ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε συναυλίατης στο Τσεσμέ!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Σάλος έχει γίνει στην Τουρκία με την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει την Τετάρτη το βράδυ (17/7) τη συναυλία της στο Τσεσμέ λίγο πριν ανέβει στη σκηνή.

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια, όπως έχει αναρτήσει το ,  ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι στη σκηνή είχε τοποθετηθεί, χωρίς να το γνωρίζει και να έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων, η τουρκική σημαία και αφίσα με τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Η Δέσποινα Βανδή είχε προγραμματίσει μια εμφάνιση με σκοπό τα έσοδα να δοθούν στον μη κυβερνητικό οργανισμό Turkish Education Foundation, προκειμένου να δοθούν κάποιες υποτροφίες. 

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια, όμως, όταν είδε στη σκηνή την τουρκική σημαία και την αφίσα του Ατατούρκ αρνήθηκε να εμφανιστεί καθώς όπως επεσήμανε «δόθηκε εν αγνοία της πολιτικός χαρακτήρας στην εκδήλωση».

Η Δέσποινα Βανδή με ανάρτησή της στο Instagram εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να δώσει τη συναυλία στο Τσεσμέ αναφέροντας:

«Με απόλυτο σεβασμό προς το κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στη συναυλία μου, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ανακοινώνω ότι με αποκλειστική ευθύνη του Τουρκικού Ιδρύματος Παιδείας που αποφάσισε μονομερώς να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως μια συναυλία δίνοντάς της μια μη συμφωνημένη πολιτική προσέγγιση, η συμμετοχή μου στην εκδήλωση δεν είναι δυνατό να συμβεί».

 

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα όπως η Habertürk, η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενιζλί, ανέβηκε στη σκηνή και υποστήριξε ότι η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να τραγουδήσει επειδή ήθελε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ συμπλήρωσε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ότι πρέπει να φύγει από την Τουρκία.
 
Και συγκεκριμένα, τον λόγο πήρε η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, λέγοντας ότι η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ». Ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

Και κάνοντας επίδειξη ενός εθνικιστικού κρεσέντου είπε: 

«Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα», προσέθεσε η δήμαρχος, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV.

Χάνοντας την ψυχραιμία της προέβη σε ασχήμια κατά της καλλιτέχνιδας με επίδειξη έπαρσης:

 «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία.

Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη» είπε

με ανιστόρητη αναφορά, παραβλέποντας ότι η περιοχή της Σμύρνης και των παραλίων είναι ο χώρος άνθισαν τα ελλληνικά γράμματα κια ο πολιτισμος από τον 8ο αιώνα πΧ, από τον Όμηρο, τον Θαλή και τόσους άλλους φιλόσοφους!.

Η Δέσποινα Βανδή, με ανάρτηση στο Instagram, έδωσε τη δική της απάντηση λέγοντας πως την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή», πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή, η οποία στη δημοσίευσή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

Άλλα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Δέσποινα Βανδή ζήτησε να τοποθετηθεί στη σκηνή και η ελληνική σημαία με τους διοργανωτές να απαντούν ότι δεν διέθεταν ελληνική σημαία και στις ίδιες διαστάσεις με την τουρκική που είχε τοποθετηθεί στη σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: