ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

«Ήταν προσπάθεια ταπείνωσης της κοινής λογικής»

Η συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον Ν. Χατζηνικολάου, στο δελτίο του ΑΝΤ1

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτήθηκαν πως σχολιάζουν τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον Ν. Χατζηνικολάου στο δελτίο του ΑΝΤ1 και καθώς συνεχίζει να προκαλεί δυσφορία ο τρόπος που απάντησε ο Πρωθυπουργός, αλλά προσπεράστηκε από τον δημοσιογράφο, επισημαίνουν τα παρακάτω: 

 

Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη ήταν προσπάθεια ταπείνωσης της κοινής λογικής. Φαίνεται ότι η ανέμελη στιγμή του στην Πάρνηθα έχει μακρά διάρκεια.

 

Διότι εμφανίστηκε σαν να κυβερνά μια άλλη χώρα που το σύστημα υγείας της δεν έχει καταρρεύσει, που η οικονομία της δεν βρίσκεται στη χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά, που οι επιχειρηματίες δεν βρίσκονται σε απόγνωση και οι εργαζόμενοι στην απόλυτη ανασφάλεια.  

 

Διότι δεν βρήκε επίσης μια κουβέντα να πει για τους υγειονομικούς που δέχονται καθημερινά επιθέσεις από τους υπουργούς του. Ούτε για τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολικές αίθουσες ασφυκτικά γεμάτες και με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο κρύο. 

 

 Διότι απέφυγε για άλλη μια φορά να δεσμευτεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, ώστε να μάθουμε τι πραγματικά οδήγησε στην τραγωδία της Θεσσαλονίκης. 

 

Αντίθετα, τα βρήκε όλα τέλεια με τα εμβόλια που, μετά τις υποσχέσεις για 2 εκατομμύρια τον πρώτο μήνα, τώρα πανηγυρίζουν για 8 χιλιάδες εμβόλια την ημέρα. 

 

Όλα τέλεια με εμβολιαστικά κέντρα που στέλνουν κόσμο για εμβόλιο στην άλλη άκρη της κάθε περιοχής απ' όπου διαμένουν. Όλα τέλεια και με την ιχνηλάτηση, που απλά δεν υπάρχει γιατί δεν γίνονται μαζικά τεστ ούτε και συνταγογραφούνται για να είναι προσβάσιμα στον πληθυσμό.

 

Και πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η διαδικασία εμβολιασμού;


Οι ίδιοι κύκλοι απαντούν:

Εδώ και μέρες καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άρση του καθεστώτος πατέντας, ώστε περισσότερες φαρμακοβιομηχανίες της Ευρώπης να μπορούν να παράξουν μαζικά το εμβόλιο και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη προσφορά των αναγκαίων δόσεων, ώστε να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός και να μην χαθεί και το 2021, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.  

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και αρνείται να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επισπευσθεί ο εμβολιασμός των πολιτών. Την ίδια ώρα το μπάχαλο συνεχίζεται, αυτή τη φορά επειδή το δήθεν σχέδιο που είχαν με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα εξελίσσεται σε φιάσκο και αναγκάζονται να μετατρέψουν τα νοσοκομεία σε κέντρα εμβολιασμού, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ηλικιωμένων. 

Το «επιτελικό κράτος» όχι μόνο δεν  έχει τη δυνατότητα διενέργειας κατ’ οίκον εμβολιασμού, αλλά ούτε καν τα ραντεβού των ηλικιωμένων να είναι σε δομές κοντά στον τόπο διαμονής τους. 

Και φυσικά, δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για όσους έχουν κινητικά προβλήματα και δυσκολία μετακίνησης εκτός της κατοικίας τους κατοικίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: