ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Φροντιστηριακά τμήματα για μαθητές φτωχών οικογενειών οργανώνει ο Δήμος Πατρέων

27 Απριλίου 2012, στο 17ο Δημ. Σχολείο, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πατρέων Ανδρ. Φίλιας, αριστερά, στα αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας στον τόπο κράτησης δημοκρατικών πολιτών κατά την έκρηξη του φασιστικού πραξικοπήματος των Απριλιανών. Δεξιά ο πρώην ΕΠΟΝίτης και εξορισθείς κρατούμενος της χούντας, αγωνιστής Ηλίας Αντωνόπουλος.    


Αντιδήμαρχος Α. Φίλιας: Αδυναμία των φορέων εξουσίας να χρηματοδοτήσουν προγράμματα και δράσεις που απευθύνονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες!
«Μαθησιακή στήριξη μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», τιτλοφορείται το πρόγραμμα, που εκπονεί ο Δήμος Πατρέων, για τουλάχιστον 1283 μαθητές και των τριών βαθμίδων, έχοντας δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας, μέσω των Αντιδημαρχιών του, Παιδείας, Εθελοντισμού, Κοινωνικού Οργανισμού, με το Πανεπιστήμιο, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ΕΛΜΕ και την Ένωση Γονέων. 
Η οικονομική κρίση, που πλήττει κυρίως τα μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα πολιτών εξ αιτίας των πολιτικών που εφαρμόζει η τριμερής κυβέρνηση, οδηγεί τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους για ενισχυτική διδασκαλία στις δομές του Δήμου Πατρέων. Το φαινόμενο των νεόπτωχων δεν είναι πρωτόγνωρο για την πόλη, αφού εδώ και δύο χρόνια που έχουν επιβληθεί τα μνημόνια φτώχειας έχουν οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση τους πολίτες και στο κλείσιμο επιχειρήσεων, με συνέπεια στην άλλοτε ανθούσα Πάτρα να συναντάς πλήθος κλειστών μικρομεσαίων καταστημάτων και πια να καθίσταται σύνηθες το επόμενο πρωινό που θα περιδιαβείς τους δρόμους της να αντικρίζεις καταστήματα κλειστά, που μόλις την προηγούμενη ημέρα ήσαν ανοικτά, αλλά χωρίς πελάτες στο εσωτερικό τους!
Το ανησυχητικό φαινόμενο είναι, ότι αυτή η κρίση κτυπά περισσότερο από άλλοτε τις ηλικίες των νέων παιδιών σχολικής ηλικίας.  Φέτος δε, για πρώτη φορά αξιοποιείται πρόγραμμα για κοινωφελή εργασία της ΓΣΕΕ, μέσω του οποίου, προσελήφθησαν στο Δήμο Πατρέων, 54 εκπαιδευτικοί, που κατανέμονται ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο σε 12 δάσκαλους, 12 μαθηματικούς, 11 φιλόλογους, 9 φυσικούς, και 10 χημικούς.
Αυτοί οι εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν στα φροντιστηριακά μαθήματα. Επίσης συμμετέχουν εθελοντικά, φοιτητές Παιδαγωγικών και Καθηγητικών Τμημάτων, αλλά και εν ενεργεία, καθώς και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί.
Όπως τόνισε και πρόσφατα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Φίλιας:

«Ο Δήμος Πατρέων είναι από τους πολυπληθέστερους της Ελλάδας, οι πολίτες της, αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, λόγω και των υψηλών ποσοστών ανεργίας, της φτώχειας και της περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων, αλλά και της αδυναμίας των φορέων εξουσίας να χρηματοδοτήσουν προγράμματα και δράσεις που απευθύνονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μέσω του δικτύου συνεργασίας ο Δήμος Πατρέων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κοινωνική περιθωριοποίηση και τη φτώχεια».

Έτσι κατά τη διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος, εστάλησαν επιστολές, σε Συλλόγους Διδασκόντων, αλλά και σε γονείς, με σκοπό να συμπληρωθούν αιτήσεις από τους μαθητές που ενδιαφέρονται για τα δωρεάν φροντιστήρια,
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, οργανώθηκαν φροντιστηριακά τμήματα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και Λυκείου τα οποία θα λειτουργούν σε δημόσια διδακτήρια του Δήμου Πατρέων, μετά το πέρας των μαθημάτων του σχολείου, δυο τρεις ή τέσσερεις φορές την εβδομάδα, ανάλογα με την βαθμίδα εκπαίδευσης και τις ανάγκες του κάθε μαθητή, αρχής γενομένης, μεθαύριο Τετάρτη.
Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι 244 και κατανέμονται  28 στην Α' Δημοτικού, 27 στην Β', 52 στην  Γ', 50 στην Δ', 47 στην Ε' και 40 στην ΣΤ'.
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, είναι: 19ο Δημοτικό Πατρών (Κεντρικό Διαμέρισμα), 41ο Δημοτικό Πατρών (Ανατολικό Διαμέρισμα), 13ο Δημοτικό Πατρών (Νότιο Διαμέρισμα), 48ο Δημοτικό Πατρών (Αρκτικό Διαμέρισμα), Δημοτικό Μιντιλογλίου (Βραχνέικα, Παραλία. Μεσσάτιδα) και Δημοτικό Ρίου (Ρίο). Η κατανομή των μαθητών ανά σχολείο έγινε με βάση τη δήλωση του κάθε μαθητή και το τόπο κατοικίας του.
Αντίστοιχα οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν δηλώσει συμμετοχή, είναι συνολικά 585 στο Γυμνάσιο: Ήτοι 203 στην Α΄ τάξη, 163 στην Β', 219 στην Γ΄. Επίσης στο Λύκειο 403, ήτοι  200 στην Α΄, 137 στην Β΄ και 66 στην Γ΄.
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, είναι: 2ο Γυμνάσιο Πατρών (Κεντρικό Διαμέρισμα), 6ο Γυμνάσιο Πατρών (Κεντρικό Διαμέρισμα), 2ο Γενικό Λύκειο Πατρών (Ανατολικό Διαμέρισμα), 8ο Γενικό Λύκειο Πατρών (Ανατολικό Διαμέρισμα), 10ο Γυμνάσιο Πατρών (Νότιο Διαμέρισμα), 12ο Γυμνάσιο Πατρών (Νότιο Διαμέρισμα), 21ο Γυμνάσιο Πατρών (Αρκτικό Διαμέρισμα, Ρίο), 16ο Γυμνάσιο Πατρών (Αρκτικό Διαμέρισμα, Ρίο) και ΓΕΛ Παραλίας (Παραλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: