ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης Λάμπρου: Σε καλό επίπεδο η κάλυψη των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς της Πάτρας

 


Την εκτίμηση ότι ως πόλη η Πάτρα είναι σε ένα καλό στάδιο ως προς το επίπεδο κάλυψης των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς μέσω των προγραμμάτων με τα vouchers, κατέθεσε μιλώντας «Στο Κόκκινο 107,7» το μέλος της ΡΑΠ και του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, Γιάννης Λάμπρου.
 
 Όπως εξήγησε ο κ. Λάμπρου ο Δήμος Πατρέων ενώ είχε δικαίωμα να προκηρύξει τις θέσεις που καλύπτονται από το ΕΣΠΑ μέχρι το 100% της διαθεσιμότητας των παιδικών σταθμών, δεν το έκανε.

«Κατά μια έννοια ορθά εάν θέλετε προκήρυξε το 70% των θέσεων, αυξημένο από πέρυσι που ήταν στο 50%. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε ότι ακόμα και αυτό το 70% δεν έχει καλυφτεί πλήρως, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει παιδί, αυτή την στιγμή, στην Πάτρα που να έμεινε εκτός παιδικού σταθμού ενώ ήταν δικαιούχος voucher. Είμαστε σε ένα καλό στάδιο ως πόλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι ιδανικά. Όμως αν και υπήρξε μειωμένη συμμετοχή όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς πόρους, υπάρχει μια αύξηση 30% των εθνικών πόρων που χρηματοδοτούν αυτά τα προγράμματα κι αυτό καταδεικνύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανταπεξέλθει σε αυτό το επείγον ζήτημα που είναι η κάλυψη όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λάμπρου.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι κανένας δεν ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα των παιδιών και των παιδικών σταθμών λύθηκε άπαξ και δια παντός. «Νομίζω όμως ότι έχουμε μια σαφή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι και αυτό το λέω όχι μόνο γιατί κατάφεραν περισσότερα παιδιά να ενταχθούν σε παιδικούς σταθμούς μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αλλά και γιατί την, ίδια στιγμή, έχει αλλάξει  ο τρόπος χρηματοδότησης αυτών των δομών. Αυτό δίνει την ευκαιρία στον γονέα να επιλέξει ο ίδιος τον σταθμό που θέλει να παρακολουθήσει το παιδί του. Είναι ένα καινούργιο σύστημα που εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά, έχει κάποια προβλήματα τα οποία τα έχει παραδεχθεί και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και σε διαδοχικές συναντήσεις υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια να επιλυθεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων αυτών», υπογράμμισε.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια να υπάρξει μια ανακατανομή των θέσεων και των vouchers ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά για φέτος. Μιλώντας για τον αριθμών των παιδιών που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα υπογράμμισε: «Είναι ένα ρεκόρ καθώς δεν έχει παρατηρηθεί κατά το παρελθόν τέτοιος αριθμός παιδιών να φοιτούν δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς, όμως κανένας δεν είναι ικανοποιημένος από την στιγμή που μένει έστω και ένα παιδί έξω. Η προσπάθεια συνεχίζεται και εδώ χρειάζεται η συμβολή και οι προτάσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε κάθε περίπτωση θα είναι λάθος να εξαπολύσουμε μια καταγγελιολογία που δεν προσφέρει τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: