριξης της ευαίσθητης οικονομίας των περιοχών αυτών.
Τέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να λήξει άμεσα και το θέμα με τα αναδρομικά του 2013 που πήραν οι συνταξιούχοι και δεν έχει ακόμη ρυθμιστεί από την κυβέρνηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου