ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ειδήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Σημαντικά  Εργαλεία  για την «Γεωργία  Ακριβείας» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου TAGs
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020  από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών, η παρουσίαση διαδικτυακής πλατφόρμας για την καταγραφή γεωχωρικών δεδομένων στο χωράφι και την αποθήκευση τους σε χωρική βάση δεδομένων.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται  στο πλαίσιο του έργου TAGs - ‘’Υπηρεσίες τεχνολογικής και επιχειρηματικής καινοτομίας για την τόνωση των τοπικών οικοσυστημάτων γεωργικών τροφίμων και για τη στήριξη διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ομάδων τοπικής δράσης", το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα InterregV/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. 
Η συγκεκριμένη πλατφόρμα/βάση δεδομένων αποτελεί εργαλείο στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) για την υποστήριξη και εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας στο χωράφι. Στην παρουσίαση συζητήθηκαν και οι δυνατότητες χρήσης των διαδικτυακών αυτών εργαλείων από επιχειρήσεις, φορείς και ομάδες παραγωγών. 
«Η υλοποίηση και ανάδειξη καινοτόμων δράσεων γεωργίας ακριβείας για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών οικοσυστημάτων γεωργικών τροφίμων, δημιουργεί νέες προοπτικές και ευκαιρίες στον Αγροδιατροφικό τομέα. Η ΠΔΕ μέσω της υλοποίησης τέτοιων προγραμμάτων αλλά και της δημιουργίας -λειτουργίας δομών όπως η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ εφαρμόζει συγκεκριμένη πολιτική, με στόχο την στήριξη, ανάπτυξη και αύξηση της ανταγωνιστικότητας του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής μας. Μάλιστα, τόσο με το έργο TAGs, όσο και με συντονισμένες δράσεις των έργων INCUBA και BALKANET η Περιφέρεια έχει θέσει ως στόχο την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης. Στο πλαίσιο αυτό, στο άμεσο προσεχές διάστημα προγραμματίζεται μια σειρά από εκδηλώσεις και άλλες δράσεις» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Θεόδωρος Βασιλόπουλος.  
Την παρουσίαση- συνάντηση εργασίας συντόνισαν η υπεύθυνου έργου Ελένη Κακαρίδη, γεωπόνος M.Sc., εκ μέρους της ομάδας έργου TAGs της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και ο Επίκουρος Καθηγητής Παντελής Μπαρούχας υπεύθυνος έργου εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικός υπεύθυνος του Εδαφολογικού Εργαστηρίου ΠΔΕ.  Ακολούθησε συζήτηση για τις συνέργειες και τις δυνατότητες χρήσης τέτοιων εργαλείων από τους ενδιαφερομένους. Τοποθετήσεις έγιναν από τον Θανάση Πετρόπουλο, Πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας,  από τον Βασίλη Μιχαλόπουλο Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ, καθώς και από τους εκπροσώπους διακρατικών έργων στον τομέα της αγροδιατροφής και καινοτομίας: Α. Λιόπα-Τσακαλίδη - ΑREThOU5A, Γ. Κεραμίδα - Smart4all, Π. Μπαλτζόη - IR2MA, Α. Καυγά - iNGREEN, Κ. Τζαμαλούκα- INCUBA. Παρόντες ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΔΕ Σ. Βέρρας και ο γεωπόνος Κ. Παπαγιαννόπουλος εκπρόσωπος του  Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρούτων & Λαχανικών-Σιτηρών-Ελαιολάδου Αμαλιάδας Νομού Ηλείας «Εύφορη Γη».

Επίσκεψη Φ. Ζαΐμη στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αιγίου
Στο Αίγιο βρέθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, με αντικείμενο την αναπαλαίωση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού του Αιγίου και του περιβάλλοντα χώρου.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Αιγίου Δημήτρη Καλογερόπουλο, τον εντεταλμένο σύμβουλο Ανάπτυξης του δημάρχου και πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου Βασίλη Χριστόπουλο και άλλους τοπικούς φορείς, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον τοπογράφο  μηχανικό, Λεωνίδα Μαυρουδή και την ομάδα του, για  το επιχειρηματικό τους σχέδιο που έχει σαν όραμα την εκμετάλλευση και επαναχρησιμοποίηση του ιστορικού κτιρίου στο Αίγιο και την ανάδειξη του σε τεχνολογικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό θεματικό πάρκο των τρένων.
Από την πλευρά του ο κ. Ζαΐμης εκτίμησε ότι πρόκειται για μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης της περιοχής και θα προσφέρει πολλά στον τουρισμό και στην οικονομία της πόλης.
«Απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός για την ολοκλήρωση του έργου και την αξιοποίηση του χώρου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης.
Κατά την επίσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο Αιγίου συζητήθηκε διεξοδικά η δυνατότητα χρηματοδότησης και άλλων έργων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ και άλλα αναπτυξιακά θέματα με τεχνικούς συμβούλους.

Μήνυμα του Βοηθού Περιφερειάρχη, Δημήτριου Νικολακόπουλου για την «Ολυμπιακή Ημέρα»
Με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, ο Βοηθός Περιφερειάρχη, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού και Ολυμπισμού, Δημήτριος Νικολακόπουλος, αναφέρει τα εξής:
«Η Ολυμπιακή ημέρα τιμάται σε όλο τον κόσμο, σε ανάμνηση της ίδρυσης της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής που έγινε στο Παρίσι το 1894 από τον Πιερ Ντε Κουμπερτέν και της ανάθεσης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 1896.
Οι ρίζες του Ολυμπιακού πνεύματος βρίσκονται στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Στην Αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης παιδείας του ανθρώπου, η οποία απέβλεπε στην αρμονική διάπλαση των πνευματικών ψυχικών και σωματικών αρετών.
Το αθάνατο αυτό πνεύμα, οι αξίες του ολυμπιακού ιδεώδους, η ιδεολογία και η φιλοσοφία των Ολυμπιακών αγώνων επέζησαν και μεταλαμπαδεύτηκαν μέσω της σύγχρονης Ελλάδας και του Πιερ Ντε Κουμπερτέν σε όλο τον κόσμο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα προώθησαν και προβάλλουν το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, του συναγωνισμού, της φιλίας, του αλληλοσεβασμού και της ειρήνης.
Μέσω της Ολυμπιακής ημέρας το Ολυμπιακό κίνημα θέλει να αναδείξει την έννοια και την αξία της μαζικής συμμετοχής στον αθλητισμό, προκειμένου η άθληση να γίνει τρόπος ζωής για τον καθέναν.
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της αφής της ολυμπιακής φλόγας για τον για τους ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο είχε προγραμματίσει πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις σε συνεργασία με τους δήμους και τους κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς του τόπου. Δυστυχώς όμως, η πανδημία του Κορωναιού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση αυτών των πρωτοποριακών εκδηλώσεων. Στους στόχους, βέβαια στις προτεραιότητες και στις αμετακίνητες θέσεις του περιφερειάρχη Νεκταρίου Φαρμάκη και όλης της Περιφέρειας, παραμένουν η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση του γνήσιου αθλητικού πνεύματος της ιδέας του ολυμπισμού και της Αρχαίας Ολυμπίας, ως κοιτίδας αυτού του πνεύματος, για αυτό άλλωστε έχει χαρακτηριστεί η Περιφέρειά μας ως “Η γη της Φλόγας”.
Μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στα πανανθρώπινα ιδανικά που εκπέμπει ο ολυμπισμός του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη με εκπροσώπους αλιευτικών συνεταιρισμών και μισθωτές ιχθυοτροφείων
Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη επισκέφθηκαν την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 εκπρόσωποι συνεταιρισμών, μισθωτές ιχθυοτροφείων της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και μέλη του Συνδέσμου Αλιευτικών Συνεταιρισμών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών (ΣΑΣΕΛ).
Κατά την συνάντηση έγινε μια συνολική συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την παραγωγή αλιευμάτων, αλλά και τις σοβαρές επιπτώσεις που είχε η πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά των εκπροσώπων ζητήθηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας ώστε να υπάρξει μέριμνα για την οικονομική ενίσχυση μελών των αλιευτικών συνεταιρισμών κατ’ αναλογία με αυτή που ίσχυσε για τους εργαζόμενους σε πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά και να εφαρμοστούν ρυθμίσεις καταβολής των ενοικίων για το σύνολο των μισθώσεων ιχθυοτροφείων.
Επίσης, αφού έγινε μια σύντομη περιγραφή για την πορεία της παραγωγής των αλιευτικών συνεταιρισμών της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του τομέα, ενώ αναπτύχθηκαν και επί μέρους αιτήματα μεταξύ των οποίων  και η βελτίωση ορισμένων αναγκαίων υποδομών για την ανάπτυξη των ιχθυοτροφείων και τη διακίνηση της παραγωγής.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας  είναι από τους πλέον δυναμικούς και από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους στη Δυτική Ελλάδα, γι αυτό και η Περιφέρεια έχει στραμμένο τον ενδιαφέρον της καταγράφει τις πραγματικές ανάγκες, με στόχο να αναζητήσει τις λύσεις και τις  αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε ο κλάδος να συνεχίσει ν’ αναπτύσσεται, προσφέροντας στην περιφερειακή οικονομία.

«Ανάπτυξη Ψηφιακών Πολιτιστικών Υποδομών» με προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη άνοιξε από σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 η πρόσκληση με τίτλο «Ανάπτυξη Ψηφιακών Πολιτιστικών Υποδομών», μέσω της οποίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποκτά καινοτόμα εργαλεία που θα της δώσουν τη δυνατότητα να προβάλει την πολιτιστική και ιστορική της ταυτότητα.
Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών για τον μετασχηματισμό της Δυτικής Ελλάδας σε «έξυπνη» περιφέρεια στον τομέα της προβολής του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος που είναι πλούσιο και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.
Η δράση που χρηματοδοτείται με 2 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», θα καταστήσει τον πολιτισμό προσβάσιμο, όπως και την ιστορία. Με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας και πρότυπες μεθόδους διάδρασης τα μνημεία της Δυτικής Ελλάδας θα «ανοίξουν» σε κάθε πολίτη. Με τη δημιουργία ενός κοινού πολιτιστικού και ιστορικού  πληροφοριακού χώρου, οι ψηφιακοί πόροι θα  είναι εύκολα προσβάσιμοι, ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς διαθέσιμοι στο κοινό.
Οι ψηφιακές υπηρεσίες ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της Δυτικής Ελλάδας θα αποτελέσουν σημαντική παρακαταθήκη για την περιοχή είναι δυνατό να αξιοποιηθούν και για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση το 2021.  

Σε ποιες περιοχές της Π.Δ.Ε. θα ισχύουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνονται οι αποφάσεις των τριών Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε, που αφορούν την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου ή κατάστασης συναγερμού (κατηγορία 4 και 5 του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς), μετά από ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, αφορά τις εξής περιοχές:

Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας
ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
1. Πευκοδάσος Αγίου Συμεών
2. Δασύλλιο Οινιάδων
3. Δάσος Φράξου
ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
1. Δασύλλιο Αγίου Χριστοφόρου
2. Δασύλλιο Παραβόλας
3. Δασύλλιο Θέρμου
ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
1. Από την πλατεία Κάστρου Ναυπάκτου μέχρι τον Περιφερειακό Δρόμο Ναυπάκτου

Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας
ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
1. Δάσος Στροφυλιάς από θέσεις: α) Δένδρο, β) Γεφυράκι, γ) Αγριλίτσα προς Κουνουπέλι
2. Δάσος Κομποβουνίο:υ α) Από Κώμη και άνω, β) Από Μιτόπολη και άνω
3. Φιλοκάλι - Μαρίτσα - Άγιο Νικόλαο Σπάτων (Δάσος Μόβρης)
4. Πευκοδάσος Καλλιθέας σε θέσεις: α) Από Γήπεδο και άνω, β) Από Δεξαμενή και άνω
5. Πευκοδάσος Κεφαλοβρύσου Κρήνης. (Δασικό οδικό δίκτυο και αντιπυρικές ζώνες)
6. Από Άγιο Κων/νο προς Ιερά Μονή Ομπλού (Κρήνη)
7. Δασικοί δρόμοι Πευκοδάσους πέριξ των οικισμών Κυπαρισσίου και Αγίου Δημητρίου, αριστερά και δεξιά του ασφάλτινου δρόμου Κριθαράκια - Αλεποχωρίου
8. Δάσος Καρκαλός Άνω Καστριτσίου σε θέσεις Μοχλός-Χάραδρος-Πασχαλιάνοι-Αγ. Παρασκευή-Γεφύρι Σώφαινας-Μοχλός.
9. Ιππικός Όμιλος Πλατανιού έως Ανω Καστρίτσι.
10. Πόρτες, άνωθεν του χωριού από διασταύρωση προς Κεφαλόβρυσο.
11. Από Οικισμό Σαρκουνά Ζήριας μέχρι Πυροφυλάκιο Προφήτης Ηλίας θέση Αετολίθι
12. Χρούτσα-Μενελού- Πυροφυλάκιο Προφήτης Ηλίας (Ζήρια)
13. Χρούτσα-Λυκοχωρός- Πυροφυλάκιο Προφήτης Ηλίας (Ζήρια)
14. Παναγοπούλα (από Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών) - Ανω Ζήρια
15. Τσαπουρνιά - Λάπατα (Δάσος Ελάτης)
16. Δρέπανο - Άγιος Γεώργιος - Ανεμοδούρι (Καϊμακά)
ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
1. Σταχτόλακκα - Κάτω Λουσοί
2. Στρογγυλή Λάκκα - Εικόνισμα (μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων)
3. Λαδοπόταμος - Κρύα Βρύση - Σούβαρδο - Στόλο
4. Αγία Λαύρα - Βερβερίκη (μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων)
5. Σούβαρδο - Κρύα Βρύση (Δάσος Ελάτης)
6. Χαλίκι - Νησί Προφτέσι - Κυνηγού Διάσελο (Δάσος Ελάτης)
7. Από Άρμπουνα -Έλατος - Αράχωβα (Δάσος Ελάτης)
8. Βλασία - Γεράκι (Δάσος Ελάτης)
9. Προφήτης Ηλίας - Σαϊτά (Λυκούρια - Δάσος Ελάτης)
10. Προφήτης Ηλίας - Κιάφα (Λυκούρια - Δάσος Ελάτης)
11. Καστανοδάσος Κέρτεζης
12. Κέρτεζη - Αγία Σωτήρα - Μάκωβα (Δάσος Ελάτης)
13. Κέρτεζη - Αγία Σωτήρα - Κλούκοβα (Δάσος Ελάτης)
14. Σφήνες - Κερασοβίκος (Ελατοδάσος Κούτελης-Μανεσίου)
15. Νάσια - Σουληνάρι (Δρυοδάσος)
ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ
1. Δερβένι - Μαραθιάς - Φαράγγι Βουραϊκού
2. α) Φαράγγι Βουραϊκού - Κάστρο
β) Κάστρο-Τράπεζα
γ) Κάστρο-Καθολικό
3. Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Ακράτας - Ποροβίτσα
4. Λίμνη Τσιβλού - Άνω Ποταμιά - Πέντε δένδρα - Ψαμιακό νερό
5. Δασικός δρόμος προς δεξαμενή Δασαρχείου Αιγίου (από Αιγές)
6. Χωριό Μοναστήρι - Αγροτοδασικός δρόμος Εκκλησία Αναλήψεως
7. Άνω Ποταμιά - Κρύα Βρύση (Σούβαρδο)
8. Ζαρούχλα - Περιθώρι (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)
9. Σόλος (Γκόλφως Βρύση) - Ριζανά - Κρυονέρι - Ζαρούχλα (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)
10. Ζαρούχλα - Άγιος Νικόλαος (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)
11. Καλόγριας Λάκκα - Κούτσουρα (περιοχή Κουνινά)
12. Καλόγριας Λάκκα - Βρύση Κερασούλας (περιοχή τ.κ. Παρασκευής)
13. Άγιοι Απόστολοι Πτέρης - Πέντε Βρύσες Μελισσιών
14. Ι.Μ. Ταξιαρχών - Χριστιανική Ένωση (Κατασκηνώσεις)

Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
1. Στις δασικές περιοχές του ορεινού όγκου του όρου Φολόης, Λαμπείας, Μίνθης και Λάπιθα.
2.  Στο Δάσος της Στροφυλιάς-Κουνουπελίου, στο Δάσος της Στροφυλιάς Ζαχάρως, από Δάσος Κατάκολου έως Δάσος Σκαφιδιάς, στο Δάσος Δρούβα Αρχ. Ολυμπίας, στο Δάσος Θινών, στο Δάσος Επιταλίου – Αλφειούσας - Φράγμα Αλφειού, στο Δάσος Ράχες - Ανεμοχώρι – Καλλίκωμο, στο Δάσος Σμίλα, και Στρέφι (Δρόμος ΤΟΕΒ από Καρούτες – Στρέφι), στο Δάσος Πλουτοχωρίου, στο Δάσος Κρεστένων- Δάσος Σεφερλή - Κ.Σαμικού –Κρουνοί, στο Δάσος Καλυβάκια - Μπάμπες – Σκιλλουντία –Γρύλος, στο Δάσος Νέδα –Φιγαλεία, στο Δάσος Θολό, στο Δάσος Μιράκα –Βασιλάκι – Νεμούτα – Φολόη – όρια Ν. Ηλείας, στο Δάσος Τ/Κ Κάστρου - Τ/Κ Κυλλήνης και Λουτρών Κυλλήνης (εγκαταστάσεις GRECOTEL), στις δασικές περιοχές των ποταμών Νέδα, Αλφειού, Πηνειού και Ερυμάνθου
3. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και της παρουσίας πολιτών, πέριξ των αρχαιολογικών χώρων: της Αρχαίας Ολυμπίας, της Αρχαίας Ήλιδας, του Επικούρειου Απόλλωνα, του Κάστρου Χλεμούτσι και των θρησκευτικών χώρων: Μονή Αγ. Ελεούσα, Μονή Βλαχέρνας, Παναγία Εισοδιώτισσα, Αγίου Ιωάννου, Ι. Μονή Σκαφιδιάς, Ι. Μονή Κρεμαστής Λανθίου, Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου Πελοπίου, Ι. Μονή Άνω Δίβρης, Ι. Μονή Φραγκοπηδήματος Βουνάργου, Ι. Μονή Αναλήψεως, Ι. Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βουλιαγμένης, Ι. Μονή Προφήτη Ηλία, Ι. Μονή Σεπετού Αλιφείρας, Ι. Μονή Αγίας Παρασκευής Μακρισίων.
4. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και της παρουσίας πολιτών, πέριξ και εντός των πρώην σκουπιδότοπων - χωματερών: Κρεστένων, Ανδρίτσαινας, Φολόης, Ζαχάρως, Λαμπείας, Βώλακος, Αλιφείρας, Πύργου (Αγκινάρα), Δροσελή Δήμου Λεχαινών, Βουρλιά Τραγανού Δήμου Ανδραβίδας, Κουγέικα Τ/Κ. Καπελέτου Δήμου Βουπρασίας, Βυτινέικα Δήμου Κάστρου – Κυλλήνης, Μπαλί Θινών Δήμου Βαρθολομιού, στην περιοχή Κονιδέικα του Δήμου Αμαλιάδας και στο Τ/Κ Κόροιβος του Δήμου Γαστούνης.
*Σημειώνεται ότι των απαγορεύσεων, εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: