Νέμεσις για Σαββαΐδου


"ΜΟΥΤΕΨΑΝ", ΚΑΘΩΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΚΑΙ Η ΤΕΩΣ ΓΓ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΜΟΝΗ ΚΑΙ "ΞΥΠΟΛΥΤΗ ΣΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ" ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΟΣ!



Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα απιστίας ασκήθηκε στη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου για την υπόθεση Gennet και το «πάγωμα» φοροπροστίμου -μαμούθ ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο πληροφορίες φέρουν μεγαλοεπιχειρηματία που ασχολείται με την πληροφορική να είναι κρυπτόμενος πίσω από την υπόθεση, ενώ άλλοι μιλούν για το όνομα Κόκκαλης, χωρίς να είναι τίποτα πιστοποιημένο επισήμως.

Στο μεταξύ τα "παπαγαλάκια" της αργυρώνυτης δημοσιογραφίας των μεγάλων ΜΜΕ, που έχουν συμφέρον και στήριξαν την Κ. Σαββαΐδου, όλες τις ημέρες από την αποπομπή της τέως ΓΓ Δημοσιων Εσόδων, "λαλούσαν" πως οι θεσμοί, το κουαρτέτο, η ΕΕ, οι δανειστές, η θεία της, ο θείος της και όσοι προστάτες της, ως ο Αντ. Σαμαράς, που την κάλεσε από την διευθυντική θέση που κατήχε σε μεγάλο οικονομικό τραστ, οι οποίοι διαφωνούν με την πράξη των ΣΥΡΙΖΑίων, όταν έρθει ο Υπ. Εξ. της ΕΕ στη χώρα μας θα αναγκαστούν να πάρουν πίσω την σκληρή απόφασή τους. Αμ δε, δεν τους βγήκε και τώρα, ως γνήσια "παπαγαλάκια" μούτεψαν! Κοινώς "μουγκάθηκαν", καθώς ανέλαβε η Δικαιοσύνη! Και η τέως ΓΓ  Δημοσίων Εσόδων, εγκαταλήφθηκε, για να περπατήσει μόνη και "ξυπόλυτη στα αγκάθια" της Θέμιδος! Για να έρθει αντιμέτωπη με την Νέμεσι!  

Πριν από τρεις μέρες η Κ. Σαββαΐδου είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη για τον εν λόγω αδίκημα, ωστόσο, οι Εισαγγελείς διαφθοράς φαίνεται να μην πείστηκαν από τις εξηγήσεις της, που κατέθεσε εγγράφως, απαξιώνοντας την Δικαιοσύνη και όσους είχαν ταχθεί κατά της χαριστικής πράξης της στους μαγαλοκαναλάρχες  και άσκησαν σε βάρος της ποινική δίωξη για τη σχετική κατηγορία.

Το φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία (σ.σ.: πληροφορίες την φέρουν να είναι σε όνομα Κόκκαλης) είχε «παγώσει», παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Στην Κατ. Σαββαΐδου αποδίδεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρείας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με την κατηγορία «με την πράξη της αυτή (σ.σ.: του επανελέγχου) απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά της η Κ. Σαββαΐδου αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση,  ενώ φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.