Η διατροφή με φασόλια, φακές, ρεβίθια, αρακά και άλλα όσπρια βοηθά στην
απώλεια βάρους, σύμφωνα με καναδική επιστημονική έρευνα. Σύμφωνα με την
μελέτη, τα όσπρια κάνουν κάποιον να νιώθει χορτασμένος, με συνέπεια να
του κόβουν την όρεξη να φάει άλλο, πράγμα που βοηθά στο αδυνάτισμα.
Οι ερευνητές του νοσοκομείου «Άγιος Μιχαήλ» του Τορόντο, με επικεφαλής τον δρ. Ράσελ ντε Σούζα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διατροφολογίας "American Journal of Clinical Nutrition", αξιολόγησαν τα ευρήματα 21 κλινικών δοκιμών πάνω στα όσπρια.
Όπως διαπιστώθηκε, η κατανάλωση μιας μερίδας οσπρίων τη μέρα (γύρω στα 130 γραμμάρια) οδηγεί σε απώλεια περίπου 0,34 κιλών σε διάστημα έξι εβδομάδων. Αν και το όφελος δεν φαίνεται μεγάλο, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι τα χαμένα αυτά κιλά δύσκολα επανέρχονται, πράγμα πιο σημαντικό.
Τα όσπρια περιέχουν βιταμίνες, πρωτεϊνες, ίνες και μέταλλα, ενώ έχουν χαμηλό «γλυκαιμικό δείκτη». Εκτός από το βάρος, μειώνουν και τη χοληστερόλη, ιδίως την «κακή» (LDL).
O OHE και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) έχουν ανακηρύξει το 2016 Διεθνές Έτος Οσπρίων.
Οι ερευνητές του νοσοκομείου «Άγιος Μιχαήλ» του Τορόντο, με επικεφαλής τον δρ. Ράσελ ντε Σούζα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διατροφολογίας "American Journal of Clinical Nutrition", αξιολόγησαν τα ευρήματα 21 κλινικών δοκιμών πάνω στα όσπρια.
Όπως διαπιστώθηκε, η κατανάλωση μιας μερίδας οσπρίων τη μέρα (γύρω στα 130 γραμμάρια) οδηγεί σε απώλεια περίπου 0,34 κιλών σε διάστημα έξι εβδομάδων. Αν και το όφελος δεν φαίνεται μεγάλο, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι τα χαμένα αυτά κιλά δύσκολα επανέρχονται, πράγμα πιο σημαντικό.
Τα όσπρια περιέχουν βιταμίνες, πρωτεϊνες, ίνες και μέταλλα, ενώ έχουν χαμηλό «γλυκαιμικό δείκτη». Εκτός από το βάρος, μειώνουν και τη χοληστερόλη, ιδίως την «κακή» (LDL).
O OHE και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) έχουν ανακηρύξει το 2016 Διεθνές Έτος Οσπρίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου