ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση Δραγασάκη με τον πρέσβη του Καντάρ

Αντικείμενο οι σύναψη αραβικών επενδύσεων

Η πρόοδος των συζητήσεων επί της Συμφωνίας Αμοιβαίας Προώθησης και Προστασίας των Επενδύσεων (ΣΠΠΕ), βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη με τον πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα, Αμπντουλαζίζ Αλί Αλνάαμα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, η συμφωνία διαμορφώνεται σε εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο που διέπει τις επενδυτικές συμφωνίες τις οποίες συνάπτουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ με Τρίτες Χώρες.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, με έμφαση στις προοπτικές ενίσχυσης της επενδυτικής παρουσίας του Κατάρ στην Ελλάδα, στις υποδομές, στην ενέργεια και στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες τόνωσης των εμπορικών σχέσεων και η διείσδυση ελληνικών προϊόντων στην καταρινή αγορά.

O Γ.Δραγασάκης κάλεσε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης και του Επενδυτικού Ταμείου του Κατάρ (Qatar Investment Authority) να επισκεφθούν την Ελλάδα για επιτόπια εξέταση επενδυτικών δυνατοτήτων.

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων να συμμετάσχει στο 18ο φόρουμ της Ντόχα τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με στόχο τον εντοπισμό επενδυτικών πεδίων κοινού ενδιαφέροντος.  

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Λόης Λαμπριανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: