Στο επιτελείο του νέου προέδρου της ΝΔ αναμένουν με αγωνία να δουν ποια στάση θα κρατήσει το "καραμανλικό" μπλοκ, το οποίο ηττήθηκε καθαρά, στηρίζοντας Β. Μεϊμαράκη


Τα "αγκάθια" της επόμενης μέρας για την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναδεικνύονται πριν καν "καθαρογραφεί" το τελικό αποτέλεσμα του χθεσινού, δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.
 
Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά, οι εσωκομματικές πληγές που αφήνουν πίσω τους οι 3,5 μήνες παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου είναι ακόμη περισσότερες και, ως εκ τούτου, ο δρόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι καθόλου στρωμένος με ροδοπέταλα, πριν καν αναλάβει και επισήμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Παράδοση- παραλαβή και συναντήσεις με "πρώην"
 
Αυτό θα γίνει σήμερα, αφού το μεσημέρι, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης παραδώσει και επισήμως το τιμόνι της ΝΔ στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο προεδρεύων στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, Γιάννης Τραγάκης, έδωσε τα αποτελέσματα που είχαν καταμετρηθεί ως τότε, στο 70% των ψηφισάντων. Βάσει, λοιπόν, αυτής της ενσωμάτωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείτο με 51% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακολουθούσε με 49%. Ωστόσο, επιτελικά "γαλάζια" στελέχη εικάζουν ότι ώσπου να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, η διαφορά θα "ανοίξει" και θα καταστεί "διακριτή", "καθαρή" και, άρα, μη... αμφισβητήσιμη.

Αμέσως μετά, όταν το εκλογικό αποτέλεσμα θα έχει επισημοποιηθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, θα αρχίσει ο "Γολγοθάς" για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, τα μέτωπα είναι όλα ανοιχτά.

Για παράδειγμα, στο επιτελείο του νέου προέδρου της ΝΔ αναμένουν με αγωνία να διαπιστώσουν ποια στάση θα κρατήσει το "καραμανλικό" μπλοκ, το οποίο ηττήθηκε καθαρά, αφού στήριζε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Βεβαίως, θέμα διάσπασης προφανώς δεν τίθεται, ωστόσο αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινήσει έχοντας απέναντί του ένα μπλοκ του 49% -με πολύ μεγάλα ποσοστά σε όλα τα κομματικά όργανα- τότε προφανώς δε θα μπορέσει να "σταθεί" εύκολα στον προεδρικό θώκο της Συγγρού.

Τούτων δοθέντων, μεταξύ των ραντεβού που θα έχει με όλους τους "πρώην" ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη μεγαλύτερη σημασία έχει η συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή. Στη συνάντηση αυτή θα διαπιστωθεί πόσο βαθύ και ανοιχτό είναι το -πολλάκις δημόσια καταγεγραμμένο- ρήγμα μεταξύ των δύο, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλές φορές ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ υπενθυμίζεται ότι είχε αρνηθεί να υπερψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Κατά τα λοιπά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ από το επιτελείο του τελευταίου δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους, αφού επετεύχθη ο στόχος του Μεσσήνιου: να μην γυρίσει ξανά η ΝΔ σε "καραμανλικά" χέρια...

Μελιγγώνης Γιώργος-avgi.gr