ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση – σταθμός από τον Ε&ΕΣ Πατρών




Ομιλητές στην εκδήλωση ήσαν η Διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ κα Αρανίτου (πρώτη αριστερά) ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης (δεύτερος από αριστερά), η δημοσιογράφος – αρχαιολόγος κα Κοντογεωργοπούλου (δεύτερη από δεξιά) που επιμελήθηκε το Ημερολόγιο και ο Πρόεδρος του Ε&ΕΣΠ κ. Γιώργος Ρώρος (στο μέσον). Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν  η δημοσιογράφος κα Νατάσα Τραγουστή (πρώτη από δεξιά).

Αντάξια της ιστορίας και της προσφοράς

του Συλλόγου στο εμπόριο και την πόλη


Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου η παρουσίαση του πρώτου μέρους της ψηφιοποίησης του αρχείου του Συλλόγου καθώς επίσης και η παρουσίαση του ιστορικού ημερολογίου για το 2018.


Σε μία ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα ξετυλίχτηκε από τους ομιλητές το κουβάρι της ιστορίας του εμπορίου αλλά και της πόλης, με όλα τα σημαντικά γεγονότα – σταθμούς, από τον 19ο αιώνα και μετά. 

Η ίδρυση του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, συνέχεια του Συλλόγου «ΕΡΜΗΣ» που ιδρύθηκε το 1868, η καθιέρωση της Κυριακάτικης Αργίας το 1906 στην Πάτρα, 16 χρόνια προτού γίνει νόμος, η συνεισφορά στους αγώνες του Έθνους, η ίδρυση και συντήρηση των δομών του ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση, η ίδρυση και λειτουργία του Νοσοκομείου, Πτωχοκομείου, Βρεφοκομείου από τον εμπορικό κόσμο καθώς επίσης και μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα. 

Η ανέγερση του θεάτρου «Απόλλων, οι αγώνες για την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Πάτρας με κλείσιμο των καταστημάτων, η λειτουργία της πορθμειακής γραμμής Πάτρα – Ανκόνα καθώς επίσης και ενέργειες που φθάνουν μέχρι και σήμερα (Open Mall Patras κ.ά). 

Στο κτίριο του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του ιστορικού αρχείου θα λειτουργήσει ειδική αίθουσα όπου οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση για μελέτη του αρχείου. Όλα αυτά αποτελούν μία πρόγευση του λευκώματος του Συλλόγου.

Την εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε και μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, τίμησαν με την παρουσία τους: Οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Σπαρτινός, Ριζούλης, Κατσανιώτης, Νικολόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τζανάκος, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αλεξόπουλος και Καρπέτας, ο Αντιδήμαρχος κ. Μελάς, ο Ταξίαρχος κ. Κοτρωνιάς και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ κ. Κανελλάκης και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ κ. Μαντάς καθώς επίσης και πλήθος φορέων και τοπικών αρχών.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ κα Αρανίτου και η δημοσιογράφος – αρχαιολόγος κα Κοντογεωργοπούλου που επιμελήθηκε το Ημερολόγιο. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Τραγουστή ενώ η έκδοση του Ημερολογίου έγινε από τον εκδοτικό οίκο «Το Δόντι» του κ. Τσιλίρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγορεύτηκαν Επίτιμοι Πρόεδροι του ΕΕΣΠ οι κ.κ. Χρήστος Γκοτσόπουλος και Στριφτούλια Νικόλαος και βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη, ενώ τιμήθηκαν και  5  επιχειρήσεις  της Πάτρας που λειτουργούν αδιαλείπτως από τον 18ο αιώνα καθώς επίσης και 3 νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλίδης Ηλίας, τέως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, βράβευσε την  Επιχείρηση ΛΑΪΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ -Κοσμηματοπωλείο, ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΣΠ Ζαφειρόπουλος Κων/νος, βράβευσε την επιχείρηση ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ  Θ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - Υαλικά – Φωτιστικά, η κα Γούβη Μαρία  Υπεύθυνη Κοινωνικών Δράσεων του ΕΕΣΠ βράβευσε την επιχείρηση ΜΠΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΥΙΟΣ ΟΕ - Εκκλησιαστικά Είδη,  η κα Ρουμπίνη Σεμιτέκολο, κόρη της Κατσούφη Νικολίτσας παλαιού μέλους του ΔΣ του ΕΕΣΠ, βράβευσε την επιχείρηση ΓΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΟΙΒΟΣ – Είδη Αλιείας και  ο κ. Μάκης Μακρής, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του ΕΕΣΠ βράβευσε την επιχείρηση ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΕΠΕ – Εμπόριο Βιομηχανικών Ειδών, για την μακροχρόνια παρουσία τους και την προσφορά τους στην τοπική οικονομία και στην πόλη.

Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν και σε 3 νεοφυείς – καινοτόμες επιχειρήσεις για τη δυναμική τους παρουσία στο χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων και την ουσιαστική σύνδεση της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα.  Η επιχείρηση Insybio βραβεύτηκε από τον Επίτιμο Πρόεδρο  κ. Κολαΐτη, η Gaia Robotics  από τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΕΕΣΠ κ. Παπαδόπουλο  και η επιχείρηση Sammy από τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΕΕΣΠ κ. Λοτσάρη.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικοί από την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων. 

Για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση την εκδήλωσης, ο ΕΕΣΠ ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω χορηγούς:

·        ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & επιχειρηματικότητας)

·        ΜΑΜΟΣ

·        Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

·        ATTICA BANK

·        Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

·        Παμπελοποννησικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών

·        IDEAL BIKES – ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

·        ΟΛΠΑ ΑΕ

·        ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ
_______________
Το ιστορικό Ημερολόγιο του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών διατίθεται στα γραφεία του Συλλόγου (πλατεία Γεωργίου Α΄25, 1ος όροφος, τηλ. 2610273257). 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  
«Χτιζόταν το σπίτι από πάνω και από κάτω το μαγαζί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: