Από την ομολογία Χαρδούβελη στην Τσαπανίδου. |
Σακελλαρίδης: 4 καίρια ερωτήματα ζητούν απαντήσεις
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποδομεί ο ίδιος το προφίλ του, ευελπιστώντας σε ειδική μεταχείριση και δήλωσε στο "Σταρ" ότι μετέφερε τα χρήματα "γιατί πράγματι τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα, περισσότερο απ' όσο σήμερα. Τα μετέφερα λίγα - λίγα, μέσω διαδικτύου από το σπίτι μου, γιατί ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν».
«Είχα και ένα παιδί στο εξωτερικό, και ήθελα να κάνει κάποιες πληρωμές» είπε προσθέτοντας απολογούμενος ότι: "Η σύζυγός μου δεν είναι μια τυχαία σύζυγος. Ήταν κορυφαία μάνατζερ στην Αμερική, άφησε τη χώρα της ήρθε εδώ και τα κατάφερε. Σπούδασα τα παιδιά μου με δικά μου λεφτά. Οτι χρήματα έχουμε βγάλει -με τη σύζυγο- τα βγάλαμε με το σπαθί μας. Όσοι εργάζονται σκληρά πρέπει να αμείβονται".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real news, ο Γκ. Χαρδούβελης έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό σε ποσά από 7.700 έως 9.800 δολάρια και στο χρονικό διάστημα μεταξύ 5 Μαΐου και 14 Ιουνίου του 2012 πραγματοποίησε προς το εξωτερικό 56 μεταφορές κεφαλαίων.
Στον τραπεζικό του λογαριασμό σε τράπεζα του Τζέρσεϊ - ένα νησί οικονομικό παράδεισο - έβγαλε το 2012 το ποσό των 362.417 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, τα χρήματα τα έβγαλε τον Μάιο του 2012 μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων και όταν αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου εργαζόταν ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Έκανε 56 μεταφορές χρημάτων στο διάστημα αυτό, καθώς μετέφερε μικρά ποσά από 7.000 έως 9.000 ευρώ. Κι αυτό καθώς σε ποσά πάνω από 10.000 ευρώ ενεργοποιείται ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος.
Γ. Σακελλαρίδης: 4 καίρια ερωτήματα ζητούν απαντήσεις
Στην πραγματικότητα ο τέως υπουργός Οικονομικών είναι απόλυτα εκτεθειμένος καθώς το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει περισσότερα ερωτήματα.- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης απαντά στον κ. Χαρδούβελη ότι αυτό που προκύπτει από το έγγραφο είναι ότι τα ποσά το 2012 ήταν αδήλωτα. Αν ο κ. Χαρδούβελης τα δήλωσε το 2014, αυτό σημαίνει ότι δηλώθηκαν με δύο χρόνια καθυστέρηση!
- Επίσης όπως ο ίδιος υποστηρίζει τα έστειλε τμηματικά σε 56 δόσεις στο διάστημα 5/5/2012 με 17/6/2012 επειδή ένιωθε ανασφάλεια αν το ποσό αυτό θα έφτανε στον τελικό τραπεζικό λογαριασμό! Δηλαδή, ένα ανώτατο τραπεζικό στέλεχος για χρόνια δεν εμπιστευόταν τις υπηρεσίες i-banking μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου!
- Έπειτα ο κ. Χαρδούβελης, ανέφερε πως έστειλε ποσά σε 56 δόσεις κάτω των 10.000 ευρώ επειδή υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στις μεταφορές ποσών μέσω i-banking και όχι για να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος που ελέγχει μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό άνω των 10.000 ευρώ. Με έναν απλό έλεγχο στο διαδίκτυο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη τράπεζα θέτει ως ανώτατο όριο στις υπηρεσίες i-banking εντός Ε.Ε. το ποσό των 50.000 ευρώ...
- Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι έστειλε τα χρήματα αυτά στην Βρετανία. Σωστό από μία άποψη, όμως για την ακρίβεια τα έστειλε σε κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας στη νήσο Jersey, που ανήκει μεν στη βρετανική επικράτεια, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τον 7ο παράδεισο στον κόσμο, και αγαπημένο προορισμό κεφαλαίων Ελλήνων που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους. Μάλιστα το Νοέμβριο του 2012, ο τότε Υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, με επιστολή του προς τον Βρετανό ομόλογό του, είχε ζητήσει τη λίστα με τους 97 Έλληνες που είχαν καταθέσεις στη νήσο Jersey, ενώ η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει και τους τότε οικονομικούς εισαγγελείς. Πλέον η κυβέρνηση αναζητά και τους υπόλοιπους 96 Έλληνες!
Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά που επέβαλλε βαρύτατη φορολόγηση και υποτίθεται ότι πολεμούσε τη φοροδιαφυγή να εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση;
Πώς είναι δυνατόν κάποιος που εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές υπέρ του ελληνικού λαού;
avgi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου