ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Κατρούγκαλος: Η ΝΔ δεν έχει σαφή στρατηγική απέναντι στην Τουρκία



Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση άφησε την Κυπριακή δημοκρατία μόνη της  

Η ΝΔ δεν έχει σαφή στρατηγική απέναντι στην Τουρκία και κινείται στα άκρα ενός εκκρεμούς τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.


Όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η «έντονη ακροδεξιά τάση» στο εσωτερικό της ΝΔ, η οποία επιβεβαιώθηκε με την παρουσία Σαμαρά στο 13ο «γαλάζιο» συνέδριο, δεν επιτρέπει στη ΝΔ να έχει σταθερή στρατηγική απέναντι στα εθνικά θέματα.

«Ποια είναι η στρατηγική της ΝΔ απέναντι στην Τουρκία;. Δε γνωρίζουμε. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις επαφές με τον κ. Ερντογάν στη Νέα Υόρκη χωρίς να αναφέρει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και χωρίς να έχει στο μυαλό του τις κυρώσεις. Φαινόταν να προχωράει με μία προσπάθεια προσωπικών επαφών, θεωρώντας ότι με αυτήν την ήπια στάση θα είχαμε ενδεχομένως κέρδη. 

Φαίνεται να κινούμαστε στα άκρα ενός εκκρεμούς. Από την κατευναστική πολιτική μέχρι σε ενέργειες που έχουν χαρακτήρα σπασμωδικότητας» υπογράμμισε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση άφησε την Κυπριακή δημοκρατία μόνη της 

«Είναι προφανές ότι από την πλευρά της Τουρκίας κλιμακώνεται η ένταση. Πρόκειται για μια διαρκώς προκλητική στάση τα τελευταία χρόνια που οξύνεται και, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει στην απομόνωση της Τουρκίας στο διεθνή χώρο πράγμα που ξεκίνησε να συμβαίνει το προηγούμενο καλοκαίρι» ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «σιωπά και δείχνει απολύτως αμήχανη. Δεν έχει στρατηγικό σχέδιο αλλά ούτε ξεκάθαρο δόγμα εξωτερικής πολιτικής».

Μιλώντας στον Real Fm, υπενθύμισε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «είχε υποπέσει στο ατόπημα να συνδέσει το προσφυγικό με τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Συριακό και στην ανατολική Μεσόγειο και ισχυρίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κρατάει ισορροπίες γιατί υπάρχει πάντοτε η απειλή των αυξημένων ροών».

«Πρόκειται για ένα τερατώδες στρατηγικό και τακτικό ατόπημα από την πλευρά της κυβέρνησης. Και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καν γνώση αυτών των δηλώσεων που έσπευσε να διαψεύσει, και αφού καταθέσαμε στα πρακτικά της ολομέλειας την ακριβή δήλωση δεν έχει απαντήσει ακόμη στο συγκεκριμένο θέμα» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση άφησε την Κυπριακή δημοκρατία μόνη της και δεν πιέζει την ΕΕ για την εφαρμογή της απόφασης για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν δεν τέθηκε καν το ζήτημα των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει» υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στην ομιλία Σαμαρά στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ, υπογράμμισε ότι «αναδείχτηκε το πραγματικό πρόσωπο ενός ανθρώπου βαθιά μισαλλόδοξου, βαθιά ξενοφοβικού, βαθιά αντιδραστικού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: