Θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον τουρισμό - Περιέργως, ούτε οι ξενοδόχοι αντέδρασαν αμέσως, όπως θα περίμενε κάποιος! Κι ούτε άλλοι οικονομικά θιγόμενοι φορείς!
Με προχθεσινή παρέμβασή του στην Πρωινή Περίπολο και στο IONION FM, ο πολιτικός Μηχανικός από την Ζάκυνθο Παναγιώτης Μαρούδας, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει ενσκήψει για το ξακουστό «Ναυάγιο», περιοχή που επισκέπτονται τουρίστες από τα πέρατα του κόσμου.
Ακόμα κι από την Κίνα φθάνουν στην Ζάκυνθο, μόνον για να δουν με τα μάτια τους το Ναυάγιο, στο μαγευτικό αυτό τοπίο. Όμως, τον ζήλεψαν τον τόπο, δοκίμασαν με μη νόμιμο τρόπο να τον οικειοποιηθούν, μα δεν τα κατάφεραν.
Όπως είπε, το νησί, τα τελευταία χρόνια απολαμβάνει σημαντικά οικονομικά οφέλη από την προβολή του, λόγω του Ναυαγίου. Έσοδα, για ξενοδοχεία, μεταφορείς στο νησί μα και υπερτοπικούς, μικρά καράβια και βάρκες που μεταφέρουν επισκέπτες του νησιού, ταβέρνες κι εστιατόρια, καταστήματα κι εν γένει για την τοπική οικονομία.
Ξαφνικά, με μια "έκθεση" γενική κι αόριστη, χωρίς τεχνικά στοιχεία, κάποιοι "αποφάσισαν και διέταξαν", να "κατεβάσει τα ρολά" το Ναυάγιο, από ξηράς και θαλάσσης, πως είναι τάχα επικίνδυνο!
Ξαφνικά, μόλις με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, κάποιοι ουσιαστικά καταργούν, τον διάσημο και πολυφωτογραφημένο τόπο!!!
Μάλιστα αναφέρθηκε στον Μύρτο στην Κεφαλονιά, στο Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα και προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν, όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.
Πέραν του ότι ο κάθε επισκέπτης πλέον, θα διακατέχεται από φόβο επισκεπτόμενος το ναυάγιο, μη μπορώντας να απολαύσει το μαγευτικό τοπίο. Και θα φεύγει απογοητευμένος, διαγράφοντας την Ζάκυνθο από επόμενο προορισμό δικό του, μα και των φίλων και γνωστών του, στους οποίους θα μεταφέρει αυτό που οι αποτυχημένοι διαχειριστές του τόπου αυτού, ως τώρα έχουν "πετύχει"...
Ούτε το υπουργείο, ούτε η περιφέρεια, θέλησαν τον δήμαρχο του νησιού να έχει κυρίαρχο λόγο στο θέμα. Αντίθετα, συνασπισμένοι, φέρονται σαν να "εκδικούνται" τον μόνο κοινά αποδεκτό έντιμο, μα και ικανό διαχειριστή των προβλημάτων του νησιού. Γιατί άραγε;
Περιέργως, ούτε οι ξενοδόχοι αντέδρασαν αμέσως, όπως θα περίμενε κάποιος! Κι ούτε άλλοι οικονομικά θιγόμενοι φορείς.
Βέβαια, υπάρχει κι η άλλη ματιά στο θέμα που δημιούργησαν. Αν σκεφθεί κάποιος, πως η δημόσια περιουσία πραξικοπηματικά μεταφέρθηκε στην ιδιωτική εταιρεία ξένων, το λεγόμενο "Υπερταμείο" και το άλλοτε Δημόσιο, δεν έχει πλέον περιουσιακά στοιχεία.
Αν σκεφθεί κάποιος πως η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, είναι στα χέρια των χρεοκοπημένων τραπεζών, μέσω των λεγόμενων "κόκκινων" δανείων. Αν σκεφθεί κάποιος πως περίπου 4.500.000 Έλληνες οφείλουν στην άλλη ιδιωτική εταιρεία ξένων, την παράνομη ΑΑΔΕ.
Τότε μπορεί κάποιος να καταλήξει πως στοχεύεται η αρπαγή της υπόλοιπης αξιόλογης ιδιωτικής περιουσίας, που αποδίδει οικονομικά οφέλη στους κατόχους της, παρά την επιβεβλημένη ποικιλότροπη κρίση. Θέλουν να αλλάξουν χέρια τα ξενοδοχεία της Ζακύνθου, σαν πρώτο δοκιμαστικό βήμα; Τέτοια δυσφήμιση για το νησί, θα έχει άμεσα καταστροφικά αποτελέσματα, αφού άμεσα θα μεταφερθεί παντού διεθνώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου