ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ειδήσεις από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Ματαιώνονται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι με  βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών
συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID–19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», ματαιώνονται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, καθώς επίσης όλες οι επετειακές παρελάσεις στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων, μέχρι τις 12 Απριλίου 2020.
Επίσης, δεν θα τελεστούν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, δεν θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, για προληπτικούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε μήνυμά του για τη φετινή εθνική επέτειο, αναφέρει τα εξής:
«Οι έκτακτες συνθήκες που επικρατούν φέτος, ακυρώνουν τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της εθνικής παλιγγενεσίας. Δεν ακυρώνουν όμως την ιστορία και την περηφάνια μας. Μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία, αναδεικνύεται ένας νέος πατριωτισμός και ένας διαφορετικός, ίσως και πιο ουσιαστικός, τρόπος να τιμήσουμε εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για μια ελεύθερη Ελλάδα. Είναι ο πατριωτισμός της σύγχρονης πανεθνικής αντίστασης σε έναν αόρατο εχθρό αλλά και της διαφύλαξης της υγείας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Γι’ αυτό, ιδιαίτερα φέτος, ας μην υπάρξει σπίτι και μπαλκόνι χωρίς τη γαλανόλευκη! Ας κρατήσουμε όλοι ψηλά αυτό το σύμβολο λευτεριάς, ενότητας και νίκης. Μέχρι τη τελική νίκη… Για να μπορέσουμε την επόμενη χρονιά να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με την πιο μεγάλη λαμπρότητα, τα 200 χρόνια από την επανάσταση. Από καρδιάς, χρόνια πολλά και καλά!»

Στήριξη των επιχειρήσεων παραγωγής και τυποποίησης φράουλας
Την ένταξη των επιχειρήσεων παραγωγής και τυποποίησης φράουλας που βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, στα μέτρα στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, ζητάει με επιστολή του προς τους Υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Φαρμάκης, στις δύο Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας καλλιεργείται φράουλα πρώιμης παραγωγής σε έκταση 12.000 στρεμμάτων περίπου, μοναδική στην Ελλάδα, η οποία διατίθεται τόσο στην εγχώρια όσο και – κυρίως - στην ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλες τις χώρες είχαν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης, καθώς λαχαναγορές, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ, ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Επίσης, σημαντικά είναι τα εμπόδια ακόμα και για τις μεταφορές προς τις αγορές του εξωτερικού. «Ήδη, αυτές τις ημέρες, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής συγκομίζεται και καταστρέφεται, ενώ για όσες ποσότητες φεύγουν στις αγορές η τιμή είναι εξαιρετικά μειωμένη (έως 0,50 ευρώ το κιλό), κάτι που δεν ανταποκρίνεται επ’ ουδενί στο κόστος συγκομιδής και συσκευασίας» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
Για τους λόγους αυτούς και δεδομένου ότι η παραγωγή φράουλας είναι υψηλού κόστους – περίπου 4.000 ευρώ ανά στρέμμα -  ο κ. Φαρμάκης ζητάει την ένταξη των μονάδων παραγωγής και τυποποίησης φράουλας στους κλάδους επιχειρήσεων που θα λάβουν τα μέτρα στήριξης τα οποία  έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, κατ’ αναλογία με τον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας που εμφανίζει παρόμοια χαρακτηριστικά ισχυρής εξαγωγικής δραστηριότητας και  σημαντικές απώλειες λόγω του κορωνοϊού.
«Προσβλέπουμε από εσάς στην κατανόηση του προβλήματος, ώστε να γίνουν από μέρους σας οι κατάλληλες ενέργειες για την οικονομική στήριξη του δυναμικού αυτού κλάδου του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειάς μας» καταλήγει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης.

Ανάγκη ενημέρωσης για τις εμπορευματικές μεταφορές στην Ε.Ε.
Ενημέρωση από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ζητάει μέσω κατεπείγουσας επιστολής ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, σχετικά με τη μετακίνηση προϊόντων διευρωπαϊκά. Η ανάγκη για ενημέρωση προέκυψε μέσω Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» και της Επιτροπής Μεταφορών που συντονίζει η Μαρία Κυριακοπούλου.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ζαΐμης οι κατά τόπους  αρχές (τελωνεία, λιμάνια, κλπ) δεν έχουν πληροφόρηση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση σε  ευρωπαϊκό  επίπεδο  λόγω των συχνών αλλαγών των αποφάσεων των κρατών – μελών της Ε.Ε. (στα πλαίσια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού), με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα αβεβαιότητα στους οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι αναβάλλουν προγραμματισμένα δρομολόγια με  μεγάλες παραγγελίες. 
Αυτό έχει ως συνέπεια, όπως υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης, να δημιουργούνται δυσκολίες στην εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων, ειδικά ευπαθών, με ορατό τον κίνδυνο ακόμα και σοβαρών ελλείψεων στην αγορά.
«Παρακαλούμε για άμεση, έγκυρη και επίσημη ενημέρωση προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τροφοδοσία της αγοράς και να μειωθεί στο ελάχιστο η όποια ζημία στον κλάδο των μεταφορών» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Ζαΐμης.  

Ορκωμοσία νέας Περιφερειακής Συμβούλου
Η νέα Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης «Δυτική Ελλάδα Μπροστά», Ζωή Αναστασοπούλου, ορκίστηκε ενώπιον του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλου.
Η κ. Αναστασοπούλου έχει εκλεγεί στην ΠΕ Ηλείας και καταλαμβάνει τη θέση του αειμνήστου, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη. Μετά την πράξη ορκωμοσίας ο κ. Φαρμάκης συνεχάρη τη νέα περιφερειακή σύμβουλο και της ευχήθηκε «καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων της».
Η Ζωή Αναστασοπούλου γεννήθηκε στα Λεχαινά, όπου μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως δικηγόρος. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Κομοτηνής, όπου και ολοκλήρωσε  τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: