ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


 Στη Ναύπακτο το 29ο Συνέδριο ΠΑΝΔΟΙΚΟ από 22 έως 24 Νοεμβρίου
Το τριήμερο 22 - 24 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιείται στη Ναύπακτο το 29ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΣΠΟΑΚ «ΑΡΙΩΝΑ» και το Δήμο Ναυπακτίας.
Το θέμα του Συνεδρίου είναι: «Θαλάσσιο Χωροταξικό. Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων. Θαλάσσιοι Αποδέκτες»
Μεταξύ άλλων, θέματα που θα συζητηθούν είναι:

• Η κλιματική αλλαγή και η ρύπανση των θαλασσών που έχουν συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον πολιτών και φορέων.
• Τα σοβαρά προβλήματα στο θαλάσσιο περιβάλλον από ποικίλες αιτίες.
• Ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός και η θαλάσσια πολιτική της Ε.Ε. με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ.
• Η ύπαρξη κανόνων έτσι ώστε οι όποιες επενδύσεις να μην επιβαρύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον και να μη βλάπτουν τον τουρισμό.
• Τα βιομηχανικά και γεωργικά απόβλητα καθώς και τα αστικά λύματα που απορρίπτονται συνήθως στη θάλασσα.
• Επίσης τα βαρέα μέταλλα και οι χλωριωμένοι υδρογονάνθρακες που απειλούν τα οικοσυστήματα λόγω της τοξικότητάς τους.

Επίσκεψη Ν. Φαρμάκη σε αντιπλημμυρικά έργα της Μακρυνείας Αγρινίου
Επίσκεψη σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που εκτελούνται στην περιοχή της Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, καθώς και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΠΔΕ Γιώργο Σύρμο.
Πρόκειται για εργασίες που αφορούν στη συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία παρουσιάζουν φθορές και ζημιές λόγω καταπόνησης, συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ, διασφαλισμένο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Τη σχετική σύμβαση είχε υπογράψει ο Περιφερειάρχης πριν ένα μήνα περίπου, με στόχο την εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και ειδικά, παρόχθιων περιοχών ποταμών και ρεμάτων.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμούς, καθαιρέσεις των κατεστραμμένων τεχνικών έργων και ανακατασκευή τους, απομάκρυνση μπαζών και απορριμμάτων, αλλά και λιθορριπές για την προστασία της κοίτης και των πρανών με λίθους κατάλληλης διαβάθμισης.
Άλλες 20 επενδυτικές προτάσεις κατατέθηκαν για χρηματοδότηση από τη δράση «Εξωστρέφεια - Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - έτους 2019»
Με την υποβολή είκοσι επενδυτικών προτάσεων που αφορούν και τις τρείς Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας έκλεισε η δράση «Εξωστρέφεια - Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - έτους 2019» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Η προθεσμία υποβολής προτάσεων έληξε στις 18 Νοεμβρίου 2019 και έως τότε κατατέθηκαν επτά αιτήσεις χρηματοδότησης για επενδύσεις στην Αχαΐα, άλλες επτά για την Αιτωλοακαρνανία και έξι για την Ηλεία.
Πρόκειται για επιχειρήσεις που διεκδικούν χρηματοδοτήσεις ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, έναντι 3,5 εκατ. ευρώ που είναι το συνολικό επενδυτικό τους πρόγραμμα. Είναι υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να αναβαθμιστούν προκειμένου να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να βελτιώσουν την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος τους, ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές στις αγορές του εξωτερικού.
Οι επενδύσεις κινούνται στο πεδίο της μεταποίησης, στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητα εμπορικών επιχειρήσεων, ενώ αφορούν και κλάδους υποστηρικτικούς προς τη μεταποίηση, όπως συμβουλευτικές υπηρεσίες, τηλεπικοινωνίες, και πληροφορική.
Προγραμματική σύμβαση για την βελτίωση των οδών πρόσβασης  προς δύο Ιερές Μονές της Αιγιάλειας
Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη βελτίωση των οδών πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου Αιγίου και προς την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας προχώρησαν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος.
Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Αχαΐας αναλαμβάνει να εκτελέσει εργασίες αποκατάστασης, εξυγίανσης του οδοστρώματος, ανακατασκευής ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας κ.ά.
Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ανέρχεται σε 600.000 ευρώ για παρεμβάσεις σε μήκος 1.700 μέτρων της οδού και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ενώ 130.000 ευρώ θα διατεθούν για εργασίες σε μήκος 400 μέτρων του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας.
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Νέο έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (27/ 21-11-2019) εκδόθηκε από την ΕΜΥ/ΕΜΚ σε συνέχεια του προηγούμενου Έκτακτου Δελτίου (α.α. 26/2019), με ισχύ από την Πέμπτη 21-11-2019 μέχρι και την Παρασκευή 22-11-2019 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με αυτό θα επηρεαστούν:
Αύριο Παρασκευή (22/11/2019)
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

Γενική Συνέλευση των Μελών του Δικτύου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα»
Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» συγκαλεί ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δικτύου, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακή Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: