ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Σημαντικά έργα στη συνάντηση Απ. Κατσιφάρα και Γ. Δέδε


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την συνάντηση Απ. Κατσιφάρα με τον Γ. Δέδε.


Ολυμπία – Ιόνια Οδός, Πύργος – Καλό Νερό, Αμβρακία Οδός και Πατρών – Τριπόλεως (111)

Ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2015

Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου η διαβούλευση για τη Μελέτη Τουριστικού Προϊόντος


Σημαντικά έργα και προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Αθήνα.
Σε πρώτη προτεραιότητα, όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας, παραμένουν για τη Δυτική Ελλάδα οι μεγάλοι οδικοί άξονες, η Ολύμπια και η Ιόνια Οδός, τα οποία είναι έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα για την περιοχή μας. Για αυτά συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία αναφορικά με την υλοποίησή τους και την τήρηση του χρονοδιαγράμματός τους.
Ωστόσο, η μεγάλη εκκρεμότητα που τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πύργος – Καλό Νερό, για το οποίο ο Περιφερειάρχης διεκδικεί ένα σχέδιο παρεμβάσεων, το συντομότερο δυνατόν.
«Πρέπει να αποκατασταθεί μια αδικία, διεκδικούμε την ολοκλήρωση του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού. Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από αυτή τη διεκδίκηση και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να το καταφέρουμε», επεσήμανε ο Απόστολος Kατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «διεκδικούμε πόρους που θα άρουν τις ανισότητες και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ηλείας, άρα της Περιφέρειάς μας. Η οδική ασφάλεια στην Δυτική Ελλάδα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητά μας».
Για το συγκεκριμένο θέμα συμφωνήθηκε να υπάρξει εκ νέου συνάντηση μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η Αμβρακία Οδός και η ολοκλήρωσή της, με τον Γενικό Γραμματέα να διαβεβαιώνει τον Περιφερειάρχη για τις θετικές προθέσεις του Υπουργείου ως προς τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο.
Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Δέδες, το Υπουργείο έχει υποβάλει συμπληρωματικές συμβάσεις για έλεγχο στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, απ’ όπου και αναμένονται οι απαντήσεις περίπου στις αρχές Οκτωβρίου. Αμέσως μετά, όπως τονίστηκε στη συνάντηση θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τις απαντήσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς και για την πορεία του έργου.
Ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα που αφορά τη διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού και μέχρι το Ρίο αρχίζει να εξετάζεται πλέον σοβαρά. Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται η προκήρυξη από το Υπουργείο για μελέτη του ζητήματος, προϋπολογισμού 4.900.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη έκβαση του θέματος και ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα να ενημερώνεται για το θέμα συμπληρώνοντας πως «πρόκειται για μία διεκδίκηση ετών, που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης».
Τέλος, ο Απ. Κατσιφάρας διεκδίκησε πόρους για την Πατρών – Τριπόλεως (111), επισημαίνοντας ότι έχει ήδη κατατεθεί αίτημα, που περιέχει πλήρες πλάνο, ενώ επεσήμανε τα μεγάλα προβλήματα ασφάλειας που έχει το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.
Επιπλέον, στη συνάντηση τέθηκαν και άλλα θέματα, όπως είναι το έργο Πείρου – Παραπείρου, αλλά και οι παρεμβάσεις και τα αντιπλημμυρικά και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
Κλείνοντας η συνάντηση, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρχει τακτική επικοινωνία, περίπου μία φορά το μήνα, για την παρακολούθηση του προγράμματος και των συμφωνηθέντων.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, αμέσως μετά τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα, ανέφερε: «Εμείς, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε οργανωμένα, με μέθοδο, πρόγραμμα και συνέπεια. Με προτεραιότητες, ώριμες προτάσεις θα διεκδικούμε πόρους. Με σχέδιο, πολύ δουλειά και ευθύνη προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του τόπου μας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με συνέπεια. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στα κρίσιμα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε βήμα και σχεδιασμό μας».

Ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2015 στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

Σε ποσοστό σχεδόν στο 98% κυμάνθηκε η εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2015, σε σχέση με τον αρχικό που είχε εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των οριστικοποιήσεων που έγιναν από τις αναμορφώσεις.
Το θέμα αυτό θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και ώρα 3 μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα του Σώματος στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).
«Το ποσό αυτό που καταφέραμε να πληρώσουμε και να δώσουμε στην αγορά, ξεπερνά τα 93 εκατ. ευρώ. Και είναι μια σημαντική ένεση ρευστότητας στην δοκιμαζόμενη σκληρά από την κρίση τοπική αγορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η προσεκτική πολιτική που ασκήσαμε και συνεχίζουμε να ασκούμε, έδωσε σημαντικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση είναι η έγκριση του σχεδίου του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΕΛ.Γ.Ο, ενώ θα γίνει και ενημέρωση για τις εκτιμήσεις και αποκατάσταση των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των μηνών Μαΐου – Ιουνίου 2016 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου η διαβούλευση για τη Μελέτη Τουριστικού Προϊόντος και Ανταγωνιστικής Ταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η διαβούλευση που ξεκινά σήμερα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου «Σχεδιασμός και εφαρμογή δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», κατά την οποία εκπονείται και η Μελέτη Τουριστικού Προϊόντος και Ανταγωνιστικής Ταυτότητας της Περιφέρειάς μας.
Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο οι αναπτυξιακοί φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, η τοπική κοινωνία του Τουρισμού μπορεί να συμμετέχουν ενεργά και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.
Το προσχέδιο και η εφαρμογή των δράσεων τουριστικής προβολής ανακοινώθηκε στη σημερινή ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με την παρουσία πλήθους εκπροσώπων φορέων, εκδήλωση που αποτέλεσε και την έναρξη της διαβούλευσης.
«Για εμάς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η διαμόρφωση στρατηγικής για τον τουρισμό αποτελούσε πάντα προτεραιότητα και είναι στόχος μας καθώς θα μπορέσει να συμβάλλει στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όμως όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα μόνο αν συνεργαστούμε όλοι μαζί. Οι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι πολίτες. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος. Και αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο για να το πετύχουμε» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε πως «οι προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων τόσο στη σημερινή εκδήλωση όσο και κατά τη διαβούλευση, θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία εκπόνησης της Μελέτης. Στόχος μας είναι η αποτύπωση και ανάλυση στοιχείων τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων και προσφερόμενων εμπειριών, η ανάδειξη και η αποκάλυψη της μοναδικής τοποθέτησης της Περιφέρειας ως τουριστικός προορισμός».
Παρουσίαση στην εκδήλωση για το ΣΕΤΕ και τη συνεργασία έκανε ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, Γιώργος Αμβράζης, ενώ ο Γενικός Διευθυντής Marketing Greece, Ιωσήφ Πάρσαλης, παρουσίασε το Προσχέδιο Μάρκετινγκ Τουριστικού Προϊόντος, της Ταυτότητας Επικοινωνίας και της Εισήγησης Διαβούλευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αναρτήσουν συνοδευτικό υλικό από τις 25/7/2016 μέχρι και 11/9/2016, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ενότητα της ιστοσελίδας της Περιφέρειας (http://www.pde.gov.gr/smpd/). Στην ενότητα αυτή βρίσκονται το Προσχέδιο της Μελέτης Τουριστικού Προϊόντος Μάρκετινγκ Τουριστικού Προϊόντος και Ανταγωνιστικής Ταυτότητας Δυτικής Ελλάδας, το Έντυπο διαβούλευσης σε doc και pdf (το συμπληρωμένο έντυπο θα πρέπει να σταλεί στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: regiodev@pde.gov.gr).
Στην ειδική εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Υποδομών και Δικτύων Νίκος Υφαντής, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, εκπρόσωποι από: Δήμος Αγρινίου, Αναπτυξιακή Εταιρία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας, Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Καλαβρύτων, Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Γέφυρα Α.Ε., Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας, Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε., Επιμελητηρίου Ηλείας, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), Σχολή Διοίκησης Οικονομίας ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας – Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, στελέχη ΣΕΤΕ/ ΙΝΣΕΤΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ Προβάλλω τη Ναύπακτο, εταιρίες και επιχειρήσεις, στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: