ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ιδιωτικοποίηση-Γερμανοποίηση της ΔΕΗ, ο στόχος

Η μεγάλη συμφωνία που φέρνει η συνάντηση του ξενόδουλου πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο στις 6 Μαρτίου 2020 στο Βερολίνο είναι η ιδιωτικοποίηση-Γερμανοποίηση  της ΔΕΗ για να εισέλθει στο γερμανικό όμιλο RWE.

Πρόκειται για μία είδηση που αποκρύπτει το Μαξίμου και κρύβεται πίσω από το μανδύα της επίσκεψης, καθώς αυτή η συμφωνία ήδη επωάζεται από το περασμένο Οκτώβριο, όταν και είχε υποδεχθεί στο Μαξίμου ο  Μητσοτάκης τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρίας Rolf Martin Schmitz.

Ο κ. Schmitz στη συνάντηση που είχε τότε με τον Κούλη πρότεινε η συνεργασία να εστιαστεί σε έργα ΑΠΕ αλλά και στην παροχή τεχνογνωσίας προς την ελληνική εταιρεία για τη διαδικασία της απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων.

Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρεία διαθέτει μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 25GW σε Γερμανία Μ. Βρετανία, Ολλανδία και Τουρκία με καύσιμο το φυσικό αέριο, τον άνθρακα, το λιγνίτη, υδροηλεκτρικά και τη βιομάζα.

Υπενθυμίζεται ότι η RWE επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από περίπου μία δεκαετία καθώς στο παρελθόν συζητήσεις για συνεργασία με την ΔΕΗ υπήρξαν επί εποχής στο τιμόνι της Επιχείρησης του κ. Τάκη Αθανασόπουλου. 
 
Ο σχεδιασμός για από κοινού επενδύσεις δεν προχώρησε τότε. Σήμερα φαίνεται να υπάρχει πρόσφορο έδαφος συνεργασίας και μάλιστα σε επίπεδο τόσο προχωρημένο που στην κυβέρνηση θα επιθυμούσαν να έχει ένα πιο διευρυμένο ρόλο στην εποχή της πλήρους εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών της ΔΕΗ.
 
Πηγή: http://ixnos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: