ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Γ. Σιγαλός: Έμειναν αδιάθετα 8 χιλιάδες κοτόπουλα;


«Επειδή λοιπόν η τακτική της Δημοτικής Αρχής είναι: Να αποσιωπά τα γεγονότα ή να παραπληροφορεί ή να μην απαντά σε ερωτήματα που γίνονται τόσο στις διοικήσεις των οργανισμών όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, ας απαντήσει πλέον δημόσια στην επιστολή μου» καλεί τον Κ. Πελετίδη ο Γ. Σιγαλός.



Αφού έμειναν τρόφιμα μετά την διανομή τροφίμων στο Παμπελοποννησιακό, γιατί βγήκε η οργισμένη ανακοίνωση κατά της «κακής κυβέρνησης» που δεν έδωσε αρκετά τρόφιμα για τις λαϊκές οικογένειες; (παρά μόνο μια (1) οδοντόκρεμα και μισό κοτόπουλο)!!!


Με ανακοίνωσή του, που αξίζει να λάβει απάντηση από το Δήμαρχο Πατρέων κο Πελετίδη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημαρά, βάζει στο μικροσκόπιο της εξέτασης ζητήματα που απάδουν της χρηστής διαχείρισης των ειδών διατροφής που είναι προορισμένα για τις πενόμενες οικογένειες της Πάτρας. Κι όταν από αυτή την κακοδιαχείριση προκύπτουν περισσεύματα, που ληγμένα καταλήγουν στα σκουπίδια ή το χειρότερο, με παραποιημένες τις ενδείξεις λήξεως διατίθενται προς κατανάλωση, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Πολύ περισσότερο, όταν ο Δήμος Πατρέων εγκαλεί την κυβέρνηση για αναλγησία, ενώ στις αποθήκες του σχολάζουν τρόφιμα αδιάθετα.

Μία απάντηση από την πλευρά του Δήμου θα έλυνε τον γρίφο, καθώς στην άλλη άκρη της πόλης, σήμερα Πέμπτη 3-11-2016, στο Δσ της ΔΕΥΑΠ, ο πρόεδρος κ. Παπανικήτας φέρνει προς συζήτηση αίτημα ενίσχυσης του Δήμου Πατρέων για ενίσχυσή του από 10 χιλ. ευρώ για την διεξαγωγή της εθελοντικής διδασκαλίας των μαθημάτων  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είκοσι χιλιάδες ευρώ συνολικά θα διατεθούν προς τον Δήμο Πατρέων, που την ίδια στιγμή εγκαλείται για κακοδιαχείριση της επισιτιστικής βοήθειας.

Στην δημόσια επιστολή του, στην προσωπική του σελίδα στο fb,  ο Γιώργος Σιγαλός αναφέρει: 

«Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν οι Λειτουργικές Δαπάνες χρήσης 2016 και ο προϋπολογισμός 2017. 

Εκεί μεταξύ των άλλων στον κωδικό για έξοδα Λειτουργίας Συσσιτίων είναι εγγεγραμμένα για το 2016 ποσό: 1.997.750€ (ένα εκατομμύριο εννιακόσια ενενήντα επτά χιλιάδες επτακόσια πενήντα ευρώ) ενώ ενταλθέντα είναι μόνο (έως 30-9-2016) ποσό 311.840€ (Τριακόσιες έντεκα χιλιάδες οκτακόσια σαράντα ευρώ)!!! Και εκτίμηση μέχρι 31/12/2016 (694.600€)!!!

Εύλογα ερωτήματα προέκυψαν λοιπόν. Προσπαθώντας να «αποκωδικοποιήσω» τι γίνεται διαπίστωσα τα εξής :

Α) δεν έχει γίνει ενάμιση χρόνο τώρα (!!!) ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων, ενώ υπάρχουν αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν έχουν εκτελεστεί.
Β) έως σήμερα γίνονται μικρές προμήθειες με σπαστούς διαγωνισμούς ή αναθέσεις, με αποκορύφωμα σε τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου έγινε απευθείας ανάθεση 209.000€ (της οποίας αμφισβητείτε η έγκριση από τον Επίτροπο).
Γ) Ενώ υπάρχουν ποσά αδιάθετα, εύλογα προκύπτει το ερώτημα της κάλυψης όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου, όταν μάλιστα προστέθηκαν άλλες δύο (δεκατιανό, παιδική κατασκήνωση)
Δ) Διανομές τροφίμων δεν γίνονται πλέον κανονικά στις άπορες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένοι στην Τράπεζα τροφίμων. Τελευταία διανομή έγινε τον Ιούλιο (φέτος συνολικά έγιναν δύο διανομές). Για να θυμηθούμε παλαιότερα πραγματοποιούνταν 5-6 διανομές τον χρόνο. Αν δε, καθυστερούσε η διανομή πέραν του μηνός, ξεσηκωνόταν το σύμπαν.
Ε) Ως αφορά την διανομή τροφίμων (μέσω προγράμματος ΤΕΒΑ του Υπουργείου) είναι αλήθεια ή όχι ότι έμειναν τρόφιμα μετά την διανομή προ μηνός στο Παμπελοποννησιακό στάδιο; Είναι αλήθεια ή όχι ότι έμειναν ευπαθή τρόφιμα με ημερομηνία λήξης; (άνω των 8.000 κοτόπουλων). Σκεφτήκατε να τα ξαναδιαθέσετε; Στις 26/10/2016 έγινε ή όχι διανομή κοτόπουλων (σε δικαιούχους των ΤΕΒΑ) με αφαίρεση των καρτελακίων όπου αναφέρονται οι ημερομηνίες λήξεως, ενώ είχατε την ρητή απαγόρευση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας. Στείλατε επιστολή (να δοθεί στην δημοσιότητα) και τι απαντήσεις πήρατε για την διάθεση αυτών των ευπαθών από το Υπουργείο και την Περιφέρεια (να δοθούν στην δημοσιότητα);

Συμπέρασμα λοιπόν, ότι δεν έγινε σωστός προγραμματισμός και ενημέρωση των ωφελούμενων ώστε να μην μείνουν αδιάθετα τρόφιμα. 

Αφού έμειναν τρόφιμα μετά την διανομή τροφίμων στο Παμπελοποννησιακό, γιατί βγήκε η οργισμένη ανακοίνωση κατά της «κακής κυβέρνησης» που δεν έδωσε αρκετά τρόφιμα για τις λαϊκές οικογένειες; (παρά μόνο μια (1) οδοντόκρεμα και μισό κοτόπουλο)!!! 

Επειδή λοιπόν η τακτική της Δημοτικής Αρχής είναι: Να αποσιωπά τα γεγονότα ή να παραπληροφορεί ή να μην απαντά σε ερωτήματα που γίνονται τόσο στις διοικήσεις των οργανισμών όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, ας απαντήσει πλέον δημόσια στην επιστολή μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: