ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του

Αυτό είναι το βιβλίο που έγραψε ο Γιάννος Παπαντωνίου και σκόπευε να το παρουσιάσει στην αίθουσα Ερμής του ΕΒΕΑ στην Αθήνα. Τον πρόλαβε η δικαστική εξέλιξη και η εκδήλωση θεωρείται μη γενόμενη ποτέ. Προφητικός όμως είναι ο τίτλος του: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Και πράγματι, από προχθές ο ίδιος ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι αντιμέτωπος με το δικό του μέλλον!

ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν το περίμενε, ο Γιάννος, ο διαλεκτός του ΠΑΣΟΚ και κολλητός των πρωτοκλασάτων παλικαριών. Ξενοιάστηκε κι αυτός από τα παρήγορα λόγια Σαμαρά με σιγόντο από τον Βενιζέλο. Πως τάχα όπου νάναι, σε έξι μήνες, σ΄ ένα χρόνο, θα απαλλαγούμε από τον αριστερό εφιάλτη και μετά πάλι θα βρεθούμε στο γενικό κουμάντο όλα τα καλά παιδιά της παρέας

Αμ δεεεε! Δεν κόλλησε και κοντεύουν πέντε χρόνια κι αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν λένε να πέσουν από την κυβέρνηση. Να, όπως πέφτουν από το βράχο να σκοτωθούν οι Σουλιώτισσες, όχι στη θάλασσα να δροσιστούν και να αναστενάξουν; Επιτέλους  ξεκίνησε το μπουζούριασμα των επιφανών της ρεμούλας.

Μας είχαν πρήξει ότι όλοι είμαστε το ίδιο! Ακούς; Το ίδιο! 

Το ίδιο με αυτούς που φωνάζουν ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη κατ΄επιταγήν Πολάκη. Κι ας ζορίζεται η κα Φώφη, πως τάχα οι δικαστές δεν πρέπει να ακούνε τι λένε οι υπουργοί της Κυβέρνησης! Δηλαδή να ακούνε τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ; Αυτούς που στάζουν λάδι τα ρούχα τους;

Ναι η κα Φώφη, δεν αναφέρθηκε ξεκάθαρα στον Πολάκη, για να μην την... καταχεριάσει, όπως νωρίτερα έκανε τ΄ αλατιού τον σύντροφό της Γιάννο, που κάτι είπε για Πολάκη, την ώρα που βραδιάτικα τον κουβαλούσε η Αστυνομία από το Δικαστήριο για την... στενή. Και να είναι ευχαριστημένος που τον έβαλαν μόνο σε κελί και ξεχωριστά από τους άλλους κρατούμενους, μην βγει κιόλας κανας υπερθεματιστής βαρυποινίτης, που για να δείξει καλή διαγωγή στον Διευθυντή, αδράξει το Γιάννο και άντε να τον βγάλεις από τα χέρια του, εάν πρώτα δεν αποδείξει στο Διευθυντή και στους δεσμοφύλακες, ότι είναι καλό παιδί!  


Το ότι το ζεύγος «έχει άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί» ήταν που φόβισε τους δικαστές  και διέταξαν την κράτηση τους. Αλλά και το γεγονός ότι επί τόσα χρόνια χώλαινε  η διαδικασία και αργούσε έτσι η δίωξή του, με προοπτική να παραγραφεί, τουλάχιστον στο κοντινό ενδεχόμενο να πέσει η Κυβέρνηση, αυτό ήταν που του εμπέδωνε την θρασύτητα ότι είναι άτρωτος. Ειδάλλως θα είχε φύγει για την Ελβετία όπου έχει και άδεια παραμονής και χρήματα, αλλά και τόπο διαμονής.

Τόσο σίγουρος ήταν, που και βιβλίο είχε την ηρεμία να κάτσει και να γράψει. Και στις 3 Οκτώβρη είχε προγραμματίσει να το παρουσιάσει! Τον πρόλαβε η Δικαιοσύνη!

Αξιοπρόσεχτο όμως είναι το πάνελ των ομιλητών:  
Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστός καραΔεξιός!
Μιράντα Ξαφά, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα, διευθύντρια του ΔΝΤ πρώην, ερευνήτρια του CIGI) εισηγήτρια της περικοπής των συντάξεων, που προσφάτως επανέφερε.

Και ο τίτλος του βιβλίου  του προφητικός: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». Τώρα πια και ο ίδιος το ξέρει, όπως το ξέρουν όλοι οι του πάλαι ποτέ δικομματισμού, όσοι βούτηξαν το δάχτυλο... στο μέλι! 


Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι ούτε ο Σημίτης, ούτε η κα Φώφη, μήτε ο Βενιζέλος  βρήκαν λέξεις για να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη, για το σύστημα μακρυχέρηδων που υπέθαλψαν στο βαθμό που τους αναλογεί!  


Έτσι δίνουν το δικαίωμα στους αμετροεπείς τύπου Ψαριανού να δηλώνουν ότι: «Η προφυλάκιση Παπαντωνίου είναι ανθρωποφαγία»! 


Αλλά τα σκυλιά ας γαβγίζουν, το καραβάνι προχωρεί! Και έτσι, στο  κτίριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα κρατηθούν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κ. Κουράκου θα κρατηθεί σε κελί του τμήματος των γυναικείων φυλακών με άλλες συγκρατούμενες ενώ, ο σύζυγός της θα κρατηθεί στην πτέρυγα που είχε φτιαχτεί για την υπόθεση της 17Ν (πλέον δεν κρατείται κανείς από τους καταδικασθέντες σε αυτήν την πτέρυγα).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός θα είναι μόνος στο κελί του, ενώ οι ώρες προαυλισμού αυτής της πτέρυγας, η πρόβλεψη είναι να είναι διαφορετικές από εκείνες του υπόλοιπου σωφρονιστικού καταστήματος.

Οι δύο σύζυγοι που κρίθηκαν αργά προχθές το βράδυ προσωρινά κρατούμενοι με την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, πέρασαν την πρώτη νύχτα στην ΓΑΔΑ και χθες μεταφέρθηκαν αντίστοιχα στις ανδρικές και γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Με κορωνίδα την εκτίμηση ότι θα διαφύγουν στο εξωτερικό υπογράφηκαν από την εισαγγελέα Κατερίνα Τσιρώνη και την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα τα δύο εντάλματα προσωρινής κράτησης των Γιάννου Παπαντωνίου και Σταυρούλας Κουράκου. Οι δικαστικοί λειτουργοί κατά τη διάσκεψη που ακολούθησε τη διαδικασία των απολογιών, θεώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το ζευγάρι έχει δυνατότητα να διαφύγει στο εξωτερικό. 

Έτσι ο πρώτος λόγος που φαίνεται να αναφέρεται στα εντάλματα προφυλάκισης είναι το «ύποπτοι φυγής» λαμβάνοντας υπόψη τους πως το ζεύγος Παπαντωνίου «έχει άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί».

Τόσο οι ανακριτές Διαφθοράς όσο και η εισαγγελική λειτουργός έκριναν ότι από την συνολικά 21 ωρών απολογητική λειτουργία, δεν αποδομήθηκε από τους δύο υπόλογους το κατηγορητήριο που αναφέρεται στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων που φέρεται να έλαβε ο κ. Παπαντωνίου για τη σύμβαση εκσυχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. 

Σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς οι δύο σύζυγοι είναι επιπλέον ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων καθώς, όπως πιθανολογήθηκε, έχουν δυνατότητα να προβαίνουν σε ενέργειες νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων. 

Τέλος το γεγονός πως οι δύο κατηγορούμενοι δεν συναίνεσαν -κατά την άποψη των δικαστικών λειτουργών- στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν, είχε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για την προσωρινή κράτηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: