Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ



Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση του πρωθυπουργού να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. «Ο λαός πρέπει να ξέρει τα λάθη όλων μας, τις ευθύνες, τις παραλείψεις. 


Θα στηρίξουμε την πρότασή σας για Εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ρωτώντας για την τιμή των όπλων γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται την σύσταση Εξεταστικής για τα μνημόνια την οποία έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ. «Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας στα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς πήραμε όλα τα μέτρα μόνοι μας. 

Εξαντλήσαμε τους ελέγχους και όλα τα πορίσματα βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα. Δεν έχουμε να καλύψουμε τίποτα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απολύτως», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η κυβέρνηση κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την χειραγώγηση του κράτους και της Δικαιοσύνης. Είμαστε μία χώρα που δεν υπάρχει μόνο capital control, αλλά και Justice control», ανέφερε και πρόσθεσε πως «όποιος έχει παραβεί τους νόμους, να πληρώσει όποιος και αν είναι. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Αναφερόμενη στις 13 ρυθμίσεις υπέρ της διαπλοκής που κατήγγειλε ο πρωθυπουργός, η Φ. Γεννηματά σχολίασε: «μιας και δεν καταφέρατε να ακυρώσετε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, ακυρώστε τις 13 ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο».