ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ογκώδης η πορεία και συγκέντρωση των σωματείων του ΕΚ της Πάτρας

Από τη σημερινή πορεία των σωματείων ΕΚ Πάτρας

Άνοιξε το στόμμα του, ο Κ. Πετρόπουλος, αριστερά, μα μόλις αγρίεψαν το έκλεισε.

Δεν απέφυγε την μοίρα του ο φιλοκυβερνητικός Κ. Πετρόπουλος, που προπηλακίσθηκε ανηλεώς

Το λάβαρο του ΕΚΠ επικεφαλής
Με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων, απ’ όλες τις ηλικίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με επιτυχία η συγκέντρωση και πορεία των σωματείων εργαζομένων της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πατρών και της ΑΔΕΔΥ.
Του πεπρωμένου όμως όπως απεδείχθη, ήταν «φυγείν αδύνατον» για τον Κώστα Πετρόπουλο, πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ, που για άλλη μία φορά έγινε δέκτης προπηλακισμού και λεκτικών επιθέσεων από εργαζομένους του δημοσίου τομέως.
Τα κλίμα ήταν φορτισμένο ήδη από την ώρα που ανέλαβε να απευθύνει τον καθιερωμένο χαιρετισμό προς τους παριστάμενους εργαζομένους. Ομάδα εργαζομένων «έβραζε» όσο τα λεπτά της ώρας περνούσαν και ο λόγος Πετρόπουλου μάκραινε. Έτσι όταν κατήλθε του βήματος και προσετέθη στο σώμα των συγκεντρωθέντων, που λόγω του ανελέητου ήλιου είχε σπρώξει το πλήθος να βρει καταφύγιο κάτω από τα δένδρα της πλατείας, ξέσπασε «κράξιμο» και εκτοξεύθηκαν ύβρεις και χαρακτηρισμοί περί του προσώπου του, όπως και περί της πολιτικής στάσης του, καθ’ ότι του καταλόγισαν διπρόσωπη συμπεριφορά.
«Ρε μ…..κα, τι μας είπες; Ότι είσαι με τους εργαζόμενους; Αφού προχθές έγλυφες τον κ….λο εκείνου του χοντρού, του Βενιζέλου. Αφού πήγες στην ΕΑΠ να τον χειροκροτήσεις, τώρα ήρθες εδώ να κάνεις;» ήταν μόνον η μία από τις αρκετές λεκτικές επιθέσεις που του έκαναν.
Δεν έλειψαν και τα «ουστ από δω», όπως και ύβρεις του τύπου εργατοπατέρα κλπ, ενώ ο ίδιος ο υβριζόμενος προτίμησε να μην δώσει συνέχεια και αποτραβήχτηκε σε φιλική του ολιγομελή παρέα μεσαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Παρέμεινε βουβός ακόμη και όταν του πρόσαψαν χαρακτηρισμούς που παρέπεμπαν στον ήρωα του θεάτρου σκιών.
Και λόγω Πετρόπουλου και της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, την πλήρωσε την νύφη ο συμπαθής μας Καραγκιόζης.
Κατά τ’ άλλα, οι άλλοι ομιλητές καταφέρθηκαν εναντίον του μνημονίου και των κομμάτων που την επέβαλαν, ενώ κάλεσαν τους συγκεντρωθέντες εργαζόμενους να σταθούν δίπλα στα αγωνιστικά σωματεία και να παλέψουν τα μέτρα που επιβάλλουν η Τρόικα και το ΔΝΤ με την σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που ασκούν την εξουσία.
Χαρακτηριστικό της ογκώδους πορεία που ακολούθησε, με επικεφαλής το λάβαρο του ΕΚΠ πλαισιωμένο από δύο εργαζομένους ήταν τα ολίγα πανό, εν αντιθέσει με προηγούμενες πορείες, η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων που βέβαια διευκολύνθηκε από τον καλό καιρό και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίστηκε πολυπληθές, κάτι που σχολιάστηκε με έκπληξη από στελέχη του, όπως επίσης φέτος εμφανής ήταν η απουσία αυτόνομων, που συνήθως ακολουθούσαν από απόσταση την πορεία των σωματείων. "Πήγαν να πιάσουν το... Μάη" είπαν κάποιοι χαριτολογώντας. Άλλοι επέμεναν επαναστατικώ τω τρόπω και απεφάνθησαν, μετά από σταχανοβίτικες διεργασίες, ότι: "Η επανάσταση έχει... δικαιώμα στην τεμπελιά"!
Η πορεία ακολούθησε τις οδούς Ρ. Φεραίου, Ερμού και Μαιζώνος. Εκεί σταμάτησε προ της πλατείας Γεωργίου καθότι εκείνη την στιγμή ξεκινούσε η πορεία του ΚΚΕ που είχε συγκέντρωση προ του Δημ. Θεάτρου, με κατεύθυνση από Μαιζώνος προς Γούναρη.
Στην συνέχεια η πορεία των σωματείων ακολούθησε την Μαιζώνος έως την Γούναρη και από κει διά της Κορίνθου επέστρεψε για κατάθεση στεφάνου του ΕΚΠ στο Ηρώο της πλ. Εθν. Αντίστασης (πρώην Όλγας).
Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήσαν όλα κατά της μνημονιακής πολιτικής και η πορεία εξελίχθηκε ειρηνικά.

Άνω μέρος πλατείας Γεωργίου με το πανό του ΣΕΚ.
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη πεντάδα.
Έντονη η παρουσία της νεολαίας.
Ο πρόεδρος Τυπογράφων Γ. Κοζίας με τη γυναίκα του Βάσω.
Η συνδικαλίστρια Ντίνα Πεταλά της ΜΙΣΚΟ παρούσα.
΄Αλλο ένα πλάνο από την πορεία στη Ρ. Φεραίου.
ΣΤΡΩΣ ΚΑΝ, ευρηματικός ο τίτλος στο σουβλατζίδικο.
Φίλοι και γνωστοί έδωσαν παρών.
Γιώργος Κουβεριανός (με τα γυαλία) δίνοντας παρουσία.
Πέτρος Χάλκος, καθοριστικός παράγων του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ.
Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ τα έδωσαν όλα για την επιτυχή παρουσία.
Από δεξιά, η Μαρία Αντύπα και ο Γιάννης Γκόβας υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ
Στη Ρ. Φεραίου.
Μαρίνος και Νίκος από την Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας  του ΣΥΝ.
Το πανό της ΔΗΜΑΡ, ανάμεσα σε μέλη της ΚΟΕ.
Ο Σταύρος Γούτσος υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ. Δίπλα ο Γ. Λύχρος Γραφείο Τύπου.
Ρεγγίνα Αλεξοπούλου, Γιώργος Βουρλιόγκας πρώην συνδικαλιστές.
Θόδ. Παλουμπιώτης, με τα γυαλιά, συνδικαλιστής νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας.

Κορίνθου. Έξω από το φαρμακείο Αντ. Θεοφιλάτου.
Την ώρα που περνά η πορεία από το άνω μέρος πλ. Γεωργίου.
Μπροστά στον "Έσπερο".
Ένα ακόμη πλάνο από μπροστά στον "Έσπερο".
Άρνηση απέναντι σε Τρόικα, ΕΕ, ΔΝΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: