ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Με λόγια καρδιάς αποχαιρετούν τον αείμνηστο!

 

 

Δεινός αναγνώστης, μέχρι την ημέρα που τον βρήκε το εγκεφαλικό και του άλλαξε όλη την ζωή τραβώντας τον μέρα με τη μέρα προς την Αχερουσία των Αθανάτων!

Με συγκινητικά λόγια από βάθος καρδιάς αποχαιρετούν δημοσιογράφοι της Πάτρας, τον αγαπητό φίλο και δημοσιογράφο Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλου που έφυγε χθες στα 69 του χρόνια, υποκύπτοντας στην κλονισμένη υγεία του, αλλά και μέχρι το τέλος του ενεργός παρατηρητής των τεκταινομένων στην Πάτρα, την δεύτερη πατρίδα του, μετά Καλέτζι Αχαΐας, που θα δεχθεί στα χώματά του την σορό του, αύριο το απόγευμα μετά την κηδεία, που θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών ώρα 5.30 μμ .

Ο διαχειριστής του Istologiou G. Mosxou δεν θα ξεχάσει τα λόγια που άκουγε συχνά-πυκνά από το στόμα του αείμνηστου, δεινού αναγνώστη βιβλίων Ιστορίας και ιδιαίτερα του βιβλίου «Χρόνια της φωτιάς - Ο εμφύλιος στην Αχαϊοήλιδα» υπό Γ, Μόσχου, που σε αυτό συχνά εντρυφούσε, έμπλεος θαυμασμού για το σύνολο πληροφοριών των οποίων γίνονταν κοινωνός. Εκεί στο ουζερί  στο Μαρκάτο, του του Δημ. Μόσχου, απ΄ όπου περνούσε συχνά για να κάνει μία στάση να πιει ένα ποτό και να πάρει το βιβλίο από το ράφι και να αρχίσει το διάβασμα. Αυτά μέχρι την ημέρα που τον βρήκε το εγκεφαλικό και του άλλαξε όλη την ζωή τραβώντας τον μέρα με τη μέρα προς την Αχερουσία των Αθανάτων!

Η Γωγώ Καραλή

Με πραγματική οδύνη σε αποχαιρετώ αγαπημένε φίλε Τάκη.
Όταν συναντηθήκαμε και τα είπαμε στην Ένωση, στις 2 Ιουλίου, δεν μπορούσα να φανταστώ πως ήταν η τελευταία φορά που σε έβλεπα.
Πόσα χρόνια κοινής πορείας στο τρέξιμο για την είδηση, για το ρεπορτάζ για να είναι όλα σωστά στην ώρα τους. Χωρίς ποτέ να βαρυγκομίσουμε, να διαμαρτυρηθούμε πως κουραστήκαμε επειδή οι συνθήκες ήσαν δύσκολες, ή οι ώρες της δουλειάς πολλές. Για εσένα για μένα, την γενιά μας η δημοσιογραφία δεν ήταν επάγγελμα. Ήταν πάθος, αγάπη, λατρεία. Και έτσι την υπηρετήσαμε.
Εσύ, αν και δρομέας μεγάλων αποστάσεων, εγκατέλειψες τον αγώνα αιφνίδια και μας άφησες άφωνους από το σοκ του ξαφνικού φευγιού σου. Έγινες άθελά σου αιτία να πονέσουμε πολύ.
Καλό σου κατευόδιο. Να έχεις καλό ταξίδι στο Φως.
Θα μας λείψεις πραγματικά φίλε μου.

Ο Ανδρέας Βρης

Στη διάρκεια της δημοσιογραφικής μου πορείας διαχειρίστηκα και αμέτρητες απώλειες προσώπων.

Είναι η πρώτη φορά που το χέρι μπλοκάρει σαν να μη θέλει να το παραδεχτεί.

Γιατί με τον Τάκη Θεοδωρακόπουλο είχαμε χτίσει μια σπάνια σχέση  επικοινωνίας, για να την περιγράψω με μια λέξη.
Όταν δεν βλεπόμαστε από κοντά μιλούσαμε καθημερινά στο τηλέφωνο δύο και τρείς και όσες χρειαζόταν φορές όταν ήθελε ο ένας τον άλλο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ανταλλάσσοντας πληροφορίες, παραμένοντας έτσι διαρκώς δημοσιογραφικά ενεργοί.
Αυτό το νήμα τώρα κόπηκε με τρόπο οδυνηρό. Μεγάλη η απώλεια μεγάλο και το κενό, χωρίς αναπλήρωση.

Τάκη εκεί ψηλά που πήγες, δώσε χαιρετίσματα στον κοινό ας φίλο Γιάννη Διακογιάννη. Θα έχετε πολλά να συζητάτε.
Οσο για εμάς αδελφικέ φίλε Τάκη, δεν θα πάψουμε να επικοινωνούμε με τον τρόπο μας.

Εγώ θα σου τηλεφωνώ και εσύ ας μη το σηκώνεις αμέσως… Ξέρω ότι είσαι κάπου απασχολημένος ή ότι κάτι θα ψάχνεις ανάμεσα στις εφημερίδες και τα αρχεία σου.

Ο Νίκος Γιαπρακάς

Τον θυμάμαι πάντα με μια εφημερίδα στα χέρια, να κυκλοφορεί γύρω στην πλατεία Γεωργίου. Με έναν καλό λόγο όταν με έβλεπε και με χαιρετούσε. Ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος δεν είναι πλέον μαζί μας, έφυγε αφήνοντάς ςπισω του παρακαταθήκη... Καλό παράδεισο....

Ο Φάνης Βγενόπουλος

Ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Η γενναιοδωρία του ήταν γνωστή σε όλους εμάς που τότε κάναμε τα πρώτα μας βήματα στο χώρο. Ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος δεν δίσταζε να μοιράζεται τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία του απλόχερα με όλους εμάς.

Η αγάπη του για τους νέους τον έκανε να χαίρεται με τις όποιες επιτυχίες μας, αλλά και να μας στηρίζει στις δύσκολες στιγμές.
Ο θάνατός του αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για τη δημοσιογραφική μας οικογένεια, καθώς κλείνει ένα κεφάλαιο γεμάτο έμπνευση και προσφορά.

Οι αξίες και το έργο του Πάνου Θεοδωρακόπουλου θα συνεχίσουν να ζουν μέσα από τις επόμενες γενιές δημοσιογράφων που επηρέασε και ενέπνευσε.

 

Αναφερόμενος στην απώλεια του εκλεκτού φίλκου και δημοσιογράφου Πανγ. Θεοδωρσκόπουλου σχχολίασε:
 
«Όχι πάντα ευγενικέ και αγαπητέ Παναγιώτη. Τι είδηση μας φύλαγες...»

 

Η Μαρία Σιορώκου

Η είδηση πως έφυγες μου τσάκισε την καρδιά...
Ήσουν καλός φίλος, εξαιρετικός συνάδελφος, ξεχωριστός ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!
Μας αγαπούσες όλους και μας βοηθούσες στη δουλειά με την εμπειρία και τις γνώσεις σου.

Καλή αντάμωση αγαπημένε μου Παναγιώτη!!!

Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου

Αγαπημένε μου φίλε η θλίψη μας είναι μεγάλη...
Καλή αντάμωση

Η Γαλήνη Φούρα

Έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 69 ετών ο αγαπημένος φίλος και αξιος συνάδελφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος. Υπήρξε γιά δεκαετίες ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Πάτρα και συνεργάστηκε με τις εφημερίδες "Βήμα "και "Τα Νέα ".

Καλό ταξίδι Παναγιώτη μου.

Θα σε θυμάμαι πάντα νέο , στην κεντρική πλατεία των μεγάλων γεγονότων της πόλης μας, όπως έτρεχες να καλύψεις το ρεπορτάζ να βρίσκεις το χρόνο γιά λίγη κουβέντα και ένα ανοιχτόκαρδο καλωσόρισμα.. Σε αποχαιρετώ με θλίψη...

Ο Fanis Zouropoulos

ΠΡΩΙΝΟΣ κεραυνός!.....Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο αδελφικός μου φίλος Παναγιώτης ,(Τάκης) Θεοδωρακόπουλος, για χρόνια ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αχαια και μετά των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ....μόνο 69 ετων. Είχε κάποια προβλήματα υγείας αλλά δεν περιμέναμε τα χειρότερα. Είχαμε συνεργαστεί για χρόνια στα ρεπορτάζ, στις έρευνες, στα ιστορικά θεματα, σε παρουσιάσεις......Τελευταία είχε συνταξιοδοτηθεί και ζούσε μονος στην Πάτρα παρακολουθώντας πάντα τα δρώμενα και πάντα "να τα λεμε" στο τηλέφωνο.....Πανο, φίλε και αδελφέ θα μας λείψεις...Μαζί σου φεύγει και μια γενιά δημοσιογράφων που έβγαλαν την επαρχία από την αφάνεια. Τελευταίο τηλεφώνημα μέσα στην νυχτα.πριν μια εβδομάδα, για να μου πεις ότι διάβαζες για πέμπτη φορά τον "Ναύτη του Αιγίου" και είχες κάποιες απορίες.....Καλό ταξίδι Πανο, φίλε ,αδελφέ, αλλά πάνω από όλα δημοσιογραφε!...

Ο Παναγιώτης Γιαλένιος 

Μια θλιβερή είδηση έτσι ξαφνικά χθες βράδυ διαδόθηκε αστραπιαία στην Πάτρα. Ο γνωστός δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, παλιός σημαντικός αθλητής του στίβου στις μεσαίες διαδρομές , βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του από συγγενικά του πρόσωπα καθώς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα,στα 69 του, με τα τελευταία χρόνια να αντιμετώπιζεi προβλήματα υγείας.

Ταύτισε τη δημοσιογραφική του διαδρομή επί 32 χρόνια με την ΕΡΤ ως ανταποκριτής της στην Πάτρα ενώ ήταν επί δεκαετίες και ανταποκριτής του τότε κραταιού συγκροτήματος Λαμπράκη, στα ΝΕΑ και στο ΒΗΜΑ.

Ήταν δημοσιογράφος που κάλυψε κορυφαία γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, μάλιστα σε εποχές που δεν υπήρχε ο πληθωρισμός της ενημέρωσης και των μέσων της σημερινής εποχής.

Γνωστός στο πανελλήνιο από τις ανταποκρίσεις του στα δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές της ΕΡΤ, τις εποχές κυριαρχίας της δημόσιας τηλεόρασης. Αλλά και από την εξαιρετική δημοσιογραφική του δουλειά στον έντυπο χώρο, στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ.

Ανέδειξε σε πανελλήνια ενημέρωση εκατοντάδες θέματα της περιοχής, πρόβαλλε το έργο δεκάδων προσώπων από όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής της περιφέρειας, συνδέθηκε πολλές φορές δημοσιογραφικά με πολιτικές και πολιτιστικές εξελίξεις στην περιοχή.

Ήταν δημοσιογράφος που εξελίχθηκε υπο την καθοδήγηση κορυφαίων δημοσιογράφων των προηγούμενων δεκαετιών τόσο στον τηλεοπτικό χώρο όσο και στον έντυπο.

Δεν ακολούθησε ασθμαίνοντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας παραμένοντας «εραστής» της δουλειάς του «εφημεριδά» τωνπροηγούμενων δεκαετιών της χρυσής εποχής των εφημερίδων.
Θα έλεγα ότι ο Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος που αποχαιρετούμε κάπως ξαφνικά, ανήκει στη γενιά των δημοσιογράφων, που ανδρώθηκαν δημοσιογραφικά την περίοδο της μεταπολίτευσης και διαδέχθηκαν στην Πάτρα προηγούμενες σημαντικές δημοσιογραφικές προσωπικότητες.

Σε αυτήν τη δημοσιογραφική γενιά, στους απόντες μαζί με τον Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλο μπορούμε να αναφέρουμε τον Νάσο Νασόπουλο, τον Γιώργο Σπαθαράκη,τον Γιώργο Αλεξόπουλο και επειδή από την Πάτρα ξεκίνησε και εδώ έκανε τα πρώτα καθοριστικά του βήματα και τον αείμνηστο Γιάννη Διακογιάννη.
Καλό ταξίδι, φίλε Παναγιώτη

Κρατώ στη μνήμη μου την πολύ πρόσφατη πρωινή μας συνάντησή στην Τριών Ναυάρχων, που με τα αργά σου βήματα, κατεβεβλημένος απο την αρρωστια που σε τυραννούσε τα τελευταία χρόνια, μου έδειξες το κοντινό περίπτερο της γειτονιάς σου και με προσδοκία μου είπες: Είναι η ιερή ώ

ρα που παίρνω τις εφημερίδες μου. Δεν μπορούσες να φανταστείς έστω και μια μέρα τον εαυτό σου χωρίς εφημερίδες, που πάντα καποιες απο αυτές με μπροστά μπροστά τα ΝΕΑ κρατούσες στα χέρια σου.

Ο Στάθης Κεραμιδάς

Ο Στάθης όταν φεύγει ένας δικός του άνθρωπος αντιδρά πάντα με σιωπή.... Έτσι είναι κι από χθες το βράδυ.... Σιωπηλός....

Ο φίλος του ο Τάκης έφυγε....

Από την αρχή της δημοσιογραφικής τους καριέρας μαζί..

Καλό ταξίδι βρε Τάκη..... Μας πόνεσες ... πολύ!

Η Πέπη Σπηλιωτοπούλου

Μας λύπησε πολύ το φευγιό σου, Τάκη Θεοδωρακόπουλε. Πάντοτε ευγενικός και υποστηρικτικός, δημοκρατικός και δίκαιος, θα θυμάμαι πάντα πόσο εγκάρδια με καλωσόρισες τότε ως πιτσιρίκα δημοσιογράφο και με ρωτούσες πάντα με ευγένεια και ενδιαφέρον πώς τα πηγαίνω αλλά και το πόσο πρόθυμα με βοηθούσες όταν ζητούσα μια πληροφορία ή μια συμβουλή. Φωτεινός να είναι ο δρόμος σου και σε ευχαριστούμε για όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: