ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ν. Φαρμάκης: «Ύψιστο το διακύβευμα προστασίας της δημόσιας υγείας»


Σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους Περιφερειάρχες της χώρας για τον Κορωνοϊό
ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ/Γιώργος Ρώρος Μέτρα για ασπιρίνες, τα μέτρα της κυβέρνησης




«Στις μεγαλύτερες και εν εξελίξει κρίσεις, η αξία βρίσκεται στη διαρκή ετοιμότητα, στην προσπάθεια για το καλύτερο και κυρίως, στην ενότητα όλων των δυνάμεων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους Περιφερειάρχες της χώρας.
Στη σύσκεψη τέθηκε το ζήτημα της επιδημίας του κορωνοϊού, τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της και ο συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων, ενώ έγινε επισκόπηση της κατάστασης που επικρατεί σε κάθε Περιφέρεια.
Ο κ. Φαρμάκης, ως Περιφερειάρχης της περιοχής που πρώτη βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλαπλά κρούσματα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και στην άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των τοπικών φορέων, αλλά και με τις αρμόδιες αρχές, όπως το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι χάρη στις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν και στον καλό συντονισμό σε τοπικό επίπεδο, η επιδημία αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία, κάτι που αντανακλά και στο σύνολο της κοινωνίας, η οποία ναι μεν ανησυχεί και λαμβάνει τα μέτρα αυτοπροστασίας που προτείνουν οι ειδικοί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει δείξει συμπτώματα πανικού.  
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια λειτούργησε άμεσα και συντονισμένα, έχοντας ήδη ξεδιπλώσει μία μεγάλη «ατζέντα» ενημερωτικών και συντονιστικών συσκέψεων, αλλά και δράσεων ενημέρωσης του συνόλου των πολιτών για τα μέτρα προφύλαξης, με βασικό στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στις διαρκείς και αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί με τους εκπροσώπους των δήμων, των υγειονομικών αρχών, των παραγωγικών φορέων και των επαγγελματικών κλάδων, στην ενημερωτική καμπάνια που έχει ξεκινήσει μέσω διανομής φυλλαδίων αλλά και του διαδικτύου, καθώς επίσης στην πρόταση που έχει κατατεθεί ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και οι κινητές μονάδες αιμοδοσίας της Περιφέρειας, ώστε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό να μπορεί να λαμβάνει δείγματα από ύποπτα κρούσματα, ακόμα και εκτός νοσοκομείου.
Όπως τόνισε ο κ. Φαρμάκης, οι άοκνες και διαρκείς προσπάθειες του συνόλου των τοπικών φορέων, με μεγάλους πρωταγωνιστές το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της περιοχής, φαίνεται πως έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα, ενώ πολύ σημαντική για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδας θα είναι και η λειτουργία εργαστηρίου αναφοράς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, κάτι το οποίο φαίνεται πως είναι ζήτημα ωρών να γίνει πράξη, μετά από συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών, της 6ης ΥΠΕ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 
«Είναι βέβαιο πως η επιδημία του νέου κορωνοϊού αποτελεί μία ισχυρή δοκιμασία, στην οποία οφείλουμε να ανταποκριθούμε με ενότητα και ψυχραιμία. Η πίεση είναι μεγάλη. Όμως το διακύβευμα της προστασίας της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, είναι ύψιστο. Αξίζει κάθε προσπάθεια και κάθε κόπο. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι η χώρα μας και η κοινωνία μας να κερδίσει και αυτή τη μάχη…» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.
Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη, εκτός του Πρωθυπουργού και των Περιφερειαρχών, συμμετείχαν οι υπουργοί: Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ακόμα, οι υφυπουργοί: Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος και παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.  Τέλος, συμμετείχαν, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας



ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ/Γιώργος Ρώρος Μέτρα για ασπιρίνες, τα μέτρα της κυβέρνησης
«Ο κορονοιός θα μας ταλαιπωρήσει σε κοινωνικό επίπεδο αρκετά ακόμα, απ΄ ό,τι φαίνεται, και οι παράπλευρες συνέπειες στην οικονομική ζωή της περιοχής έχουν κάνει ήδη εμφανή την παρουσία τους. Η Αχαΐα, η Πάτρα, βρέθηκαν δυστυχώς στο κέντρο των εξελίξεων και τα πρώτα μέτρα, αναγκαία κατά τη γνώμη μας αλλά όχι ικανά να ανασχέσουν την εξάπλωση του ιού, έπληξαν την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.
Πλήθος επιχειρήσεων είναι αντιμέτωπες με το πάγωμα της κίνησης και τη ραγδαία πτώση της κατανάλωσης. Οι ενέργειες που πρέπει να υιοθετήσει η κυβέρνηση αφορούν εκτός από την προστασία της δημόσιας υγείας και την ουσιαστική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των οικογενειών που αυτές συντηρούν και πρέπει να αποτελέσουν διεκδίκηση όλης της πόλης.
Οι πρώτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος. Σαν να περιμένεις με μια ασπιρίνη να καταπολεμήσεις την εξάπλωση του κορονοιού!
Ήδη, οι επαγγελματικοί φορείς της Πάτρας έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, οι οποίες εκτός από την άμεση οικονομική ενίσχυση περιλαμβάνουν μια σειρά διευκολύνσεων που δεν προσθέτουν δημοσιονομικά βάρη στην Πολιτεία αφού οι μελλοντικές υποχρεώσεις τους δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρούνται δεδομένες σε αυτές τις συνθήκες.
Η αναστολή είσπραξης φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, η παράταση φορολογικών προθεσμιών και η αναστολή αναγκαστικών πράξεων δεν είναι απλά ένα διεκδικητικό πλαίσιο αλλά προβλέψεις που θα έπρεπε να έχουν ήδη ενσωματωθεί στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.
Σε κάθε περίπτωση, έστω και τώρα, οι πολιτικοί φορείς, το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε η φωνή των πληττόμενων να φτάσει στα αυτιά των κυβερνώντων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: