ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Η χαμάς ανέλαβε την ευθύνη χτυπήματος εντός του Ισραήλ

 

 

Στοίχησε τη ζωή τουλάχιστον 7 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 26χρονος Έλληνας  κάτοικος Τελ Αβίβ.- «Αυτή η τρέλα σκοτώνει αθώους ανθρώπους» λέει ο πατέρας του νεκρού φοιτητή

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ και είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν τουλάχιστον 7 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 26χρονος Έλληνας  κάτοικος Τελ Αβίβ και να τραυματιστούν άλλοι 16.

Όπως αναφέρει το Reuters οι ταξιαρχίες αλ-Κασάμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, βάσει σχετικής ανακοίνωσης της οργάνωσης.

Η ένοπλη επίθεση στη συνοικία Γιάφα σημειώθηκε την Τρίτη, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, με τις προειδοποιητικές σειρήνες να ηχούν και εκρήξεις να ακούγονται σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, δράστες της επίθεσης ήταν οι Μοχάμεντ Μέσεκ και Άχμεντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Πατέρας του νεκρού φοιτητή: Αυτή η τρέλα σκοτώνει αθώους ανθρώπους

«Αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους» επισήμανε ο πατέρας του 26χρονου Έλληνα για το συμβάν που στοίχησε τη ζωή του γιου του την ώρα που πήγαινε στο Πανεπιστήμιο.  .

Ο 26χρονος σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ και ήταν γιος του  καθηγητή νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρη Καρούση. Ο πατέρας του σε πραγματικά πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη αλλά και πώς ενημερώθηκε για την ξαφνική απώλεια του παιδιού του.

«Φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική, ήταν στον σταθμό του τρόλεϊ και τον

σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν» είπε στην ΕΡΤ ο πατέρας του 26χρονου.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή, πρόσθεσε ακόμα ότι: «Θέλω να πω ότι είναι μια τρέλα και οι μεν και οι δε, ο ένας με το κοράνι και όλοι με την Παλαιά Διαθήκη κοιτάνε συνεχώς να σκοτώνουν ένας τον άλλον. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Και αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους, ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: