ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά η USB, στις εκλογές της 17 Ιουνίου

Η δημοσκόπηση της UBS δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ με 128 έδρες.


Δεύτερη ακολουθεί η ΝΔ με 57 έδρες
 
Σύμφωνα με την UBS, στην έκθεση Greece: Before and After (Ελλάδα: Πριν και μετά), τα παραδοσιακά κόμματα έχουν καταδικαστεί. Αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα και απαιτούνται συνολικά αντίθετες πολιτικές από αυτές που εφαρμόζονται.
H UBS εκτιμά ότι στις νέες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος και  θα έχει στη νέα Βουλή 128 έδρες, η ΝΔ 57, το ΠΑΣΟΚ 36, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 29, η Χρυσή Αυγή 16 και η Δημοκρατική Αριστερά 14.
Στο μεταξύ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της: Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να θέσει επίσης και το υπόλοιπο της Ευρωζώνης σε σημαντικό κίνδυνο. Οι υπόλοιπες χρεωμένες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία ή η Ιρλανδία, θα δέχονταν πιέσεις κι αυτές για έξοδο από την Ευρωζώνη, με αμφίβολη την ικανότητα τους για διαχείριση αυτών των πιέσεων.
Σε περίπτωση που οι πιστωτές αναγνωρίσουν την αδυναμία της Ελλάδας και προχωρήσουν σε σημαντική ελάφρυνση του χρέους, οι πολιτικές αυτές δεν θα αλλάξουν την αναπόφευκτη πτώση του βιοτικού επιπέδου Ελλήνων.
Αλλά θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις, εξασφαλίζοντας το ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης (και της ΕΕ). Σε αυτό το σενάριο, η Ελλάδα θα γίνει ουσιαστικά προτεκτοράτο της Ευρωζώνης.
Η τιμή θα είναι αναμφίβολα κάποια απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Η προοπτική αυτή, όπως αναφέρει το bankingnews.gr, θα συνοδευτεί από μείωση του πληθυσμού, καθώς πολλοί από τους πιο φιλόδοξους και ταλαντούχους κατοίκους της Ελλάδας θα αναζητήσουν αλλού καλύτερες μέρες.
Το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι δύσκολο. Το ένα μονοπάτι οδηγεί σε κατακερματισμό, και συνοδεύεται από σημαντικό κίνδυνο χρηματοπιστωτικής και δημοσιοικονομικής κρίσης. Απειλεί δε να τερματίσει πάνω από μισό αιώνα πολιτικής ολοκλήρωσης στη Δυτική Ευρώπη, αλλάζοντας ουσιαστικά τη μεταπολεμική πορεία της ευρωπαϊκής ιστορίας.
Ο άλλος δρόμος απαιτεί πολιτική αλλαγή, που είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς. Απαιτεί την αποδοχή της οικονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσης. Ειδικότερα, οι πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η ευρωπαϊκή ενότητα απαιτεί την κατανομή των βαρών σε κλίμακα που μέχρι τώρα ήταν πολιτικά αδιανόητο.
Αντιμέτωποι με αυτές τις προκλήσεις, οι πολιτικοί της Ευρώπης είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν τις υπεκφυγές, καταλήγει η UBS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: