«Ανάμεσα τους υπάρχει ακόμα και καρκινοπαθής
συναδέλφισσα» λέει η Δήμητρα Μανώλη που εξαιρείται της διαθεσιμότητας
«Ήταν τέτοια η βιασύνη
τους να δώσουν την καθαριότητα σε ιδιώτες, που παρέβλεψαν τα δικαιολογητικά»
λέει η Δήμητρα Μανώλη που βρίσκεται ανάμεσα στις 58 δικαιωμένες καθαρίστριες.
«Από την πρώτη στιγμή κατέθεσα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδείκνυαν
πως ο σύζυγός μου έχει βεβαιωμένη αναπηρία 80% και έπρεπε να εξαιρεθώ» εξηγεί η
καθαρίστρια που περίμενε σχεδόν 11 μήνες για να δικαιωθεί.
Χρειάστηκε σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος ώστε το υπουργείο Οικονομικών να αναγνωρίσει την αναλγησία με την οποία αντιμετώπισε τη διαθεσιμότητα των 595 καθαριστριών. Με την Δ2Β 1104065 ΕΞ 2014/14.7.2014 απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ουσιαστικά πως δεν εξαίρεσε από τους πίνακες της διαθεσιμότητας 58 καθαρίστριες, παρότι αυτές πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια ώστε να μην απομακρυνθούν από τις θέσεις τους.
«Ήταν τέτοια η βιασύνη τους να δώσουν την καθαριότητα σε ιδιώτες, που παρέβλεψαν τα δικαιολογητικά» λέει η Δήμητρα Μανώλη που βρίσκεται ανάμεσα στις 58 δικαιωμένες καθαρίστριες. «Από την πρώτη στιγμή κατέθεσα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδείκνυαν πως ο σύζυγός μου έχει βεβαιωμένη αναπηρία 80% και έπρεπε να εξαιρεθώ» εξηγεί η καθαρίστρια που περίμενε σχεδόν 11 μήνες για να δικαιωθεί. Στο σύνολό τους οι 58 καθαρίστριες που με βάση την απόφαση του υπουργείου θα επιστρέψουν στην εργασία τους είναι γυναίκες με πιστοποιημένη αναπηρία είτε των ίδιων είτε των συζύγων τους. «Ανάμεσα στις 58 που πέταξαν στο δρόμο υπάρχει ακόμα και καρκινοπαθής συναδέλφισσα» λέει η Δήμητρα Μανώλη και υποστηρίζει πως παρανόμως οι 58 αυτές καθαρίστριες βγήκαν σε διαθεσιμότητα ώστε το υπουργείο να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα.
Και τώρα τις πάνε για κλητήρες!
Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την κατάργηση των θέσεών τους στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ οι 58 δικαιωμένες δεν μπορούν να επιστρέψουν ως καθαρίστριες, αλλά θα πρέπει να περιμένουν έως ότου τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια τις τοποθετήσουν σε νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης. «Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που είχαμε από ανθρώπους του υπουργείου, θα μας χρησιμοποιήσουν σαν κλητήρες σε κάποιες εφορίες» λέει η Δήμητρα Μανώλη, αποκαλύπτοντας την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι περιπτώσεις γυναικών με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Όσον αφορά τη συνέχιση του αγώνα έως την οριστική δικαίωση και των 595 καθαριστριών, η Δήμητρα Μανώλη είναι κατηγορηματική. «Ο αγώνας δεν σταματά μέχρι να επιστρέψουμε όλες στις δουλειές μας» λέει και συμπληρώνει πως «οι 58 εξαιρέσεις δεν σημαίνουν πως όσες δικαιωθήκαμε θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα».
(Πηγή: avgi.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου