ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Βραβείο από διαγωνισμό στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας


«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για την Περιφέρειά μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι» είπε ο Απ. Κατσιφάρας.



Της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έργο «Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας»
Προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσα από τον τομέα της ενέργειας


Βραβείο σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) μέσω του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), ανακοινώθηκε ότι έλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το έργο που υπέβαλε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού με τίτλο «Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας», η μοναδική Περιφέρεια που βραβεύτηκε στην κατηγορία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.
Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού έγινε την Τετάρτη στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα καθώς και  της Εκτελεστικής Γραμματέως Διονυσίας Μαράτου, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ελένης Σπυράκη, του Προϊσταμένου του Τμήματος Περιβάλλοντος  Ζώη Σπηλιόπουλο και του Προϊστάμενου του Τμήματος Υδροοικονομίας Στ. Παπαζησίμου, ενώ όπως ανακοινώθηκε η τελετή βράβευσης θα γίνει σε ειδική εκδήλωση τον Σεπτέμβριο του 2016 από τον θεσμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για την Περιφέρειά μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτή η σημαντική προσπάθεια που έχει κάνει με πρωτοβουλία της η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΔΕ με τη στήριξη του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκου Υφαντή και του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Δημήτρη Καραβίδα, αναγνωρίζεται για τη συμβολή της στη περιβαλλοντική ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση των πολιτών» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Προϊσταμένη της Διεύθυνσης και στα στελέχη του τμήματος Περιβάλλοντος και του τμήματος Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού που μόχθησαν με τα μέσα που διαθέτουμε για να έχουμε αυτό το τόσο σημαντικό αποτέλεσμα και χωρίς να δαπανηθούν επιπλέον πόροι».
Το έργο με τίτλο «Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας» είναι μια βάση γεωχωρικής πληροφορίας που ήδη περιλαμβάνει στοιχεία όπως  Βιολογικοί Καθαρισμοί, ΧΥΤΑ, θέσεις έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων (γεωτρήσεις), αδειοδοτημένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ελαιοτριβεία και θα ενισχύεται συνεχώς με την πληροφορία των κάτωθι:
1. περιβαλλοντικοί έλεγχοι όλων των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Πόλεων και Οικισμών της ΠΔΕ (αρχικά των ετών 2014 και 2015 που ήδη έχουν γίνει με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης)
2. τη παρακολούθηση της ποιοτικής κατάστασης του αέρα σε αστικά κέντρα της ΠΔΕ. (αρχικά στη πόλη της Πάτρας τα έτη 2011 έως 2015 όπου υπάρχουν εγκαταστημένοι σταθμοί του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
3. τη διερευνητική παρακολούθηση ποιοτικής κατάστασης στα υπόγεια υδατικά συστήματα και στα επιφανειακά υδάτινα σώματα στις περιοχές υφιστάμενων ΧΥΤΑ της Π.Δ.Ε.
4. τον έλεγχο τήρησης των ορίων διάθεσης σε επιλεγμένα Υδατικά Συστήματα από παρακείμενες μεταποιητικές και βιομηχανικές μονάδες
5. τη συμπληρωματική εποπτική παρακολούθηση της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων σε τμήματα των ποταμών Βουραϊκός, Πηνειός και Παραπείρος.
Το έργο αυτό είναι σε πιλοτική φάση, δυναμικό και θα δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας, παρουσίασης και διάχυσης των αποτελεσμάτων σε δυνητικούς δικαιούχους της Π.Δ.Ε. (πολίτες και φορείς) διαμέσου του Διαδικτύου.

Προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσα από τον τομέα της ενέργειας

Η διαμόρφωση ενός βιώσιμου ενεργειακού πλάνου και η υιοθεσία ενός νέου μοντέλου ενεργειακής αγοράς θα συμβάλλει στην προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με μοναδική στόχευση την συμβολή της ενέργειας στην αναπτυξιακή προοπτική και την ενίσχυση της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.
Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνει με την εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας το Συνεδριακό και Εκθεσιακό «5ο Forum Ενέργειας» με κεντρική θεματική ενότητα «Ενεργειακοί Δρόμοι Δικτύωσης 2020», αύριο Παρασκευή και Σάββατο 1-2 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Αστήρ στην Πάτρα.
«Η ενέργεια είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά ζητήματα και για αυτό το σκοπό συνεργαζόμαστε με όλους τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς. Πρόκειται για ένα διήμερο ιδιαίτερου επιστημονικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, στο οποίο θα συζητηθούν σημαντικά θέματα για την ενέργεια όπως οι υδρογονάνθρακες, το φυσικό αέριο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.α.» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας.
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας συμπλήρωσε πως «στη νέα Προγραμματική Περίοδο έχουμε προτεραιότητα να συνδυάσουμε την έρευνα και την καινοτομία με τον παραγωγικό τομέα και θέλουμε πριν ανοίξουν οι προσκλήσεις των προκηρύξεων, να γίνει μία ανοικτή διαβούλευση. Μόνο αν μπορέσουμε να έχουμε μία καλή επιχειρηματική σύνδεση με τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Για έναν δημοκρατικό σχεδιασμό από τη βάση, δηλαδή την από κοινού διαβούλευση και σχεδιασμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο θέμα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης, τονίζοντας πως «η συγκεκριμένη διήμερη εκδήλωση αφορά τρεις βασικούς τομείς, την παραγωγή, την εξοικονόμηση και τη διαχείριση ενέργειας και πως μπορούν αυτά να χρηματοδοτηθούν».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος σημείωσε πως στη νέα Προγραμματική Περίοδο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ένα επιπλέον αναπτυξιακό άξονα, αυτόν της Έξυπνης Εξειδίκευσης.
«Σε αυτόν τον άξονα θα έχουμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε τους επιχειρηματίες και τις ανάγκες που έχουν, που ακριβώς θα πρέπει να καταναλωθούν οι πόροι και που υπάρχει ανάγκη στην αγορά» κατέληξε ο κ. Αγγελόπουλος.
Κλείνοντας ο εκδότης του «Σύμβουλου Επιχειρήσεων» Παναγιώτης Γιαλένιος μίλησε για τη σημαντική συνέργεια της εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας με την Περιφέρεια και το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα του διήμερου.
Επισυνάπτεται στο email το αναλυτικό πρόγραμμα του «5ου Forum Ενέργειας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: