ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Πατρέων: Μία νέα δομή προσφέρει αθόρυβα στους πολίτες

Χρησίμευσε απόλυτα στους παθόντες κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στην Πάτρα.


Το 60% αυτών που προσέρχονται είναι νεόπτωχοι  από τον χώρο των μικρομεσαίων

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Τάκης Γεωργακόπουλος.
Ένας πρώην εγκαταλειμμένος χώρος του Δήμου Πατρέων, στην περιοχή της συνοικίας Εργατικά Νέου Δρόμου, στο βόρειο άκρο της πόλης, αξιοποιήθηκε και σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, δημιουργήθηκε και λειτουργεί μία νέα δομή. Πρόκειται για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, στο οποίο προσφέρουν αφιλοκερδώς υπηρεσίες γύρω στους 25 γιατρούς και άλλοι εθελοντές, το οποίο συμπληρώνει πέντε μήνες ζωής.
Στους πέντε μήνες λειτουργίας του, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης έχει εκτελέσει πάνω από 500 συνταγές ενώ εφοδιάζει και ιδρύματα της Πάτρας με φάρμακα. Σκοπός είναι η ενίσχυση των απόρων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας.
Όπως λέει στο Istologio Giorgou Mosxou ο γιατρός Τάκης Γεωργακόπουλος, από τους εθελοντές λειτουργούς του Κοινωνικού Ιατρείου, τα άτομα που προστρέχουν στις υπηρεσίες του προέρχονται από τον χώρο των φτωχών ανασφάλιστων εργαζομένων, από τους ανέργους, αλλά και εσχάτως από αυτόν των  μικρομεσαίων. Τους τελευταίους μάλιστα τους αναβιβάζει στο ποσοστό του 60% ως λήπτες των υπηρεσιών που απολαμβάνουν. Είναι αξιοπρεπείς πρωην μικροεπιχειρηματίες, που όμως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τους ώθησε στο περιθώριο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τους.
«Τώρα η προσπάθειά μας είναι να μένει ανοικτό το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης περισσότερες ώρες την εβδομάδα, ώστε να προσφέρουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους και άλλοι γιατροί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα» λέει ο Τάκης Γεωργακόπουλος, διότι γιατροί, συνταγογράφηση και λήψη φαρμάκων είναι σε άμεση συνάρτηση.
Νάντια Κουλουμπή.
«Επίσης θα πρέπει να βρεθεί τρόπος και να επεκταθεί η λειτουργία του σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου, ώστε να τα επισκέπτεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα» λέει ο Τάκης Γεργακόπουλος.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης σήμερα είναι την Δευτέρα και Παρασκευή από τις 6 έως τις 8 μ.μ. και το Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ.



Η προσφορά φαρμάκων γίνεται από Φαρμακοποιούς, εταιρείες, εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και από πολίτες και είναι καθοριστική για την επιτυχία της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής.
Πάνω σε αυτό το ζήτημα η γιατρός Νάντια Κουλουμπή λέει: «Ότι φάρμακα έχει ο κάθε πολίτης στο ράφι του σπιτιού του και δεν τα χρειάζεται μας είναι χρήσιμα. Ζητάμε να τα φέρνουν στο Κοινωνικό Ιατρείο και ’μεις θα εξετάσουμε για ποια πάθηση κάνουν και μέχρι πότε μπορεί να χρησιμεύσουν».
Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί συμπληρωματικά στις κοινωνικές δομές του Δήμου και δεν έχει κανέναν στόχο να υποκαταστήσει την έννοια της κοινωνικής πρόνοιας που πρέπει να έχει το κράτος, που πλην όμως, σήμερα που οι πολίτες όλο και πιο περισσότερο πένονται αυτό δεν στέκεται αρωγός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: