ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Όπως αναμενόταν πήρε πλειοψηφία από την Επιτροπή

Η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου ξεκίνησε στις 5 απόγευμα της Δευτέρας χθες 21-1-2019 και στο διάστημα που ακολούθησε μίλησαν 38 βουλευτές και όλοι οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές με δικαίωμα δευτερολογίας.


Προς Συμφωνία

και με αντιδράσεις

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Παρά την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να χαλκεύσει το αποτέλεσμα της  συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, για την Συμφωνία των Πρεσπών, με αιχμή την παραίτησης των βουλευτών του Ποταμιού, Αμυρά και Ψαριανού, για να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων, απόψε πέρασε  κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου.

Η Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), η Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, πάνω στην οποία βασίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών και η Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών, οδεύουν πλέον προς την Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου ξεκίνησε στις 5 απόγευμα της Δευτέρας χθες 21-1-2019 και στο διάστημα που ακολούθησε μίλησαν 38 βουλευτές και όλοι οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές με δικαίωμα δευτερολογίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή, όπως προέκυψε από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής.

Το επόμενο στάδιο είναι η εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια προκειμένου, αύριο, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, να ξεκινήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου προς Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Με βάση το άρθρο 91 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίου, η αρμόδια διαρκής επιτρoπή συντάσσει και υπoβάλλει πρoς στην Ολομέλεια την έκθεσή της, στην οποία θα περιλαμβάνεται η θετική εισήγηση της επιτροπής επί του σχεδίου νόμου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΒΟΥΛΗ: Στο κενό η απόπειρα αλλαγής πλειοψηφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: