ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

24ωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που θα διενεργείται η τριμερής συνάντηση με τον υπουργό και την τράπεζα, αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), με αφορμή τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.


Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδία προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, από τις 07:45 μέχρι τις 11 το πρωί και συγκέντρωση στις 7:15 έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Αμερικής.

Μεταξύ άλλων, η ΟΤΟΕ γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον κλάδο.


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα ώστε να ανακληθούν έστω και τώρα οι απολύσεις των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς.

«Το Υπουργείο Εργασίας εδώ και μήνες κάνει τα στραβά μάτια στις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από καταχρηστικές πρακτικές της τράπεζας Πειραιώς».

"Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης επιβεβαιώνουν πως με τη στάση τους, την απονεύρωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, και την αποδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που νομοθέτησαν, όχι απλά δεν ανακόπτουν αλλά ενθαρρύνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα ώστε να ανακληθούν έστω και τώρα οι απολύσεις των εργαζομένων καταλήγει το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την πρακτική της Τράπεζας Πειραιώς να απολύσει 24 εργαζόμενους στην διεύθυνση διαχείρισης των κόκκινων δανείων, που αρνήθηκαν να μεταφερθούν στην εταιρεία ΙΝΤRUM.

Η Διοίκηση της Τράπεζας, εκμεταλλευόμενη τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και το κλίμα απελευθέρωσης της εργοδοτικής ασυδοσίας που καλλιεργείται συστηματικά μετά τις εκλογές, παραβιάζει κατάφωρα ακόμα και τη συμφωνία που είχε συνάψει στις 25 Ιουλίου με την ΟΤΟΕ, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα εταιρεία θα παραμείνουν στην Τράπεζα και θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών της.

Στηρίζουμε τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς και απαιτούμε την άμεση ακύρωση της απόφασης, την ανάκληση των απολύσεων και τον πλήρη σεβασμό της συμφωνίας του Ιουλίου με την ΟΤΟΕ και συνολικά των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Τέλος, καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Τράπεζα.

«Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς»

«Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς», ζήτησε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συνάντηση σήμερα με το προεδρείο της ΟΤΟΕ και τους συλλόγους των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς.

Η κ. Αχτσιόγλου εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς και την απαίτησή του να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις. Σημείωσε, ακόμη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έγκαιρα επισημάνει και αναδείξει τις εκβιαστικές πρακτικές της τράπεζας σε βάρος των εργαζομένων της, είχε συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων και είχε καλέσει το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει για να διασφαλίσει τα εργασιακά τους δικαιώματα, ενώ είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία κυβερνητική παρέμβαση για την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: