ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Η ζυγαριά του είχε απόκλιση, αλλά συνέχισε να πουλάει!

Φωτογραφία αρχείου.
Ίσως να μην είναι γενικευμένη η περίπτωση του καταναλωτή, που ευρισκόμενος στην λαϊκή αγορά της Παρασκευής 22 Μαΐου στην Πάτρα, παρέλαβε το προϊόν του από τον μανάβη λειψό! Φθάνοντας στο σπίτι του ζύγισε το προϊόν και το βρήκε μείον κοντά στο ένα τρίτο του βάρους του. Συμπλήρωσε το ελλείπον μετά από διαμαρτυρία προς στον μανάβη, στον οποίο προσέφυγε.

Η απάντηση που έλαβε ήταν αποστομωτική: Ξέρω ότι η ζυγαριά μου έχει κάποια απόκλιση, αλλά δεν περίμενα να είναι τόση!
 
Όμως όπως και να έχει  αυτή περίπτωση, υποχρέωση των οργάνων είναι να προφυλάξουν από λάθη, να μην πούμε σκόπιμα, τον καταναλωτή. Το να πληρώνεις χωρίς να νιώθεις ασφαλής για την ποσότητα που αγόρασες, δεν συνιστά σύγχρονη προστασία στην λαϊκή αγορά, θεσμό ο οποίος θεσπίστηκε για την εξυπηρέτηση αυτών που έχουν αδύνατα βαλάντια..

Γι αυτό θα πρέπει οι έχοντες την ευθύνη, να μεριμνούν αδιάκοπα. Και μην φθάσουμε στο σημείο να πούμε «ας πρόσεχε» ο καταναλωτής κι ας προσέφευγε επιτέλους στα όργανα της πολιτείας! 

Και προς Θεού μην νομιμοποιήσουμε τη ρήση του Υπ. Εσ. Θεοδωρικάκου «καπιταλισμό έχουμε, τίποτα δεν μπορούμε να εγγυηθούμε...».

Αν οι ίδιοι οι παράγοντες της Λαϊκής Αγοράς δεν θέλουν να προστατεύσουν την εργασία τους, ας μην μεριμνούν, πάντως ο καταναλωτής πρέπει να έχει την προστασία των οργάνων του Δήμου, της Περιφέρειας, του Κράτους...   

Τα στοιχεία του καταναλωτή είναι στη διάθεσή μας για όποια υπηρεσία ευαισθητοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: