ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Χρησιμοποιούν τον φόβο και ενσπείρουν την ανησυχία για εκτροπή


Προπαγανδιστική φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον ευρωπαϊκό Τύπο.

Μετά τον αιφνίδιο αποκεφαλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, από χθες ετέθη σε επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας

Μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί δημοψηφίσματος τα συμπεράσματα που μπορεί να βγουν είναι ότι ό ίδιος και το στενό επιτελείο του βρίσκονται υπό το κράτος του τρόμου. Φοβούνται ότι εάν καταλήξουν και βρεθούν προ της κάλπης, η λαϊκή ετυμηγορία θα τους θέσει στα αζήτητα.  Γιαυτό ο Γ. Παπανδρέου προκειμένου να αντιμετωπίσει τη λαϊκή αγανάκτηση καταφεύγει σε εφευρήματα, που οδηγούν ακόμη και στην εκμετάλλευση του αντιδικτατορικού υποσυνειδήτου, ιδιαίτερα των πολιτών μιας κάποιας ηλικίας.
Μετά τον χθεσινό αιφνιδιαστικό αποκεφαλισμό, εκ μέρους του υπουργού Μπεγλίτη, των στρατηγών-επικεφαλής των τριών σωμάτων και την αντικατάστασή τους, σε βάθος από αξιωματικούς της αρεσκείας του Παπανδρέου, ήρθε η πληροφορίας ότι από χθες 1-10-11, βράδυ, σε όλη την χώρα ετέθησαν σε άκρα επιφυλακή όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, οι επικεφαλής των αστυνομικών τμημάτων και το προσωπικό τους, ενώ διέρρεαν ποικίλες πληροφορίες περί «επιστολής που εδόθη στην κυβέρνηση από εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς που τίθενται στην υπηρεσία προάσπισης της χώρας, σε ότι της συμβεί» διαβεβαιώνοντας τον Παπανδρέου, ενώ διέρρεαν φήμες και για το ενδεχόμενο μέχρι το πρωί «να ακουστούν ακόμη και εμβατήρια» κάτι που μέχρι αργά το βράδυ, σύμφωνα με  άλλες πληροφορίες, ήταν υπό τον έλεγχο της Κυβέρνησης!
Είναι βέβαιο φαίνεται ότι καλλιεργείται κλίμα φόβου, προφανώς για την διευκόλυνση των σχεδίων του Παπανδρέου για παραμονή του στην εξουσία, τουλάχιστον μέχρι το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα, το οποίο ελπίζει ότι θα κερδίσει. Παράλληλα μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, ιδίως γερμανικά, συνδαυλίζουν την ανασφάλεια των πολιτών, γράφοντας ειδήσεις υπό τύπον αστείου που κατατείνουν ότι «καλλίτερα για την Ευρώπη θα ήταν να χρηματοδοτήσουν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, παρά την Ελλάδα για να μην πτωχεύσει». Εκφράζονται δε υποψίες ότι αυτά τα δημοσιεύματα πιθανόν να έχουν χρηματοδοτηθεί από ελληνικές πρεσβείες. Γιαυτό ίσως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, προ ημερών ζήτησε να του δωθεί ο κατάλογος διάθεσης των μυστικών κονδυλίων, κάτι  που αρνήθηκε η κυβέρνηση. Κατάλογος που επισημαίνεται ότι εμφανίζεται αρκετά διογκωμένο το ύψος των δαπανών που χρησιμοποιεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Μάλιστα ο υπουργός Εθν. Άμυνας Μπεγλίτης, σε χθεσινή δήλωσή του στην Βουλή απάντησε ότι τα φημολογούμενα περί εκτροπής είναι αποκυήματα φαντασίας που έρχονται από το εξωτερικό και αναπαράγονται εδώ. Μίλησε για ετήσιες κρίσεις αξιωματικών που θα γινόντουσαν τον Αύγουστο, πλην όμως τις επέσπευσε λόγω της ανησυχητικής στάσης που τηρεί η γείτονα χώρα στο Αιγαίο. Ωστόσο δεν έδωσε απάντησε ικανοποιητικά γιατί ετέθησαν σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας.
Τούτων δοθέντων συμπεραίνεται ότι:

1)  Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, σύρονται στις κάλπες από τον λαό.
Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για να οδηγηθεί η χώρα σε δημοψήφισμα σηματοδοτεί μια άτακτη υποχώρηση του ίδιου απέναντι στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, η οποία δείχνει το μέγεθος της αναντιστοιχίας ανάμεσα στην ασκούμενη πολιτική και την λαϊκή βούληση. Ο Γ. Παπανδρέου δεν θα εξήγγειλε ποτέ δημοψήφισμα, εάν δεν είχε γίνει τον προηγούμενο Ιούνιο και Ιούλιο το κίνημα των Αγανακτισμένων, εάν πριν από δέκα μέρες εκατομμύρια εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών και μικρομεσαίων δεν κατέβαινε στις απεργίες και αν δεν υπήρχε αυτή η πάνδημη και αυθόρμητη λαϊκή έκρηξη κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

2)  Η κυβέρνηση πανικόβλητη από την οργή του λαού είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να κερδίσει χρόνο, για να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική της, την πολιτική των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, την πολιτική των απολύσεων, των χαρατσιών, της εφεδρείας και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Δεν διστάζει ακόμα και σήμερα να επιχειρήσει να εκβιάσει τον λαό.

3)  Η μόνη καθαρή λύση είναι εκλογές εδώ και τώρα με απλή αναλογική για να εκφραστεί ανόθευτα η πραγματική βούληση του λαού, για να επιλέξει η ίδια η κοινωνία την πολιτική της εξόδου από την κρίση.

4)  Αν η κυβέρνηση καταφέρει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και να περάσει το δημοψήφισμα από την Βουλή για ένα πράγμα πρέπει να είναι σίγουρη. Ο κόσμος της εργασίας, η κοινωνία που διαλύεται από την καταστροφική πολιτική της θα σηκώσει το γάντι και θα συντρίψει κάθε απόπειρα εκβιασμού της, θα απορρίψει όπως κι αν διατυπωθεί τελικά το ερώτημα την πολιτική που την έφερε μέχρι εδώ και θα διώξει μια και καλή τους υπαίτιους, ανοίγοντας νέους δρόμους για το μέλλον των λαών, της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης.

5)  Όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα τις αμέσως επόμενες κρίσιμες μέρες ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και την νεολαία είναι η συνέχιση των ανυποχώρητων αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία και δημοκρατία. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την κοινωνία να διεκδικήσει το δίκιο της, να επιβάλει την θελήσή της.

6)  Σε αυτή την πορεία είναι σίγουρο ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς θα  πρωτοστατήσουν σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα του αγώνα αντίστασης, σε όλες τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Ήδη στην Πάτρα η απόλυση προχθές του προέδρου Θεόδ. Τσελέπη, του σωματείου «Γαλαρία» των εργαζομένων στην γαλλική εταιρείας VINCI, που έχει αναλάβει μέρος της κατασκευής της οδού Ελευσίνα-Τσακώνα, με έδρα το Δρέπανο Αχαΐας, αντιμετωπίστηκε με ανακοίνωση συμπαράστασης του ΣΥΝ, που καλεί τους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.




.

Δεν υπάρχουν σχόλια: