ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ζητούν συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου έξι φορείς της Πάτρας


Δύσκολα να τα βρεις στην εποχή των Μνημονίων.


Για να αντιμετωπίσουν το ληστρικό χαράτσι της κυβέρνησης Παπανδρέου

Έξι φορείς της πόλης των Πατρών ζητούν την συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, μετά την σημερινή (ημέρα Τετάρτη) δήλωση του νεοεκλεγέντος προέδρου κ. Ν. Παπάκου, ότι ο Σύλλογος προτίθεται να παράσχει νομική βοήθεια στους αδυνατούντες της πόλης να καταβάλουν το Μνημονιακό χαράτσι που ζητά να εισπράξει η Κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η επιστολή που απεστάλη είναι η παρακάτω:

 «Προς το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών
Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ.  Ν. Παπάκο

 Κε Πρόεδρε, κ.κ. Σύμβουλοι,
 Με αφορμή πρόσφατη σχετική ανακοίνωσή σας για το ζήτημα της στήριξης των πολιτών προκειμένου να αμυνθούν στα φοροληστρικά μέτρα της Κυβέρνησης και της τρόικας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής, σε σχέση με το τέλος Ακίνητης Περιουσίας και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ΑΕ:
 1. Πέραν του νομίμου ή μη της καταβολής του έκτακτου αυτού τέλους –κάτι για το οποίο θα αποφανθεί σύντομα η Ελληνική Δικαιοσύνη- τίθεται θέμα περί αρμοδιότητας μιας ΑΕ όπως η ΔΕΗ να εισπράττει φόρους. Πόσο μάλλον, να εκβιάζεται η καταβολή του φόρου με την απειλή διακοπής ενός κοινωνικού αγαθού όπως το ηλεκτρικό ρεύμα!
 2. Έχουμε την πεποίθηση ότι η καταβολή αυτού του φόρου μέσω του εισπρακτικού μηχανισμού των εν λόγω επιχειρήσεων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, είναι παράνομη διότι αποτελούν Ανώνυμες Εταιρείες και σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ 1934/1998 δεν μπορούν να εισπράξουν ιδιώτες κρατικά έσοδα.
Είναι και καταχρηστική διότι επιβάλλεται μέσω του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας, για το οποίο σύμφωνα με το νόμο Ν4001/22-8-2011 άρθρο 52, προβλέπεται η εφαρμογή άλλης πολιτικής από τις επιχειρήσεις, σε άτομα που συγκαταλέγονται στις προϋποθέσεις των ενεργειακά φτωχών καταναλωτών.
Η ρύθμιση αυτή εγείρει ανάδειξης και κατάργησης στην πράξη από τους θιγόμενους πολίτες.
 3. Σας καλούμε, στο πνεύμα της πρόσφατης ανακοίνωσής σας, να σταθείτε στο πλάι της χειμαζόμενης κοινωνίας και να συνδράμετε σε νομικό, ηθικό και υλικό επίπεδο την προσπάθεια των σωματείων-φορέων που υπογράφουν αυτή την επιστολή ώστε να απαιτηθεί από τη ΔΕΗ, να βεβαιώσει στην εκάστοτε εφορία, την μη είσπραξη του υπ’ όψιν χαρατσιού  και να μην προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Αρμόδια για την είσπραξη είναι η εφορία, το οποίο αναφέρεται και στο Νόμο 4021/2011 αλλά και στην οδηγία του Υπουργείο Οικονομικών για την εφαρμογή του νόμου.
 Προσδοκούμε σύντομα σε συνάντηση μαζί σας προκειμένου να οργανωθεί η αντίστασή μας σ’ αυτή την κατάφορα παράνομη και εκβιαστική ρύθμιση.

 Με τιμή

Για τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών
Πρόεδρος Γ. Ρώρος, Γραμ. Ν. Στριφτούλιας

Για την ΕΔΟΠ ΔΕΗ
Πρόεδρος Θ. Κανελλόπουλος, Γραμ Άννα-Μαρία Ρογδάκη.

Για την ΕΙΝΑ
Πρόεδρος Κ. Γιαννάκενας, Γραμ. Α. Γιακουμής

Για την Α΄ ΕΛΜΕ
Πρόεδρος Α. Σπίνος, Γραμ. Θ. Σταμούλης

Για την ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Ελλάδος
Πρ. Π. Μουρελάτος, Γραμ. Δ. Κακογιάννης

Για τον Εμπορικό και Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο Δύμης
Πρόεδρος Π. Κουνάβης, Γραμ. Φ. Ριχάνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: