ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων ο αμίαντος στις οικίες

 
Μετά από τις συνεχείς παραβιάσεις των μικρών παιδιών, Δήμος Πατρέων και εταιρεία κατασκευής έπρεπε να φανούν τυπικοί. Και τοποθέτησαν απαγορευτικά σήματα.


Μετά την επερώτηση είκοσι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στην Βουλή, μεταξύ των οποίων οι Αχαιοί Σ. Αναγνωστοπούλου και Κ. Μάρκου
    
- Εκκρεμεί η απόφαση Κ. Πελετίδη να ανοίξει την παιδική χαρά και το γηπεδάκι στα Κρητικά!

 
Tην 4η Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.30, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα του κτιρίου Λαδόπουλου, κατόπιν της από 14/11/2019 αίτησης 22 δημοτικών συμβούλων, με το  παρακάτω  θέμα:
Ήτοι:      

Την απομάκρυνση του άκρως επικίνδυνου αμιάντου, από τις στέγες σε 115 εργατικές κατοικίες  στη συνοικία του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και από άλλα ακίνητα (Αμιαντίτ, στέγαστρο στο λιμάνι κλπ), στο Δήμο της Πάτρας (εισηγητής: Ένας εκ των 22 υπογραφόντων την αίτηση Δημοτικών Συμβούλων, βάσει του άρθρου 67 παρ. 2 του Ν. 3852/10  (άρθρο 74 του Ν. 4555/18).

Επίσης ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν στους αρμόδιους υπουργούς και 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων οι Αχαιοί Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, οι οποίοι δεν τυγχάνουν δημοτικοί σύμβουλοι, ειδικά της πλειοψηφίας και γιαυτό ενεργοποιήθηκαν, καθώς οι βλαβερές επιπτώσεις του αμίαντου, αφορούν 6.000 κατοίκους της συνοικίας Αγ. Νεκταρίου. 

Κι επειδή δεν πρέπει να χαθεί... το παιδί μαζί με την μαμή,  η συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου θα αφορά «και άλλα ακίνητα (Αμιαντίτ, στέγαστρο στο λιμάνι κλπ), στο Δήμο της Πάτρας».

Υπενθυμίζεται ότι για την αντικατάσταση του καρκινογόνου στεγάστρου από αμίαντο, στο βόρειο λιμένα Πατρών, έχει ληφθεί απόφαση από την περασμένη εβδομάδα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας.

Πότε η παιδική χαρά και το γηπεδάκι στα Κρητικά;

Στο μεταξύ εκκρεμεί το ξεκλείδωμα της παιδικής χαράς και του μικρού γηπέδου της συνοικίας Κρητικών, που παραμένουν στον αέρα, καθώς ο Δήμος Πατρέων δεν λέει να τα παραλάβει από την Περιφέρεια, διότι όπως απάντησε προφορικώς ο αρμόδιος του Δήμου, «δεν έχουν  ολοκληρωθεί». Προφανώς από την κατασκευάστρια εταιρεία για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας...

Έλα όμως που ο Δήμος έχει αναρτήσει ταμπέλα με τις οδηγίες για την χρήση από τα παιδιά της παιδικής χαράς . Και όχι μόνον. Από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή της Δυτ. Ελλάδας, λέγεται  ότι: «εμείς τα παραδώσαμε, είναι θέμα του Δήμου Πατρέων η διαχείρισή τους»!

Για το ζήτημα αυτό έχει καταθέσει ερώτημα στον δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, ο επικεφαλής της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ Γιώργος Ρώρος.

Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση που θα δοθεί εκ μέρους του Δήμου Πατρέων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Έξι χιλιάδες Πατρινοί υπό τον καρκίνο του αμίαντου

Δεν υπάρχουν σχόλια: