ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Στέφ. Κασσελάκη στην ΠΓ: «Να είμαστε ηγέτιδα δύναμη»

Εισήγηση Κασσελάκη στην ΠΓ: «Να είμαστε ηγέτιδα δύναμη σε προοδευτική εκλογική συμμαχία» – Ευθείες βολές στο ΠΑΣΟΚ

 

«...σε προοδευτική εκλογική συμμαχία» – Εκτόξευσε ευθείες βολές κατά του ΠΑΣΟΚ.- «Πρώτος στόχος η ισχυροποίηση του κόμματος».- Σε ήρεμο κλίμα η συνεδρίαση της ΠΓ

Σημαντικά πολιτικά μηνύματα και ενδείξεις για τις προθέσεις Κασσελάκη ανέδειξε το κείμενο εισήγησης που κατατέθηκε στην Πολιτική Γραμματεία από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η συνεδρίαση κύλησε σε ήρεμο κλίμα, παρά τα όσα προμήνυαν οι Κασσάνδρες της λίστας Πέτσα.

Η συζήτηση για την Κεντροαριστερά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι η κινητήρια και ηγέτιδα δύναμη για τη δημιουργία μιας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο επικεφαλής του, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του μεγαλύτερου κόμματος του χώρου, οφείλει να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας συνεννόησης» τονίζεται στο κείμενο εισήγησης του Στέφ. Κασσελάκη, κάτι που αποτελεί συνέχεια των όσων έχει πει ο ίδιος τις τελευταίες μέρες.

«Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας το ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο και το προγραμματικό και στελεχιακό δυναμικό για να το πετύχει, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπαίνει μπροστά σε αυτή τη διαδικασία» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την εισήγηση, πρωταρχικός στόχος αποτελεί η ισχυροποίηση και η ενδυνάμωση του κόμματος, όπως αναφέρει ο σε ρεπορτάζ του στo πορτάλ   Documentonews.gr. Τονίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι η «ηγέτιδα δύναμη για τη δημιουργία μιας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας απέναντι στον Μητσοτάκη», όμως παράλληλα ασκείται και σφοδρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ.

Με το κείμενο διαφώνησαν 7 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας (Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούσης και Συμεωνίδου), τα οποία πάντως αποτελούν τη μειοψηφία του Οργάνου.

«Πρώτος στόχος η ισχυροποίηση του κόμματος»

«Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες έδωσαν εντολή (στον ΣΥΡΙΖΑ) για δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη βουλή, ενάντια στις αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα,  έδωσαν το μήνυμα για μια νέα αφετηρία, με συλλογική λειτουργία, και ένα συνολικό, συγκεκριμένο και  ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα με κοινωνική δικαιοσύνη και προοπτική για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» αναφέρει μεταξύ άλλων και συμπληρώνει:

«Σε αυτή τη νέα αφετηρία, πρώτιστος στόχος αποτελεί η ισχυροποίηση και η ενδυνάμωση του κόμματος. Με σκληρή δουλειά, όπου χτυπά  η καρδιά της κοινωνίας, στα επιμελητήρια και τις επαγγελματικές οργανώσεις, στους συνδικαλιστικούς φορείς, στην Αυτοδιοίκηση, στους συλλόγους. Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στην ανάδειξη νέων στελεχών από τους φορείς της οργανωμένης κοινωνίας».

Η αναφορά στο Λαϊκό Μέτωπο

Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στη σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων στη Γαλλία, η οποία χαρακτηρίζεται ως «ιστορική»:

«Η συμπαράταξη και η κοινή κάθοδος των αριστερών, σοσιαλιστικών, πράσινων κομμάτων στη Γαλλία, με το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, είναι ο μόνος τρόπος  να εμποδιστεί η άνοδος της ακροδεξιάς στην εξουσία, κάτι το οποίο, εάν συμβεί, θα έχει ολέθριες συνέπειες, τόσο για την ίδια τη Γαλλία, όσο και για τη μελλοντική πορεία της Ε.Ε., εξαιτίας και του κομβικού ρόλου της χώρας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Για αυτό, είναι αναγκαία η συμπαράσταση και η ολόπλευρη στήριξη κάθε προοδευτικού και δημοκρατικού πολίτη, στη Γαλλία και στην Ευρώπη,  στην ιστορική προσπάθεια του Νέου Λαϊκού Μετώπου»

Πυρά προς το ΠΑΣΟΚ

Πάντως, αφήνονται και σαφείς αιχμές για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ:  «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φυσικά, δεν μπορεί να περιμένει τις εξελίξεις σε άλλα κόμματα. Οφείλει να ασκεί με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα κι έξω από τη βουλή».

Σε άλλο σημείο, εξαπολύεται ξεκάθαρη επίθεση προς τη Χαριλάου Τρικούπη:

«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέτυχε να πιάσει τους στόχους που είχε θέσει, από την πρώτη στιγμή, ο Ν. Ανδρουλάκης, αφού παρέμεινε στην τρίτη θέση. Η αντοχή του, με μια μικρή αύξηση των ποσοστών του,  οφείλεται κυρίως στην κληρονομιά ενός δικτύου εκπροσωπήσεων στο χώρο της αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού.  Χωρίς ξεκάθαρο και ενιαίο πολιτικό στίγμα, κάτι που διαφαίνεται και από τη στάση των μελών της ΚΟ σε κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτά για την ισότητα στο γάμο, όπου το ένα τρίτο των βουλευτών του τάχθηκε αναντίον και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, συνεχίζει να τηρεί μια στάση “συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης”, με διαρκείς επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στηρίζοντας αντικειμενικά κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: