ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Γ. Βασιλειάδης: «Να μη δείξουμε μικρομεγαλισμό»

Ενώ πληροφορίες φέρουν να αποκτά νέα δυναμική η υπόθεση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας με δρομολόγηση πλάνου για ξετύλιγμα των διαδικασιών, ενόψει της περαιώσεως του 2018 και της εισόδου στο νέο έτος, όπου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που είναι απαραίτητα, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η συνέντευξη του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη  στην εφημερίδα «7 Μέρες Ενημέρωση» και στην δημοσιογράφο Γιώτα Κοντογεωργοπούλου.
 
Ο υφυπουργός αθλητισμού, θεωρείται λίγο πολύ, άνθρωπος της Πάτρας. Η παρουσία του στην πόλη είναι συνεχής, λόγω- κυρίως- των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Η συχνότητα μάλιστα δημιούργησε και σενάρια υποψηφιότητάς του στο νομό, αν και ο ίδιος, διατείνεται πως δεν γνωρίζει καν αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Θεωρεί ότι η Πάτρα έχει τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σε κέντρο φιλοξενίας μεγάλων γεγονότων, αρκεί «να μην μπερδέψουμε το μπόι μας με τη σκιά μας» και «να μη δείξουμε στοιχεία μικρομεγαλισμού».

Στην συνέντευξη που παραθέτουμε συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω:

-Πώς κρίνετε την πορεία των Παράκτιων Μεσογειακών και τι απαντάτε σε όσους μιλούν για καθυστέρηση;
Είμαστε μέχρι στιγμής ικανοποιημένοι, όπως ικανοποιημένοι είναι και στη ΔΕΜΑ μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι άνθρωποί της στην Πάτρα. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο του business plan, σε πολύ καλό σημείο σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπόνηση των μελετών, με τις αλλαγές που έγιναν και τις καθυστερήσεις που υπήρξαν. Σκοπός μας είναι να μην υπάρχουν σκιές και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι για το πώς θα εξελιχθούν οι εργασίες στο Αθλητικό Κέντρο της Αγυιάς. Είμαστε εντός σχεδιασμού και είναι πεποίθησή μας ότι στο τέλος όλα θα έχουν εξελιχθεί ομαλά.

-Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα από τη διοργάνωση; Με ποιες συνθήκες θα μιλάμε για επιτυχία, για απόλυτη επίτευξη στόχων;
Θα μιλάμε για επιτυχία και απόλυτη επίτευξη στόχων, μόνο εάν έχουμε εξασφαλίσει πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων και άλλες μεγάλες διοργανώσεις για τα επόμενα χρόνια. Θα είναι επιτυχία και απόλυτη επίτευξη στόχων μόνο εάν το σύνολο των κοινωνικών εταίρων της Πάτρας αγκαλιάσουν τη διοργάνωση και ετοιμάσουν ένα πλάνο για την επόμενη μέρα. Δεν στέκομαι στους αγώνες αυτούς καθ΄ αυτούς. Αυτό είναι το λιγότερο. Οι αγώνες θα γίνουν και θα γίνουν καλοί. Το θέμα για εμένα ήταν από την πρώτη στιγμή ήταν η επόμενη μέρα και η δημιουργία μιας νέας οικονομικής δραστηριότητας.

-Επιδίωξη της Πάτρας είναι να αναδειχθεί σε επίκεντρο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Εκτιμάτε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο;

Προφανώς και υπάρχουν. Πώς θα συμβεί όμως; Βασική προϋπόθεση είναι να μην μπερδέψουμε το μπόι μας με τη σκιά μας, να μη βιαζόμαστε, να μην κάνουμε ανοίγματα περισσότερα από αυτά που μπορούμε και να βάζουμε έναν στόχο κάθε φορά. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις σαφώς και η Πάτρα μπορεί να αναδειχθεί σε επίκεντρο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά επαναλαμβάνω, δεν θα πρέπει να δείξουμε στοιχεία μικρομεγαλισμού και δεν πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία που το κυνήγι μεγάλων διοργανώσεων θα γίνει αυτοσκοπός. Κάθε διοργάνωση θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα συνολικότερο στρατηγικό σχεδιασμό για το τι θέλουμε να πετύχουμε και το τι οφέλη θέλουμε να κερδίσουμε από αυτήν.

-Αληθεύει ότι εξετάσατε το ενδεχόμενο να πολιτευτείτε στην Αχαΐα ή πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας;
Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά. Δεν είμαι βουλευτής, δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής, το κόμμα έχει συλλογικές διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτή την Κυβέρνηση έχουμε μια μικρή διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. Στα υπουργεία δουλεύουμε κι όταν δουλεύεις δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς αυτές τις μικρές λεπτομέρειες.

-Πόσο σημαντική είναι η κάρτα υγείας αθλητή;  Πιστεύετε ότι θα λειτουργήσει καθοριστικά σε ό,τι αφορά το τεράστιο θέμα των αιφνιδίων θανάτων αθλούμενων;
Κατά τη γνώμη μου είναι ένας νόμος τομή στην ιστορία του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είναι αδιανόητο το 2018 να χάνουμε παιδιά, να χάνουμε αθλητές μας λόγω καρδιακών προβλημάτων τα οποία θα γινόταν να έχουν διαγνωστεί. Νομίζω ότι η εφαρμογή του μέτρου, ακόμη και με τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν, θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα μέσα στην επόμενη πενταετία.

-Πότε βλέπετε τις εκλογές; Και ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης; Ο καθοριστικός παράγοντας που θα κρίνει το αποτέλεσμα;
Οι εκλογές, όπως έχει πει πάρα πολλές φορές ο Πρωθυπουργός, θα γίνουν στην ώρα τους, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας. Η χώρα έχει πάρει μια σταθερή πορεία και δεν φαίνεται ότι υπάρχει κάτι που να μπορεί να θέσει διαφορετικές προτεραιότητες. Από εκεί και πέρα το διακύβευμα είναι σαφές: Επιστροφή στο παρελθόν ή άλμα στο μέλλον; Και αυτή η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι μια Κυβέρνηση που μπορείς να την εμπιστευτείς, μπορεί να δώσει μάχες και να τις κερδίσει, μπορεί να κάνει σοφή διαχείριση των δημόσιων πόρων, να νοιαστεί για τους ασθενέστερους, να χαράξει μια στρατηγική και να δώσει όραμα στη χώρα. Η αντιπολίτευση φέρνει ό,τι πιο σκοτεινό και μίζερο από το παρελθόν. Φέρνει την κληρονομιά όλων αυτών που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και την κοινωνική κατάρρευση, όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό που λέμε «μνημονιακή πραγματικότητα». Και πιστεύω ότι ο λαός δεν επιτρέψει να γυρίσουμε στο παρελθόν και να διακυβευθεί το δικό του μέλλον.

-Ο πρωθυπουργός φόρεσε φανέλα για τον Αντετοκούμπο. Έχουμε ρατσισμό τελικά στο χώρο του  αθλητισμού;
Το θέμα είναι ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο και με κάθε ενέργεια να αποκλείσουμε τα ρατσιστικά φαινόμενα κι αυτούς που κάνουν ρατσιστική προπαγάνδα μέσα από τον αθλητισμό. Άρα λοιπόν, με κάθε μας κίνηση, με κάθε μας πρωτοβουλία, πρέπει να αποκλείουμε αυτούς που θέλουν να χωρίσουν τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Ο αθλητισμός ενώνει μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, δεν υπάρχουν φυλετικές διακρίσεις, μέσα σε ένα γήπεδο είμαστε όλοι ίσοι κι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει περάσουμε στο σύνολο της κοινωνίας. Δεν πρέπει άρα, αυτά τα φαινόμενα που φαίνεται ότι ξεκινούν από διάφορους ακραίους, να επιτρέψουν να εξελιχθούν και να γίνουν κυρίαρχα στο χώρο του αθλητισμού.

-Κύριε Βασιλειάδη, πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιτύχει ως κυβέρνηση; 
Η άποψη μου είναι πως ναι. Μετά το συμβιβασμό του Ιουλίου του 2015 και τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, με σαφείς στόχους, με σαφές πρόγραμμα, με σαφείς δεσμεύσεις, καταφέραμε –τηρώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις αυτές- και να βγούμε από τα μνημόνια και να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Σας θυμίζω ποια ήταν κατάσταση το 2015, η ανεργία στο 27%, σας θυμίζω που ήταν το χρέος, τα ανύπαρκτα πρωτογενή πλεονάσματα. Εμείς λοιπόν καταφέραμε και τους οικονομικούς δείκτες να πιάσουμε, και από τα μνημόνια να βγούμε, αλλά και σιγά-σιγά να ανακτούμε τα δικαιώματα του λαού, των εργαζομένων, να δημιουργούμε μια νέα πραγματικότητα, με σύνεση και με ειλικρίνεια απέναντι στο λαό, μια νέα πραγματικότητα η οποία δίνει στους Έλληνες πολίτες το όραμα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: