ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

Να ληφθούν μέτρα στήριξης των μικροπωλητών εμπόρων βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη στήριξη των μικροπωλητών εμπόρων βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές, συνυπογράφουν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης (και πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της ΠΔΕ), Ανδρέας Φίλιας.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή, «η μοναδική στήριξη που έχει λάβει ο συγκεκριμένος κλάδος, ήταν η επιστρεπτέα προκαταβολή, την οποία όμως εισέπραξε μόνο το 20% περίπου των συναδέλφων τους» και ζητείται η ανάληψη πρωτοβουλιών από το Υπουργείο, ώστε είτε να επαναλειτουργήσει ο κλάδος με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης, είτε να δοθεί εναλλακτική δυνατότητα εργασίας με τη μέθοδο click in (με τα αυτοκίνητά τους, στους χώρους εργασίας και με όλα τα μέτρα προστασίας).  Επίσης, ζητείται η λήψη μέριμνας για τις ασφαλιστικές εισφορές του τελευταίου τριμήνου καθώς και η μέριμνα ώστε τα μέτρα στήριξης να αφορούν το σύνολο του κλάδου.

Να σημειωθεί ότι την  Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2020, υπήρξε συνεδρίαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, υπό την προεδρία του κ. Φίλια, η οποία ομόφωνα κατέληξε στην απόφαση στήριξης των μικροπωλητών εμπόρων και έκανε αποδεκτά τα αιτήματα του Σωματείου «Άγιος Ανδρέας».

«Η στήριξη της Πολιτείας ως προς τους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, πρέπει να είναι οριζόντια και δίκαιη. Εκτιμούμε πως η αντιμετώπιση των μικροπωλητών εμπόρων λαϊκών αγορών δεν υπήρξε μέχρι σήμερα η δέουσα και οφείλει η Πολιτεία να επανορθώσει» δήλωσε ο κ. Φίλιας, ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, υπογράμμισε: «Κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος του και κανένας δεν πρέπει να μένει πίσω. Αυτός είναι ο ορισμός μίας κοινωνίας δικαιοσύνης και αλληλεγγύης. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκει στο πλευρό των ανθρώπων τόπου μας και ιδιαίτερα των βιοπαλαιστών της καθημερινότητας, που δεν έχουν να περιμένουν τίποτα παραπάνω από αυτό που μπορούν να κάνουν με τα χέρια τους».

 

Ελαιόλαδο σε κοινωνικές δομές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διέθεσε ο Σύλλογος Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού

Σε κοινωνικές δομές διατέθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ελαιόλαδο που διέθεσε δωρεάν ο Σύλλογος Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού. Τις ποσότητες που συγκεντρώθηκαν από προσφορές μελών του Συλλόγου παρέδωσαν σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Ακρίδας και ο Ταμίας  Φώτης Ζούκας στο Σκαγιοπούλειο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και στο «Φωτεινό Αστέρι».

Η δράση αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των παραγωγικών φορέων της περιοχής για την ενίσχυση και στήριξη  των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.

 

Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας δημιουργεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Την ανάπτυξη και λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας δρομολογεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ενέταξε την δράση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ.

Στόχος της δράσης είναι η αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας της Περιφέρειας ως προς την παρακολούθηση και τη διάγνωση των αναγκών του τοπικού παραγωγικού συστήματος, για τον σχεδιασμό πολιτικών και δράσεων στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, η Περιφέρεια εκπληρώνει την θεσμική υποχρέωση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν για την συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων και Οργανισμών για τη λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας σύμφωνα με τον ν. 4368/2016 (Α' 21).

«Η προσπάθειά μας για την στήριξη της τοπικής οικονομίας εξελίσσεται βάσει στρατηγικής πάνω σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά τις δράσεις άμεσης στήριξης της τοπικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας με παράλληλη στήριξη των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και ο δεύτερος, τη δημιουργία μόνιμων θεσμών για την διάγνωση των αναγκών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας τα εξής: «Η μείωση της ανεργίας και κατά συνέπεια, η ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας χρειάζεται πυξίδα. Σημαντικό κομμάτι αυτής της πυξίδας θα είναι ο Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών στην τοπική Αγορά Εργασίας».

Σημειώνεται πως ο Περιφερειακός Μηχανισμός θα περιλαμβάνει εργαλεία και αναλύσεις για την πρόβλεψη αφενός των αναγκών σε θέσεις εργασίας ανά επάγγελμα και κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, αφετέρου των μελλοντικών αναγκών σε δεξιότητες. Η αξιοποίηση αυτής της πληροφόρησης θα είναι κρίσιμη για το σχεδιασμό προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης (κατάρτισης, δημιουργίας θέσεων εργασίας) αλλά και των δράσεων για τη διαχείριση της αλλαγής και της αναδιάρθρωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Από τη λειτουργία του «Μηχανισμού» αναμένεται:

• Η τροφοδότηση με έγκυρα και επίσημα στοιχεία κάθε ενδιαφερόμενου/αρμόδιου φορέα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

 • Η υποστήριξη της διαδικασίας εξειδίκευσης/ ενεργοποίησης δράσεων εκπαίδευσης, κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων στο πλαίσιο του ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και άλλων προγραμμάτων με τρόπο που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας

• Η συμβολή σε δράσεις πρόβλεψης και διαχείρισης των αλλαγών και των αναδιαρθρώσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

• Η τροφοδότηση με στοιχεία του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

 

Απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 14.00, θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και της Εκτελεστικής Επιτροπής για το έτος 2020, στην ειδική, δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη στη διεύθυνση pressoffice@pde.gov.gr και έως την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 14:00, γνωστοποιώντας στην ΠΔΕ το ονοματεπώνυμο του δημοσιογράφου που επιθυμεί να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση και τη  διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία θα αποσταλεί η σχετική πρόσκληση συμμετοχής, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: