ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

"Ίλεως, ίλεως γενού ημίν" και... εγένετο, από Κεραμέως!

"Εμπρός μαρς" εντολή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεραμέως για απογαλακτισμό της Παιδείας από την ακροδεξιά παραθρησκευτική οργάνωση "Σωτήρ"

Με "εμπρός μαρς" ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κα Κεραμέως, την υποχρέωσε να μην ξαναεπιχειρήσει την προσκόλληση των ακραίων αντιλήψεων στην Παιδεία και να απογαλακτιστεί από την ακροδεξιά σκοταδιστική οργάνωση "ο Σωτήρ".

Έτσι αναδιπλώθηκε το Υπουργείο Παιδείας μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την σκοταδιστική πρακτική της πρόσκλησης των μαθητών Λυκείων Αττικής  σε εκδήλωση της "Χριστιανικής Αγωγής" και την καταγγελία του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι επιχειρεί η κα Κεραμέως να μετατρέψει σε Κατηχητικό τα δημόσια σχολεία της χώρας. 

«Με άμεση εντολή της Υπουργού Νίκης Κεραμέως ανακαλείται το υπ' Αριθμ. Πρωτ. Φ16/11644/Δ2/28-01-2020 έγγραφο με θέμα: Ενημέρωση σχετικά με την ημερίδα ''Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση'' της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων ''η Χριστιανική αγωγή'' για εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. και για μαθητές/τριες Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής – Φεβρουάριος 2020 – σχ. Έτ. 2019-2020» που υπογράφει η Γενική Γραμματέας κα Αναστασία Γκίκα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ενημέρωση από το Υπουργείο.

Εμμέσως αφήνεται να εννοηθεί ότι η ενέργεια ήταν προϊόν βούλησης της της κας Γεν. Γραμματέας και ότι ο΄θυτε λίγο, μήτε πολύ η κα Κεραμέως είναι... αγγελούδι των μαθητικών χρόνων της! 

Μία ακόμη πράξη, στο Χρονικό της κυβέρνησης-κουρελού, που γίνεται απηνής εχθρός της Μόρφωσης, αρχής γενομένης με την κατάργηση της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών.   

Στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα παρακάτω:

«Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την εν λόγω (παρα)θρησκευτική οργάνωση, σημειώνουμε ότι συνδέεται οργανικά με την Αδελφότητα Θεολόγων “Ο Σωτήρ”, γνωστή για τις ακραίες αντιλήψεις και πρακτικές της.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι τα “χριστιανικά” αντανακλαστικά της είναι τέτοια, που δεν δίστασε να απειλεί επί σειρά ετών με έξωση 143 μαθήτριες και μαθητές του 73ου σχολείου Δήμου Αθηναίων, διεκδικώντας το κτήριο στο οποίο στεγάζονταν, εκμεταλλευόμενη την ανοχή του κράτους και κρατώντας το σχολείο σε καθεστώς ομηρείας».

Και καταλήγει με την εκκλησιαστική επίκληση:

«"Ίλεως, ίλεως γενού ημίν", κ. Κεραμέως. Σεβαστείτε, επιτέλους, τις συνταγματικές επιταγές  για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, σεβαστείτε την ίδια τη νεολαία και μην προσπαθείτε να την καταστήσετε βορά σε ακραίες σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μετατρέπουν σε Κατηχητικό τα σχολεία της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: