ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Πλήρης αποκάλυψη του Ρωμαϊκού Σταδίου Πάτρας

Τμήμα του ανασκαμμένου Ρωμαϊκού Σταδίου της Πάτρας. Σε λίγο θα είναι αποκαλυμμένου εξ ολοκλήρου και επισκέψιμο.

Θα γίνει επισκέψιμο και άμεσα προσβάσιμο για το κοινό, προσδίδοντας υπεραξία στην πόλη χάρη στο πρόγραμμα INTERREG


Μέσω του ειδικού προγράμματος INTERREG της Ελληνοϊταλικής συνεργασίας, ύψους 300 χιλ. ευρώ θα ξεκινήσουν και πάλι τα έργα
στο ανασκαμμένο και ημιαποκαλυφθέν τμήμα του Ρωμαϊκού Σταδίου της Πάτρας, του οποίου η είσοδος είναι από την οδό Αλ. Υψηλάντου, στην συμβολή της με την οδό Πατρέως. 

Ήδη όπως είναι γνωστό πλέον, η μαρμάρινη πύλη εισόδου βρίσκεται εγκιβωτισμένη κάτω από το δάπεδο του υπογείου της ανυψωμένης πολυκατοικίας.

Η αποκάλυψη του Ρωμαϊκού Σταδίου, ήταν όνειρο μακρόπνοο του Λάζαρου Κολώνα, διευθυντή της ΣΤ' Εφορείας την δεκαετία του '90 και μετέπειτα Διευθυντή του ΚΑΣ. Η δε αποκάλυψή του θα συμβάλλει στην ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου, μαζί με τον Ρωμαϊκό Ωδείο, που ήδη έχει αποκαλυφθεί από πολλών ετών, αφού κατεδαφίστηκαν τα κτίρια ολοκλήρου τετραγώνου, που υπήρχε εκεί πριν την ανάδειξή του.

Οικονομική δυσπραγία του ΥΠ.Πο. και στην συνέχεια μνημονιακές δουλείες έκαναν τα έργα ανασκαφής να διακοπούν μέχρι την δημιουργία νέων οικονομικών προϋποθέσεων.  

Τα χρήματα που όπως προαναφέρθηκε προέρχονται από το INTERREG  Ελλάδα - Ιταλία 2014-2020 που έχει διάρκεια 36 μηνών, εγκρίθηκαν από το Υπ.Πο. κατόπιν πρότασης του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα

«Το έργο, που θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας απολογιστικά και με αυτεπιστασία, κρίνεται υψίστης σημασίας, διότι το Στάδιο αποτελεί το σημαντικότερο ρωμαϊκό μνημείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στον πυρήνα του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, που θα γίνει επισκέψιμο και άμεσα προσβάσιμο για το κοινό, προσδίδοντας υπεραξία στην πόλη», σημειώνει η κυρία Κουμούση, Διευθύντρια της ΣΤ' Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: